آذرسیس

جایتون چیست؟ هر آنچه درمورد آن باید بدانید!

جایتون یک پیاده‌سازی از زبان برنامه‌نویسی Python است که بر روی بستر جاوا اجرا می‌شود. این قابلیت به برنامه‌نویسان اجازه می‌دهد تا از امکانات زبان جاوا و کتابخانه‌های آن به همراه پشتیبانی کامل از سینتکس و ویژگی‌های پایتون بهره‌مند شوند. Jython به عنوان یک زبان چندسکویی معرفی می‌شود که می‌تواند در توسعه برنامه‌های تحت وب، نرم‌افزارهای اداری و حتی در محیط‌های علمی و تحقیقاتی مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه به طور کامل این زبان را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

معرفی زبان برنامه نویسی جایتون 

جایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا و object oriented است که به نوعی زبان پایتون integrated شده با جاوا نیز شناخته می شود. یکی از مزیت‌های اصلی Jython، توانایی ترکیب کدهای Python و Java در یک پروژه است. این ویژگی به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد که از قدرت و گسترش‌پذیری جاوا بهره‌برداری کنند و در عین حال از سادگی و خوانایی کدهای Python نیز استفاده کنند. همچنین، Jython می‌تواند در محیط‌های مختلفی از جمله سرورهای وب و برنامه‌های جاوا قابل‌استفاده باشد، بنابراین این اتفاق آنرا به یک ابزار جذاب برای توسعه‌دهندگان تبدیل کرده است.

معرفی زبان برنامه نویسی جایتون 

ویژگی های جایتون 

در این قسمت به بررسی ویژگی های Jython اشاره خواهیم کرد. شما می توانید با مطالعه ویژگی ها بیشتر با این زبان برنامه نویسی پیشرفته آشنا شوید:

1- همخوانی با جاوا

یکی از ویژگی اصلی جایتون، همخوانی با زبان برنامه نویسی جاوا و پایتون است. با Jython می توانید از کتابخانه‌های جاوا به راحتی استفاده کرده و نیز کد پایتون را در پروژه‌های جاوا وارد کنید. 

2- استفاده از کتابخانه‌های پایتون

از ویژگی های دیگری که در این زبان برنامه نویسی بیشتر مورد توجه برنامه نویسان قرار می گیرد، استفاده از  کتابخانه های پایتون است. برنامه نویسان می‌توانند از کتابخانه‌های مشهور پایتون مانند NumPy و SciPy در Jython استفاده کنند.

3- ساده بودن فرآیند کد نویسی 

ساده بودن فرآیند کد نویسی در یک زبان برای هر برنامه نویسی اهمیت بالایی دارد. زبان پایتون نیز به داشتن سینتکس ساده و خوانا شناخته شده است، و این ویژگی نیز در Jython حفظ شده است. بنابراین کد نویسی در این زبان نیز ساده است. 

4- اجرا در بستر JVM

زبان برنامه نویسی جاوا به شما این امکان را می‌دهد تا برنامه‌های خود را در محیط‌های مبتنی بر جاوا مانند Apache Tomcat اجرا کنید. با این قابلیت دیگر نیاز به یک محیط دیگه برای اجرا نخواهید داشت. 

5- متن باز بود و امکان کنترل از راه دور

جایتون یک زبان برنامه نویسی متن باز است که از پشتیبانی جامعه توسعه‌دهندگان بهره‌مند است. برنامه نویسان می توانند این برنامه را از را دور در یک سیستم دیگر نیز کنترل کنند. 

مزایا و معایب زبان برنامه نویسی محبوب جایتون 

این زبان نیز همانند سایر زبان های برنامه نویسی در کنار مزایا برای برنامه نویسان، محدودیت هایی نیز دارد. دانستن این مزیا و معایب می تواند ذهنیت شما را نسبت به این زبان تحت تاثیر قرار دهد. در این بخش در قالب یک جدول، این موارد را مورد بررسی قرار خواهیم داد: 

مزایا معایب
ساده و مناسب برای افراد مبتدیداشتن سرعت پایین به نسبت C++ و Java
داشتن کتابخانه‌ها و فریم‌ورک‌های زیاد برای توسعه سریععدم پشتیبانی از برنامه‌نویسی هم‌زمان
دارای جامعه بزرگ و فعالمصرف زیاد حافظه
امکان استفاده در زمینه های مختلفمناسب نبودن برای اپلیکیشن های موبایل
دارای قابلیت‌های سطح بالای برنامه‌نویسیمحدود بودن کتابخانه‌های آن در برخی از زمینه ها
داشتن مدیریت حافظه خودکار
جدول مقایسه ای مزایا و معایب جایتون

کاربرد های جایتون

جایتون یک پیاده‌سازی از زبان برنامه‌نویسی پایتون است که به زبان جاوا نوشته شده و به شما این امکان را می‌دهد تا کدهای پایتون را بر روی پلتفرم جاوا اجرا کنید. این فناوری ترکیبی از قدرت و انعطاف‌پذیری پایتون و قابلیت‌های پلتفرم جاوا را ارائه می‌دهد. برخی از کاربردهای جایتون عبارتند از: 

