آذرسیس

چرا باید از MongoDB برای پروژه بعدی خود استفاده کنید؟
5/5 - (1 امتیاز)

امروزه با افزایش حجم داده‌ها در سراسر جهان، سازمان‌ها توجه زیادی به پایگاه‌های داده غیرمرتبط که NoSQL نامیده می‌شوند، نشان می‌دهند. هدف اصلی، تمرین روش‌های جدید برای مدیریت رشد بی‌سابقه داده‌ها می باشد و اگر می خواهید سازنده چیز جالبی باشید که بتواند توجه کاربران را جلب کند، پایگاه داده MongoDB  می تواند بهترین انتخاب باشد. در این مقاله، دلایل اینکه چرا باید از MongoDB برای پروژه بعدی خود استفاده کنید؟ را مورد بررسی قرار خواهیم داد، با ما همراه باشید.

MongoDB چیست؟

MongoDB یک پایگاه داده (DBMS) متن باز مبتنی بر سند است و حجم زیادی از داده های ساختار یافته و بدون ساختار را ذخیره کرده تا مجموعه داده های بزرگ را در خود جای دهد. همچنین برای ذخیره داده‌ها براساس قالبی شبیه JSON ساخته شده که در نتیجه، بهره وری توسعه دهندگان را افزایش می دهد.

MongoDB چیست؟

هر پایگاه داده شامل مجموعه هایی می باشد که حاوی اسناد است و هر سند می تواند در تعداد فیلدهای مختلف و اندازه و محتوا با دیگری متفاوت باشد. ردیف ها یا اسنادی که در MongoDB نام گذاری می شوند نیازی به طرح از قبل تعریف شده ندارند. همچنین محیط های MongoDB بسیار مقیاس پذیر هستند.

مزایای استفاده از MongoDB برای پروژه بعدی خود

در ادامه مقاله به ویژگی ها و دلایلی که باعث شده از MongoDB برای پروژه بعدی خود استفاده کنید، می پردازیم.

مزایای استفاده از mongodb

قابلیت اطمینان بالا

MongoDB یکی از امن ترین پایگاه های داده موجود و بدون خطاست که برای تضمین قابلیت اطمینان، از یک مکانیسم مجموعه تکراری استفاده کرده و کل فرآیند را ایمن می کند، حتی اگر جریان داده بالا و مدیریت آن دشوار باشد. همچنین بسیاری از DBMS های غیر مرتبطی وجود دارند که قابل اعتماد نبوده و در سرعت و عملکرد به همه چیز اشاره می کنند.

تراکم پذیر

MongoDB دارای دو مکانیسم مختلف برای تراکم پذیری است و معروف‌ترین آن ها Aggregation Framework، خطوط لوله‌ای ایجاد می کند و باعث می شود با سرعت فوق‌العاده کار کند. این Framework خاص دارای پیاده سازی در ++C می باشد که آن را از هر پیاده سازی دیگر جاوا اسکریپت، سریعتر می کند.

Sharding و مقیاس پذیری

Sharding فرآیند تقسیم حجم داده های بزرگ بر روی مجموعه های متعدد توزیع شده است که به آن Shard می گویند و به توزیع و اجرای بهتر توابع پایگاه داده کمک می کند. همچنین ویژگی اشتراک گذاری MongoDB امکان مقیاس پذیری افقی را افزایش می دهد، به این معنی که هر قطعه در هر cluster بخشی از مجموعه داده را ذخیره کرده و به عنوان یک پایگاه داده جداگانه عمل می کند. از طرفی این امر مدیریت برنامه های در حال رشد را بسیار کارآمدتر کرده است.

ذخیره سازی فایل

MongoDB سیستمی بسیار کارآمد بوده که به عنوان یک file system برای به خاطر سپردن چند سرور و توانایی عالی برای مدیریت فایل های حجیم استفاده می شود. مدیریت تمامی این موارد آسان نیست و با استفاده از Metadata انجام می شود که همه چیز را نشان می دهد. همچنین یک نقشه دقیق ایجاد می کند که فوق العاده قابل اعتماد است.

پرس و جو تخصصی

یکی از مهم ترین عملیاتی که باید در پایگاه داده انجام شود، جستجوی پرس و جو می باشد. MongoDB به همه کاربران اجازه می دهد تا پرس و جوهای تخصصی خوانا و قدرتمند برای بیان منظم، فاصله زمانی و سایر مشخصات ایجاد کنند که کار را بسیار آسان می کند.

نصب و راه اندازی ساده

حال که سرعت در توسعه یک محصول یا پروژه بخش اصلی می باشد و نمی خواهید زمان زیادی را صرف راه اندازی یک پایگاه داده و محیط آن کنید، DBMS های زیادی وجود دارند که برای راه اندازی به زمان زیادی نیاز دارند، اما MongoDB مانند آنها نیست. همچنین نصب و راه اندازی آن ساده بوده و برای مبتدیان مناسب می باشد.

cluster آنلاین

اگر نمی خواهید یک پایگاه داده بر روی سیستم خود ایجاد کنید، می توانید یک cluster رایگان به صورت آنلاین تا 80 گیگابایت، در سایت MongoDB Atlas ایجاد کنید. البته این یک cluster آنلاین ساده و کم هزینه نیست، بلکه cluster آنلاین، با کارایی بالا و فوق العاده قابل اعتماد می باشد که می توانید از آن برای تست API و حتی برای پروژه های اصلی خود استفاده کنید.

شما کاربران عزیز می دانید که برای استفاده از وب سایت های قوی و پر ترافیک باید از پایگاه های داده قوی برای سرورهای خود استفاده کنید. در ضمن، شما می توانید خدماتی مانند خرید سرور مجازی و سرور اختصاصی را از سایت آذرسیس تهیه کنید. این سرورها تاثیر زیادی در سرعت بخشیدن و قدرتمند کردن سایت های شما دارند. همچنین، اگر در هنگام خرید و یا نصب نیاز به کمک داشته باشید می توانید با ارسال تیکت در بخش پشتیبانی از کارشناسان ما کمک بگیرید.

سخن آخر

در این مقاله تمام ویژگی ها و مزایای استفاده از MongoDB در پروژه بعدی خود را مورد بررسی قرار دادیم. اکنون باید تصمیم بگیرید که روی چه پروژه ای با استفاده از MongoDB به عنوان پایگاه داده خود کار کنید. ممنون که تا آخر این مقاله ما را همراهی کردید. نظرات خود را از طریق فرم زیر با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *