
در آموزش امروز، به 8 روشی که با استفاده از آنها می توان امنیت سرور را افزایش داد اشاره خواهیم کرد. امروزه امنیت سرور یکی از مهم ترین دغدغه های کاربرانی است که مشغول فعالیت در این زمینه هستند. پس ما سعی خواهیم کرد با انتشار مقالاتی مفید بر آگاهی شما در این رابطه افزوده و راهکارهایی را ارائه دهیم.
در حال حاضر، در محیط های امنیتی هر کسی یک هدف بالقوه برای حمله های سایبری است و متاسفانه برای بد افزارها در گوشه و کنار کاربران را تهدید می کنند. میزان گسترده حملات سایبری که اغلب صنایع و شرکت ها را هدف قرار می دهند، به دلایل مختلفی مانند رمز عبور نامناسب، فقدان آنتی ویروس یا فایروال یا پورت های باز می باشند و باعث می شوند شرکت ها راه های جدیدی را ابداع کنند.
ایجاد یک استراتژی جامع برای حفاظت از داده های اختصاصی و ممانعت از به خطر افتادن امنیت سرور ضروری است. در واقع، نقطه قابل توجه در هر استراتژی امنیتی قوی، درک خطرات و میزان آسیب پذیری های اصلی است که می تواند یکپارچگی آن را به خطر بیندازد.
مقاله مفید: چرا Let’s Encrypt بهتر از Comodo SSL است؟
فهرست مطالب
8 روش موثر برای افزایش امنیت سرور
اکنون که تا حدودی با اهمیت امنیت سرورها و نقش حیاتی آنها آشنا شدید، بیایید در این مقاله به بررسی روش هایی بپردازیم که بتواند به افزایش امنیت سرور کمک کند.
امنیت سرور یک جنبه کلیدی در مدیریت سرور برای ارائه دهندگان میزبانی وب و مدیران سرور می باشد. بنابراین ما در اینجا، 8 راهکار برای سفت و سخت کردن سرورها و نظارت بر آسیب پذیری های امنیتی آنها ارائه می دهیم:
تنظیم یک رمزعبور قوی
نفوذ به یک سرور با امنیت قوی برای مجرمان یک چالش است. با این حال، بسیار تعجب برانگیز است که چگونه مدیران سرور در را برای ورود همگان باز گذاشته اند. عموم مردم، معمولا رمز عبوری را انتخاب می کنند که به راحتی قابل حدس زدن است. برای مثال، سال گذشته حملات brute force علیه سرورهایی با رمز عبور ضعیف SSH باعث موجی از حملات باج افزاری شد.
بنابراین، شما می توانید از رمزهای عبور طولانی و تصادفی استفاده کنید و از این خطرات جلوگیری کنید. به بیان دیگر، عبارات طولانی بهتر است و در نهایت کاربرانی را که به ورودی سیستم دسترسی دارند، محدود می کند.
استفاده از احراز هویت کلید عمومی برای SSH
باید دسترسی بدون رمزگذاری را از سرور حذف کنید و استفاده از ftp، telnet یا http را برای مدیریت سرورها متوقف کنید. بدانید که در عوض، استانداردهای پذیرفته شده SFTP، SSH و https هستند. حتی برای امنیت بهتر، می توانید از احراز هویت رمز عبور در SSH خلاص شوید.
پس، کلیدهای SSH را بکار گیرید. هر کاربر در سرور دارای یک کلید خصوصی و یک کلید عمومی می باشد. کلید خصوصی توسط کاربر و کلید عمومی روی سرور نگهداری می شود. وقتی کاربر سعی در ورود به سیستم دارد، SSH بررسی می کند که کلید عمومی با کلید خصوصی مطابقت داشته باشد. پس از غیرفعال شدن ورود رمز عبور، هیچ خطری در رابطه با حمله brute force علیه رمزعبور ضعیف وجود نخواهد داشت.
نصب و پیکربندی فایروال CSF
CSF یا همان config server firewall یک فایروال رایگان و غنی از ویژگی است که می تواند از سرور در برابر انواع حملات محافظت کند. از ویژگی های بارز این فایروال می توان به بازرسی بسته حالت دار، محدودسازی میزان خرابی احراز هویت، محافظت در برابر flood، نظارت بر دایرکتوری و استفاده از لیست های بلوک خارجی اشاره کرد. CSF یک ابزار فوق العاده است و مدیریت آن بسیار ساده تر از iptables است.