1- ادغام برنامه‌های پایتون و جاوا

2- توسعه‌ی برنامه‌های تحت وب

3- استفاده از کتابخانه‌های جاوا

4- توسعه نرم‌افزارهای سمت سرور

5- آموزش و پروتوتایپ‌سازی

6- توسعه نرم‌افزارهای سازمانی

7- تحلیل داده و علم داده

نحوه استفاده از جایتون 

همان طور که اشاره شد، جایتون یک محیط برنامه‌نویسی و توسعه برای زبان‌های پایتون است که می توانید به راحتی کدهای خود را بنویسید، اجرا کنید و اشکال‌زدایی کنید. در زیر مراحل ابتدایی برای استفاده از جایتون آورده شده است:

مرحله اول: نصب جایتون

1- به عنوان اولین مرحله نیاز است که جایتون را نصب کنید. برای این کار به وبسایت اصلی Jython رفته و آخرین نسخه آنرا دانلود کنید. پس از دانلود، مراحل نصب را دنبال کنید. 

نحوه استفاده از جایتون 

❗️توجه داشته باشید که سیستم، JDK 7 یا بیشتر را نصب کرده باشد. همچنین جایتون در قالب یک فایل jar قابل اجرا در دسترس است که برای دریافت آن  از دستور زیر استفاده کنید: 

java -jar jython-installer-2.7.0.jar

2- حال پس از دانلود، زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید. 

نحوه استفاده از جایتون 

3- قوانینی برایتان نمایش داده می شود، آنها را تایید کنید. 

نحوه استفاده از جایتون 

4- نوع نصب خود را انتخاب کنید. توصیه می شود نوع standard را انتخاب کنید. 

نحوه استفاده از جایتون 

5- در این بخش یک سری از اطلاعات نمایش داده می شود. تایید کنید و وارد مرحله دوم شوید. 

نحوه استفاده از جایتون 

6- منتظر بمانید مراحل نصب تکمیل شود. 

نحوه استفاده از جایتون 

7 – بقیه موارد را از این دستور استفاده کرده و نصب کنید. 

C: \ jython27 \ bin \ jython 

8- خط فرمان بریتان نمایش داده می شود، در مقابل آن می توان هر عبارت Python یا اسکریپت Python را اجرا کنید. 

2- وارد کردن کتابخانه های جاوا 

 از مهمترین قابیلت های جایتون، توانایی وارد کردن کلاس های جاوا در برنامه پایتون است. شما می توانید هر بسته یا کلاس جاوا را در جایتون وارد کنید. این مثال چگونگی وارد کردن بسته های java.util به اسکریپت Python (Jython) را برای اعلام Date نشان می دهد.

desde java.util fecha de importación
d = Fecha()
imprimir d 

کد بالا را به عنوان UtilDate.py از خط فرمان ذخیره و اجرا کنید. نمونه به صورت زیر خواهد بود: 

C:\jython27\bin>jython UtilDate.py
Sun Jul 09 00:05:43 IST 2017 

هر بسته جاوا را می توان با موضوع مد نظر با اسکریپت جایتون وارد کرد. در اینجا ، برنامه جاوا در بسته ای به نام foo ذخیره می شود.

package foo;
public class HelloWorld {
public void hello() {
System.out.println("Hello World!");
}
public void hello(String name) {
System.out.printf("Hello %s!", name);
}

در این مرحله HelloWorld.class را در اسکریپت وارد کنید. 

3- نوشتن و اجرای کد Python

از قابلیت های دیگر جایتون می توان به نوشتن و اجرای کد پایتون اشاره کنیم. شما می‌توانید کدهای Python خود را در محیط Jython بنویسید. برای نوشتن از دستور زیر استفاده کنید:

```python
print("Hello, Jython!")

4- ایجاد فایل‌های Python

شما می‌توانید کدهای خود را در فایل‌های با پسوند `.py` ذخیره کنید و سپس آن‌ها را با استفاده از Jython اجرا کنید: 

Jython 
```bash
jython myscript.py

5- استفاده از کتابخانه پایتون 

علاوه بر کتابخانه های جاوا، کتابخانه‌ Python نیز در این برنامه قابل دسترس است، شما می‌توانید به راحتی با استفاده از دستور زیر آن را در Jython بارگذاری کنید: 

```python
import some_python_library

سخن آخر 

در این آموزش یکی از زبان های برنامه نویسی محبوب، جایتون را مورد بررسی قرار دادیم. Jython یک پیاده‌سازی از زبان برنامه‌نویسی Python است که به زبان Java نوشته شده است و امکان اجرا و ترکیب کدهای Python را در محیط‌های Java فراهم می‌کند. اگر این زبان برای شما نیز جذاب است، این آموزش مختص شماست. ممنون که همراه ما بودید. راهنمای سوالات شما خواهیم بود. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *