انتخاب یک نرم افزار کاربردی برای طراحی همیشه دغدغه طراحان گرافیک و افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند، به حساب می آید. در زمان های دور، تعداد این نرم افزار های طراحی و ابزار های حرفه ای برای کاربران به چند نرم افزار محدود می شد.
اما امروزه مجموعه ای از برنامه ها، ابزارها و نرم افزارهای طراحی برای انتخاب وجود دارد. از بستههای نرم افزار چند منظوره گرفته تا ابزارها و منابع تخصصی برای کارهای چاپی و طراحی دیجیتال.
آذرسیس ارائه دهنده انواع سرور مجازی ، سرور اختصاصی و انواع سرور مجازی لینوکس و سرور مجازی ویندوز با قیمت مناسب است.
نکته قابل توجه این است که نرم افزار های Adobe تنها به زمینه طراحی محدود نمی شوند. کاربران می توانند در فعالیت های بسیاری مانند: عکاسی، بازاریابی حرفه ای یا در صنعت فیلم سازی از آن بهره گیرند.
انتخاب نرم افزاری مناسب از بین تعداد بی شماری از نرم افزار های طراحی می تواند کار دشواری به نظر برسد، در این آموزش 5 مورد از آنها را را برای شما مطرح خواهیم کرد تا بتوانیم انتخاب شما را آسان تر کنیم.
فهرست مطالب
بررسی پر کاربرد ترین نرم افزار طراحی Adobe
شرکت توسعه دهنده Adobe یکی از بزرگ ترین و مشهور ترین توسعه دهندگان نرم افزار شناخته می شود و توانسته است با طراحی و ایجاد نرم افزار های متنوع جایگاه ویژه ای را در بین متخصصان و طراحان گرافیک به خود بگیرد. اما با این حال، برای بسیاری از افراد نیز کاربرد و مشخصات نرم افزار های این شرکت شناخته شده نیست. ما در این آموزش شما را عملکرد و کارایی نرم افزار های طراحی آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
کاربرد نرم افزار های طراحی Adobe
از مهم ترین و کاربردی ترین نرم افزار هایی که شرکت Adobe توسعه آنها را بر عهده گرفته است، نرم افزار های طراحی و گرافیکی می باشند. این نرم افزار ها بر اساس نیاز بصری طراحان در نظر گرفته می شوند. همچنین، از کاربرد های نرم های طراحی Adobe می توان به طراحی گرافیکی و کامپیوتری اشاره کرد. متخصصین با کمک این ابزار های گرافیکی می توانند ایده ها و طرح های ذهنی خود را به یک طرح قابل درک تبدیل کرده و به نمایش بگذارند. از دیگر ویژگی نرم افزار های طراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- واقع گرایانه
- دارای کیفیت فوق العاده
- کمک به شکوفایی خلاقیت طراحان
- دارای فرمت های مختلف
- ارائه شده در نسخه های متفاوت
- امکان اجرای اختصاصی
- تنوع بالا
- بروزرسانی مکرر
فتوشاپ(Adobe Photoshop)
Photoshop مشهور ترین و شناخته شده ترین نرم افزار طراحی در بین کاربران به شمار می رود. کاربران معمولی و افرادی که زیاد با طراحی های دیجیتالی و گرافیکی سر و کاری ندارند، بیشتر از این نرم افزار استفاده می کنند.
همچنین، دارای حالت طراحی و ادیت تصویر پیکسلی است که مانند نرم افزار ایلاستریتور حالت برداری ندارد. از Adobe Photoshop برای افکت یا روتوش تصاویر نیز استفاده شده و می توان برای تهیه عکس های رنگی یا سیاه سفید نیز مورد استفاده قرار داد.
برنامه نویسان کامپیوتر و طراحان وب سایت از Photoshop برای طراحی قالب مورد نظر خود استفاده کرده سپس قالب طراحی شده را برنامه نویسی می کنند. از مزایای دیگر این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان ادیت فورم تصاویر
- قابلیت ایجاد گیفت در این نرم افزار
- استفاده در زمینه طراحی دیجیتال
- امکان تغییر نور و ترکیب چند تصویر با یکدیگر
- قابلیت ویرایش عکس و تصاویر
- دارای رابط کاربری کاربرپسند
- توانایی سازگاری با سایر برنامه های Adobe
- پشتیبانی از چندین فرمت فایل
- دارای منابع زیاد قابل دسترس
معایب
- طاقت فرسا بودن برای مبتدیان
- گران بودن بعضی از پلاگین های آن
نرم افزار ایلاستریتور (Adobe Illustrator)
از نرم افزار های طراحی دیگر شرکت Adobe، ایلاستریتور است که به نرم افزار تصویر سازی نیز شناخته می شود. با در نظر گرفتن استاندارد های صنعتی، کاربران می توانند هر چیزی را از تصاویر و هنر دیجیتال تا فونت و لوگو را طراحی و ایجاد کنند.
