MongoDB یکی از پایگاه داده های NoSQL به صورت document-oriented و با کارایی بالا است که دارای مقیاس پذیری بالایی بوده و برای مدیریت ترافیک بالا و نیز برای حجم عظیمی از داده ها طراحی شده است. برخلاف پایگاه داده های SQL که داده ها در ردیف ها و ستون هایی از جداول ذخیره می شوند، در MongoDB، داده ها با فرمتی مانند JSON در داخل رکورد هایی که اسناد (documents) نیز نامیده می شوند، ذخیره می شوند. از طرفی می توان گفت MongoDB یک سرور پایگاه داده NoSQL که به زبان c++ نوشته شده و همچنین قابلیت شی گرایی نیز دارد. برای دنبال کردن مراحل نصب همراه ما باشید…
فهرست مطالب
3 مرحله برای نصب پایگاه داده MongoDB در Rocky Linux
پس از توضیح مختصر در مورد این پایگاه داده، اکنون می خواهیم مراحل نصب MongoDB بر روی سیستم عامل راکی لینوکس را به شما کاربران عزیز توضیح دهیم، پس تا آخر این آموزش با ما همراه باشید.
پیش نیاز های نصب پایگاه داده MonogoDB
شما قبل از نصب MongoDB بر روی راکی لینوکس، باید پیش نیازهای آن را فراهم کنید تا بتوانید به راحتی مراحل نصب را انجام دهید. پیش نیاز های نصب این پایگاه داده به صورت زیر است:
- سیستم عامل راکی لینوکس با حداقل 10 گیگابایت فضای دیسک خالی
- کاربر non-root با امتیازات sudo
قبل از شروع فرآیند نصب، قصد داریم تا یک مخزن برای MongoDB ایجاد کنیم چرا که بسته های MongoDB در مخازن راکی لینوکس قابل دسترس نیستند. شما می توانید با استفاده از دستور زیر یک مخزن برای پایگاه داده MongoDB ایجاد کنید:
sudo vim /etc/yum.repos.d/mongodb-org.repo
حال پیکربندی انجام شده را در این قسمت paste کنید. با انجام این کار امکان نصب آخرین نسخه منتشر شده MongoDB برای شما فراهم می شود:
[mongodb-org-4.4] name=MongoDB Repository baseurl=https://repo.mongodb.org/yum/redhat/$releasever/mongodb-org/4.4/x86_64/ gpgcheck=1 enabled=1 gpgkey=https://www.mongodb.org/static/pgp/server-4.4.asc
پس از اضافه کردن مخزن، مخازن سیستم را آپدیت کنید تا مخزن جدید MongoDB که به تازگی اضافه شده است، با سیستم همگام شود. برای انجام این کار، دستور زیر را اجرا کنید:
udo dnf update
مرحله 1: نصب MongoDB بر روی سیستم عامل راکی لینوکس
در ادامه، برای نصب این پایگاه داده بر روی سیستم عامل راکی لینوکس، دستور زیر را اجرا کنید:
sudo dnf install mongodb-org
اکنون، برای وارد کردن کلید MongoDB GPG، کلمه ‘y’ را تایپ کنید و سپس روی Enter کلیک کنید.
پس از اتمام فرآیند نصب MongoDB، نسخه نصب شده را با استفاده از دستور زیر تایید کنید:
mongod --version
مرحله 2: راه اندازی و فعال کردن پایگاه داده MongoDB
MongoDB daemon پس از اتمام عملیات نصب، به طور خودکار شروع نمی شود. در نتیجه، با انجام دستور زیر شروع فعالیت MongoDB daemon تایید کنید:
sudo systemctl status mongod
قبل از هر چیز دیگری، باید MongoDB daemon را راه اندازی کرده و فعال کنید تا به طور خودکار در زمان بوت سیستم اجرا شود. دستورات زیر برای راه اندازی و فعال کردن MongoDB daemon استفاده می شوند.
در این قسمت پس از تایید مجدد وضعیت MongoDB، شما می توانید با اجرای دستور زیر پایگاه داده MongoDB را راه اندازی کنید:
sudo systemctl status mongod
برای ورود به Mongo shell دستور زیر را اجرا کنید:
mongo
مرحله 3: مدیریت پایگاه های داده با استفاده از MongoDB
MongoDB به صورت پیش فرض، می تواند یک پایگاه داده آزمایشی را ارائه دهد. برای مشاهده پایگاه های داده قابل دسترس، دستور زیر را اجرا کنید:
> db
برای ایجاد پایگاه داده جدید، دستور use را وارد کنید:
use user -db
در این بخش شما می توانید تعدادی داده اضافه کنید. همانطور که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره شد، MongoDB داده ها را در رکورد هایی به نام اسناد ( documents) ذخیره می کند.
در این مثال، ما یک سند جدیدی (document) به نام student را ایجاد کردیم تا بتوانیم برخی از داده های دانش آموزان را به شرح زیر در آن درج کنیم. حال سند را در دستور MongoDB مطابق دستور زیر قرار میدهیم و روی کلید Enter کلیک می کنیم.
db.students.insertOne( { "First Name" : "John", "Last_Name": "Doe", "City": "Lisbon", "ID No." : 34569765, Age: 28 } )
برای مشاهده اسناد در پایگاه داده خود، دستور زیر را اجرا کنید:
show collections
برای نمایش داده های ذخیره شده دستور زیر را اجرا کنید:
db.students.find() OR db.students.find().pretty()
در پایان شما می توانید برای حذف اسناد documents، از دستور زیر استفاده کنید:
db.students.drop()
امیدواریم با دنبال کردن این مراحل بتوانید پایگاه داده Mongodb را نصب و استفاده کنید. همچنین، اگر تمایل به خرید سرور مجازی یا سرور اختصاصی داشته باشید، از سایت آذرسیس دیدن کنید. هدف آذرسیس ارائه تمام خدمات سرور و هاستینگ به کاربران محترم است. کارشناسان ما نیز در صورت نیاز و راهنمایی در خدمت شما عزیزان خواهند بود. پس لطفا از طریق ارسال تیکت با ما در ارتباط باشید.
سخن آخر
MongoDB یک پایگاه داده بسیار انعطاف پذیر NoSQL می باشد که به دلیل انعطاف پذیری و مقیاس پذیری زیاد آن مورد توجه کاربران و توسعه دهندگان قرار گرفته است. همچنین، یادگیری MongoDB بسیار آسان است و با زبان های برنامه نویسی مثل c++ و جاوا بکار برده می شود. هدف از این آموزش بررسی مراحل نصب این پایگاه داده بر روی سیستم عامل راکی بود. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. از همراهی شما متشکریم. منتظر نظرات شما در بخش کامنت ها هستیم…