در ادامه آموزش های Nginx، در این بخش می خواهیم به نحوه نصب Nginx در راکی لینوکس بپردازیم. در حال حاضر، Nginx یکی از محبوب ترین وب سرورهای جهان است که مسئولیت میزبانی تعدادی از بزرگترین و پربازدید ترین سایت های اینترنتی را بر عهده دارد. این سرور lightweight را می توان به عنوان یک پروکسی معکوس یا وب سرور استفاده کرد. اکنون ما در این مقاله، نحوه نصب Nginx در راکی لینوکس را آموزش خواهیم داد و همچنین تنظیم فایروال، مدیریت فرآیند Nginx و حذف آن را مورد بررسی قرار می دهیم. همراه ما باشید!
فهرست مطالب
مراحل نصب Nginx در راکی لینوکس
تا به اینجا، ما سعی بر این داشتیم تا توضیح مختصری درباره Nginx برای شما ارائه دهیم تا یک ذهنیت کلی درباره این وب سرور محبوب داشته باشید. اکنون، به آموزش نصب این سرور خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.
پیش نیازهای نصب nginx در راکی لینوکس
- سرور مجازی لینوکس راکی لینوکس
- حساب کاربری Non-Root با امتیازات Sudo
مرحله اول: نصب Nginx در راکی لینوکس
Nginx بطور پیش فرض در نصبیات راکی لینوکس قرار دارد، برای شروع نصب کافیست فقط دستور زیر را وارد کنید و از بسته مدیریت dnf استفاده کنید:
sudo dnf install nginx
برای تایید دستور خود دکمه Y را درج کنید. dnf شروع به نصب Nginx و متعلقات آن در سرور خواهد کرد. پس از اتمام نصب، برای فعال سازی و شروع وب سرور، دستور های زیر را اعمال کنید:
sudo systemctl enable nginx
sudo systemctl start nginx
این کار باعث می شود Nginx به صورت خودکار در زمان راه اندازی مجدد سرور ریستارت شود. حال با خیال راحت می توانید وب سرور خود را اجرا کرده و استفاده کنید. البته، نکته قابل توجه این است که پیش از شروع به کار باید تغییراتی در پیکربندی فایروال خود ایجاد کنید که در بخش بعدی به این موضوع می پردازیم.
در ضمن، برای مشاهده نسخه نصب شده در سرور می توانید دستور زیر را وارد کنید:
nginx -v
مرحله دوم: تنظیم فایروال برای Nginx
اگر شما firewalled را در فایروال به عنوان راهنمای اولیه راه اندازی سرور راکی لینوکس فعال کرده باشید، باید تنظیمات فایروال را انجام دهید تا امکان اتصالات خارجی در وب سرور Nginx خود را فراهم کنید. این مورد به طور پیش فرض بر روی پورت 80 تنظیم شده است.
دستور فوق برای فعال کردن دائمی اتصالات HTTP در پورت 80 می باشد:
sudo firewall-cmd --permanent --add-service=http
برای شناسایی اینکه سرویس فایروال HTTP به درستی اضافه شده است، دستور زیر را وارد کنید:
sudo firewall-cmd --permanent --list-all
برای اعمال تغییرات سرویس فایروال خود را مجددا بارگذاری کنید:
sudo firewall-cmd --reload
و در نهایت، وب سرور شما برای بازدید کنندگان خارجی در دسترس خواهد بود.
مرحله سوم: بررسی وب سرور Nginx
پس از طی مراحل بالا، اکنون سرور شما باید آماده اجرا و استفاده است. برای اطمینان از اجرای سرویس می توانید دستور systemctl status را اجرا کنید:
systemctl status nginx
نکته: بهترین راه برای اطمینان از موفقیت آمیز بودن فرآیند و اجرای درست سرویس، این است که واقعا یک صفحه از Nginx درخواست کنید. می توانید با پیمایش به آدرس IP سرور خود به صفحه landing پیش فرض Nginx دسترسی پیدا کنید تا تایید کنید که نرم افزار به درستی کار می کند.
اگر صفحه بالا را ملاحظه کردید، یعنی اینکه سرور شما به درستی کار می کند و آماده مدیریت است.
مدیریت فرآیند Nginx در راکی لینوکس
پس از اطمینان از اجرای درست سرور، اکنون بیایید برخی از دستورات مدیریت سرویس را بررسی کنیم.
برای متوقف کردن وب سرور خود می توانید از دستور زیر استفاده کنید:
sudo systemctl stop nginx
پس از توقف برای شروع دوباره سرور می توانید دستور زیر را به کار گیرید:
sudo systemctl start nginx
هر بار برای راه اندازی مجدد سرویس خود باید دستور زیر را استفاده کنید:
sudo systemctl restart nginx
اگر فقط بخواهید تغییراتی در پیکربندی ایجاد کنید، Nginx اغلب می تواند بدون حذف اتصالات، مجددا بارگیری کند. برای این کار باید از systemctl reload استفاده کنید:
sudo systemctl reload nginx
در بخش های قبلی این آموزش، Nginx را طوری پیکربندی کردیم که هنگام بوت شدن سرور، به طور خودکار شروع به کار می کند. شما می توانید این عمل را با به کار گیری دستور زیر غیر فعال کنید:
sudo systemctl disable nginx
و برای فعال سازی مجدد، دستور زیر را استفاده کنید:
sudo systemctl enable nginx
نحوه غیر فعالسازی نصب Nginx در راکی لینوکس
برای غیر فعالسازی نصب Nginx در راکی لینوکس می توانید دستور زیر را به کار گیرید:
sudo dnf remove nginx
و به صورت دستی Log file سرور Nginx را حذف کنید:
sudo rm -rf /var/log/nginx
ما سعی بر این داشتیم تا شما را با وب سرور Nginx آشنا کرده و نحوه نصب آن را آموزش دهیم. در این میان، شما می توانید به سایت آذرسیس مراجعه کرده و پلان های سرور مجازی و سرور اختصاصی مورد نیاز خود را تهیه کرده و جهت نصب آن بر روی سرور خود اقدام کنید. همچنین می توانید با ارسال تیکت به بخش پشتیبانی از کارشناسان ما راهنمایی و مشاوره بگیرید.
سخن آخر
ما در این مقاله، نحوه نصب Nginx را در سیستم راکی لینوکس برای شما عزیزان آموزش دادیم. همانطور که اشاره شد این وب سرور، در میان کاربران به محبوبیت زیادی دست یافته است. امیدواریم با طی مراحل درج شده در این مقاله بتوانید از این وب سرور به نحو احسنت استفاده کنید. در صورت داشتن سوال می توانید از بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.