Adobe Illustrator، یک نرم افزار برداری می باشد که به دلیل ارائه ساختار گرافیکی منحصر به فرد برای آثار هنری استفاده می شود. از مهم ترین کاربرد های آن، طراحی لگو به صورت حرفه ای می باشد. از مزایای دیگر آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- طراحی بازی های کامپیوتری
- طراحی های 3 بعدی
- قابلیت استفاده در طراحی های وکتوری
- مناسب برای طراحی پست های شبکه های اجتماعی
- دارای رابط کاربرپسند
- پشتیبانی از فرمت های فایل
معایب
- نیاز به دانش فنی
- کمبود منابع آنلاین در دسترس
نرم افزار این دیزاین (Adobe InDesign)
Adobe InDesign یکی دیگر از نرم افزار های کاربردی برای طراحی می باشد که به صورت برداری برای کار لایه بندی، چیدمان صفحات و ستون ها مورد استفاده قرار می گیرد.
طراحان گرافیک و افراد متخصص از این ابزار برای طراحی پروژههای دیجیتال و چاپی استفاده میشود. همچنین، این یک برنامه کاربردی برای ایجاد پوستر، بروشور، مجله، روزنامه، کتاب الکترونیکی و سایر مواد بازاریابی به شمار می رود. InDesign را می توان به تنهایی یا همراه با برنامه های دیگر مانند: Illustrator یا Photoshop استفاده کرد.
مزایا
- دارای دقت بیشتر نسبت به سایر نرم افزار ها
- قابلیت سرعت طرح بندی زیاد روزنامه ها و مجالات
- توانایی تعامل بیشتر با سایر نرم افزار ها
- توانایی ارائه فرمت فایل
- قابلیت دسترسی به Creative Cloud Library
- استفاده ساده و آسان
- امکان مدیریت متن و مرز پاراگراف
معایب
- نامناسب برای تصویرگران دیجیتال
- به صرفه نبودن از لحاظ اقتصادی
نرم افزار افتر افکت(Adobe After Effects)
After Effects از محبوب ترین نرم افزار شرکت Adobe می باشد که در دنیای فیلم و عکس مورد استفاده قرار می گیرد. کاربران از این نرم افزار برای برای ساخت انیمیشن، ساخت موشن گرافیکی و تیزر تبلیغاتی بهره می گیرند.
After Effects در مقایسه با Photoshop یک نرم افزاری حرفه ای تر به شمار م رود. چرا که تعداد افکت های قابل دسترس تقریبا 5 برابر آن است. از مزایای دیگر این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افکت گذاری حرفه ای
- ساخت کارکتر های نمایشی
- ایجاد جلوه های بصری پرده سبز
- مدیریت و حفظ noise تصاویر و ویدیو ها
- طراحی انیمیشن برای صفحات وب
معایب
- مناسب برای کار های 3 بعدی نیست.
- کاربردی برای ادیت ویدیو نمی باشد.
- مناسب برای فعالیت هایی مانند تدوین نمی باشد.
نرم افزار Adobe XD
Adobe XD یک نرم افزار تخصصی شرکت توسعه دهنده Adobe می باشد که برای طراحی های UI و UX اپلیکیشن ها و وب سایت ها مورد استفاده قرار می گیرد.
این نرم افزار یک پلتفرم طراحی مبتنی بر بردار می باشد که توانایی فراهم کردن ابزار های مورد نیاز برای کاربران را دارد. نرم افزار XD می تواند در سیستم عامل ویندوز و IOS اجرا شود.
Adobe XD در سال 2017 منتشر شده است و در بروز رسانی جدید خود قابلیت هایی را به کاربران ارائه داده است که سرعت و قابلیت های زیادی نسبت به نسخه قبلی خود دارد.
با نرم افزار Xd به راحتی می توانید وب سایت ها و اپلیکیشن ها را در فاصله زمانی کم طراحی کنید. مزایای دیگر Adobe XD به صورت زیر است:
- مناسب برای پیشبرد پروژه های اولیه
- قدرتمند و دارای سرعت بالا
- دارای رابط کاربری کاربر پسند
- مجهز به ابزار های قوی
- امکان چرخش اشیا در جهات مختلف
- قابلیت انتشار prototype ( به صورت انمیشن وار پیش نمایش طرح اولیه را نشان می دهد.)
معایب
- رایگان نبودن
- عدم وجود بروز رسانی به دلیل شرایط تحریم
نتیجه گیری
در این آموزش 5 نرم افزار طراحی را مورد بررسی قرار دادیم. اگر شما نیز در زمینه گرافیک فعالیت می کنید یا علاقمند به رشته طراحی گرافیک هستید، این آموزش مختص شما است.
امروزه برای طراحی وب سایت، اپلیکیشن، لوگو و غیره نیاز به طراحان گرافیک افزایش یافته است. توجه داشته باشید که نرم افزار های Adobe تنها به زمینه طراحی محدود نمی شوند. کاربران می توانند در فعالیت های بسیاری مانند: عکاسی، Adobe حرفه ای یا در صنعت فیلم سازی از آن بهره گیرند. ممنون که تا آخر این آموزش با ما همراه بودید.
سوالات متداول
آیا نرم افزار های ادوبی رایگان هستند؟
نرم افزار های طراحی ادوبی با لایسنس رایگان 30 روزه عرضه می شوند اگر میخواهید از نرم افزار های ادوبی استفاده کنید میتوانید لایسنس اورجینال خریداری کنید یا لایسنس آن را دور بزنید.
نرم افزار XD بیشتر برای چه مواردی کاربرد دارد؟
ادوبی XD برای طراحی UI و UX کاربرد بیشتری دارد و صرفا برای طراحی رابطه کاربری مورد استفاده قرار می گیرد.