همیشه آنلاین و در دسترس بودن یک وب سایت از بزرگ ترین دغدغه های هر کاربری بوده که مدیریت یک وب سایت را در دست دارد.
چرا که هر گونه خطا و عدم دسترسی، می تواند دردسر های بزرگی مثل: کاهش بازدید سایت و از دست دادن مخاطب را برای صاحبان وب سایت به وجود آورد.
برای جلوگیری از این اتفاق، بالا بودن مدت آپتایم سرور از اهمیت ویژه ای بر خوردار می باشد. در این آموزش قصد داریم به این موضوع که آپتایم سرور چیست و چه سودی برای وب سایت کاربر دارد را مورد بررسی قرار دهیم.
بالا بودن مدت آپتام سرور برای هر کسب و کار آنلاینی اهمیت دارد. به همین دلیل، رقابت شدیدی بین ارائه دهندگان سرویس نیز به وجود آمده است. اما برای پیروزی در این رقابت، ارائه آپتایم سرور با در نظر گرفتن نیازهای هر وب سایت، مهم ترین ویژگی به شماره می رود.
فهرست مطالب
یک تعریف کلی از آپتایم سرور
اگر بخواهیم یک تعریف کلی از آپتایم سرور بیان کنیم، مدت زمان در دسترس و فعال بودن یک وب سایت است که بدون خاموش شدن و یا راه اندازی مجدد در حال اجرا می باشد. آپتایم وب سایت زمانی است که یک وب سایت یا یک سرویس وب در یک دوره معین در دسترس کاربران قرار می گیرد. این نسبت می تواند به صورت ماهانه و سالانه محاسبه شود. همچنین آپتایم سرور، مدت زمان در حال اجرا بودن یک سیستم است که ایده آل ترین میزان آن %100 می باشد، ولی عموما میزان %99.9 نیز قابل قبول و دسترسی بالا در نظر گرفته می شود.
مزایای نظارت بر آپتایم سرور
سرویس های مانیتورینگ آپتایم می توانند هر نوع سروری مانند وب سرور ها، سرور های ایمیل، پایگاه های داده و غیره را نظارت کنند. برخی از ویژگی های مانیتورینگ آپتایم عبارتند از:
- آگاه شدن از زمانی که سرور در آن مدت از کار افتاده است
- دریافت نوتیفیکیشن به هنگام قرار گرفتن سایت در blacklist یا در پایگاه داده بد افزار
- دریافت پیام هشدار از نظارت آپتایم سرور به هنگام به وجود آمدن مشکل در سرور
- قابلیت اندازه گیری عملکرد سرور در برابر یک SLA یا baseline
- بررسی کد های وضعیت خاص در حین و پس از وقوع یک اتفاق
- امکان پیگیری زمان کار سرور و کسب اطلاعات مهمی در مورد میزان دسترسی آن
آپتایم بالا چه مزایایی برای سرور دارد؟
صاحبان وب سایت و افرادی که کسب و کار آنلاین راه اندازی کرده اند، به هنگام خرید هاست از شرکت های ارائه دهنده، بالا بودن آپتایم سرور را از اولین اولویت های انتخاب خود قرار می دهند. چرا که با دسترسی 24 ساعته به وب سایت، میزان فروش آنلاین محصولات افزایش می یابد. از طرفی دیگر اگر اختلالی در این دسترسی به وجود بیاید یا قطعی مکرر و طولانی مدت نیز در وب سایت وجود داشته باشد، احتمال از دست دادن مشتری و خرید از وب سایت رقبا افزایش می یابد و این می تواند بر سئو سایت تاثیر منفی بگذارد. از مزایای دیگر بالا بودن آپتایم سرور می توان به چند مورد دیگر نیز اشاره کرد:
- عدم وجود وقفه در سرویس
- راه اندازی مجدد در صورت از کار افتادن سرور
- عدم وجود نشتی حافظه
مقاله پیشنهادی : 13 دستورات پیکربندی و عیب یابی شبکه لینوکس
اگر نیاز به خرید سرور مجازی و یا سرور اختصاصی برای کسب و کار خود دارید که همیشه آنلاین و در دسترس باشد، پیشنهاد می کنیم از سرویس های آذرسیس که با %99.9 گارانتی آپتایم ارائه می شود، خریداری کنید. همچنین می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با ارسال تیکت از کارشناسان ما کمک بگیرید.
نتیجه گیری
همان طور که در این آموزش نیز اشاره شد، بالا بودن آپتایم سرور مهم ترین اولویت انتخاب کاربران برای خرید هاست از یک شرکت ارائه دهنده به شمار می رود. چرا که بالا بودن آپتایم، برای رشد سئو وب سایت آنها در نتیجه افزایش میزان فروش محصولات کاربران کمک بزرگی خواهد کرد. اگر شما نیز برای کسب و کار خود نیازمند سرور با آپتایم بالا هستید، پیشنهاد می کنیم از سرور های مجازی و اختصاصی آذرسیس خریداری کنید. ممنون که تا آخر این آموزش ما را همراهی کردید.
سوالات متداول
آپتایم سرور چیست؟
مدت زمان در دسترس و فعال بودن یک وب سایت است که بدون خاموش شدن و یا راه اندازی مجدد در حال اجرا می باشد.
چرا آپتایم سرور برای شرکت های میزبانی اهمیت دارد؟
به روز بودن آپتایم سرور یک شرکت میزبانی نشانگر این است که آن شرکت چه مقدار برای حفظ خدمات خود تلاش می کند. همچنین، بالا بودن آپتایم می تواند نشانه ای بر این باشد که سایت شرکت میزبانی به مدت طولانی آنلاین و در دسترس کاربران قرار دارد.