نصب نرم افزار اسکن Malware
به طور طبیعی، شما خواهان دور نگه داشتن افراد مخرب از سرور خود هستید ولی اگر کسی موفق شد امنیت سرور شما را مختل کند، باید به موقع از آن مطلع شوید. ClamAV یک ابزار اسکن بدافزار برای لینوکس است و همچنین، ابزار rkhunter برای یافتن روت کیت ها استفاده می شود.
احتمال زیادی وجود دارد که هر بدافزاری که توسط هکر روی سرور نصب شود، توسط این ابزارها شناسایی شود. ابزار دیگری نیز وجود دارد که AIDE نامیده می شود و می تواند برای تولید جدول هش شده از فایل ها در سیستم استفاده کند و سپس تعداد هش فایل ها را روزانه باهم مقایسه می کند تا تایید کند که هیچ تغییری در فایل های حیاتی سیستم ایجاد نشده است.
نصب و پیکربندی ابزار Fail2ban
هر سروری در دنیای وب گرفتار ربات هایی است که دنبال نقاط ضعفی در سرور می گردند. ابزار Fail2ban از طریق گزارش های سرور شما به دنبال الگوهایی است که نشان دهنده اتصالات مخرب هستند. این اتصالات می توانند تلاش های متعدد برای احراز هویت ناموفق یا اتصالات بیش از حد از یک IP باشند. این ابزار می تواند اتصالات IP را مسدود کند و به حساب مدیر اطلاع دهد.
نگه داشتن بروز نرم افزار
نرم افزار های قدیمی به احتمال زیاد حاوی آسیب پذیری های امنیتی هستند که برای هکرها شناخته شده است. پس برای دور ماندن از این خطرات باید نرم افزارهای خود را بروز نگاه دارید تا نقاط ضعفی در نرم افزار های شما وجود نداشته باشد.
بکاپ گیری منظم در از داده ها
شاید به نظر شما پشتیبان گیری یک اقدام امنیتی نیست ولی دلیل اصلی ما در امنیت سرور این است که داده های ذخیره شده در آن ایمن نگه داشته شوند. اینکه سرور شما هرگز در معرض خطر نخواهد بود، غیر ممکن است، بنابراین، داده ها باید رمزگذاری شده و در یک مکان خارج از سایت پشتیبان گیری شوند. آزمایش منظم از پشتیبان گیری جامع، باعث خنثی شدن حملات باج افزار می شود.
بستن سرویس های غیرضروری
هر نرم افزاری که به اینترنت دسترسی دارد ولی برای عملکرد سرور غیر ضروری است، باید غیرفعال شود. هر چه نقاط اتصال بین محیط داخلی سرور و دنیای بیرون کمتر باشد بهتر است. اکثر توزیع های لینوکس، از جمله سنتوس و اوبونتو، شامل ابزارهایی برای مدیریت خدمات هستند.
در میان ابزار غیرضروری همچنین می توان به موتور سرور وب، تغییر ماژول هایی که نیازی به آنها نیست، حذف ماژول های زبانی که استفاده نمی شوند، غیر فعالسازی وضعیت سرور وب و صفحات اشکال زدایی اشاره کرد. هر چه اطلاعات کمتری در مورد زیر ساخت های زیربنایی خود ارائه دهید، احتمال وجود ردپایی برای حمله شما کمتر خواهد بود.
سرورهای مجازی کمک بزرگی برای کاربران وب سایت ها خصوصا در زمینه کسب و کارهای اینترنتی می باشد. سایت آذرسیس در این راستا خدمات مختلفی ارائه می دهد و شما عزیزان می توانید به راحتی سرورهای مجازی و سرورهای اختصاصی را از طریق سایت تهیه کنید و حتی اگر تمایل داشته باشید کارشناسان ما نیز می توانند وب سرور را به صورت رایگان روی سرورهای شما نصب کنند. پس کافیست یک تیکت به بخش پشتیبانی ارسال کنید.
مقاله مفید: سرور مجازی لینوکس چیست و چرا متنوع است؟
سخن آخر
ما در مقاله فوق 8 روش ارائه دادیم تا به کمک آن بتوانید امنیت سرور خود را افزایش دهید. زیرا، امروزه بد افزارها و عوامل مخرب زیادی کاربران و سرورها را تهدید می کند. پس باید حواس خود را جمع کنید و حفاظت از اطلاعات را در اولویت قرار دهید. امیدوارم مطالب فوق برای شما مفید واقع شده باشد. از اینکه ما را همراهی کردید متشکریم.
عباس حیدری
ممنون. آموزش جذاب و کاملی بود.
ترلان شاهرودی
ممنون از آذرسیس بابت مطالب کاربردی
خلیل حیدری
اگر ممکنه در مورد ارز های دیجیتال بیشتر مطالب بذارین.