آذرسیس

آموزش کار با تریدینگ ویو: راهنمای جامع

تریدینگ ویو یکی از ابزار های برجسته در زمینه بازار های مالی است که برای تحلیل داده ها و پیش بینی نوسانات قیمت ارز کمک دست معامله گران می شود. این ابزار آنلاین نه تنها می تواند امکانات تحلیلی پیشرفته را در اختیار آنها قرار دهد، بلکه جامعه‌ای از معامله‌گران، تحلیل‌گران و سرمایه‌گذاران را گرد هم می‌آورد تا تجربیات و نظرات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. در این آموزش ابزار TradingView را به طور جامع مورد بررسی قرار خواهیم داد.

تریدینگ ویو (TradingView) چیست؟ 

یکی از بروزترین پلتفرم های معاملاتی که مبتنی بر وب بوده و می تواند نمودار های قیمتی و ابزار های آن را در اختیار کاربران قرار دهد. در دنیای پیچیده و پویای بازارهای مالی، تحلیل دقیق داده‌ها و پیش‌بینی حرکات آینده قیمت‌ها اهمیت زیادی دارد، از  این رو انتخاب یک ابزار که بتواند نمودار های قیمتی دقیقی را ارائه دهد امتیاز مثبتی برای هر معامله گر به شمار می رود. با این ابزار می توانید اطلاعات جامعی از بازارهای سهام، معاملات آتی، تمامی شاخص‌های اصلی، فارکس، قراردادهایCFDها و ارزهای دیجیتال به دست بیاورید.

تریدینگ ویو چیست؟

بررسی نحوه کار ابزار تریدینگ ویو 

روش های زیادی وجود دارد که شما می‌توانید از TradingView برای بهبود تجربه معاملاتی خود استفاده کنید. این ابزار به عنوان یک پلت فرم مالی قدرتمند، می تواند معامله گران را با طیف گسترده ای از ابزارها TradingView که برای تجزیه و تحلیل بازار و تصمیم گیری صحیح طراحی شده اند، مجهز  کند. در این بخش نحوه کار با این ابزار را مورد بررسی قرار خواهیم داد؛

ابزار های نمودار و ویژگی های تجزیه و تحلیل آنها 

چند قابلیت از ابزار نمودار های تجزیه و تحلیل عبارت است از:

1- Advanced charts 

کاربران می توانند در این بخش از انواع نمودار های مختلف مثل candlesticks ،Heikin Ashi ،Renko ،Kagi و… همچنین فریم های زمانی و تم های متعدد، آنالیز حرکات قیمت و شناسایی الگوها انتخاب کنند. همچنین TradingView با ارائه نمودار های پیشرفته، امکان مقایسه همزمان دارایی ها یا بازه های زمانی مختلف را از طریق طرح بندی های چند نموداری قابل تنظیم برای معامله گران فراهم می کند.

2- Drawing tools

TradingViewدر این بخش مجموعه گسترده ای از ابزارهای طراحی را ارائه می دهد که می توانند نمودارهای خود را حاشیه نویسی کرده و فرآیند تجزیه و تحلیل فنی را به طور دقیق انجام دهند. برخی از این ابزارها عبارتند از خطوط روند، اصلاحات فیبوناچی، trend lines ،support resistance levels و…

3-  Financial analysis 

تریدینگ ویو به عنوان ابزار اساسی مثل نسبت های ارزش گذاری و تجزیه و تحلیل، می تواند صورت های مالی و داده های تاریخی شرکتها را برای کمک به معامله گران ادغام کند. شما می توانید این امکانات را در این بخش پیدا کنید.

4- Market data coverage

این پلتفرم پوشش market data گسترده ای را ارائه می دهد که شامل سهام، ارز خارجی (فارکس)، کالاها و… می شود.

5- Pine script 

با این ابزار می توان شاخص ها، استراتژی ها و alerts را با استفاده از زبان برنامه نویسی Pine ScriptTM ایجاد کرد.

2- ابزار های مربوط به Social community و Network 

ابزار Social community و Network به معامله گران فرصتی منحصر به فرد برای پیوستن به یک جامعه شلوغ از افراد همفکر از سراسر جهان برای یادگیری از یکدیگر، به اشتراک گذاشتن ایده ها و همکاری می دهد. برخی از ویژگی های TradingView عبارتند از:

1- Trading ideas

ایده های معاملاتی یا همان Trading ideas، قلب جنبه شبکه اجتماعی TradingView است. شما می‌توانید استراتژی‌ها، متد و تحلیل‌های تجاری را بررسی کرده و آنرا با جامعه جهانی به اشتراک بگذارید. همچنین، به عنوان معامله گر می توانید ایده های ارسال شده توسط دیگران را مرور کنید، کامنت بگذارید و در بحث ها شرکت کنید.

2- Follow users

شما می‌توانید با این قابلیت معامله‌گران باتجربه‌ای را که ایده‌هایشان با شما هماهنگی دارد، شناسایی کرده و آنها را دنبال کنید. با انجام این کار، هر زمان که آنها محتوای جدیدی را پست می‌کنند، به‌روزرسانی‌های مرتبط را دریافت خواهید کرد. این تکنیک به شما امکان می‌دهد تا با بینش‌های آن‌ها آشنا شده و استراتژی‌های انجام شده توسط آنها را در رویکرد معاملاتی خود اعمال کنید.

3- Video streams 

تریدینگ ویو جریان های ویدیویی زنده را ارائه می دهد که در آن سایر معامله گران بینش ها، تحلیل ها و استراتژی های بازار خود را در زمان واقعی به اشتراک می گذارند. این استریم ها یک تجربه یادگیری تعاملی را ارائه می دهند و به شما امکان می دهندتا مستقیماً با استریمر ها سؤال بپرسید یا در مورد موضوعات بحث کنید.

4- TradingView chat

شما می‌توانید از طریق ویژگی چت پلتفرم در بحث‌های مختلف با معامله‌گران دیگر شرکت کنید. به چت روم های مختلف با موضوعی خاص بپیوندید یا اتاق گفتگوی خود را ایجاد کنید تا با افراد همفکر درباره روندها، اخبار و تحلیل های بازار بحث کنید.

بررسی کلی ابزار های تریدینگ ویو

قبل از بررسی ابزار های این وبسایت و آشنا شدن با نحوه کار هریک بهتر است که با دید کلی از این ابزار آشنا شوید؛

نمای کلی تریدینگ ویو

تصویر زیر نمای کلی این وبسایت را برای شما نشان می دهد. در این بخش قسمت های مختلف آن را برای راحتی کار شما بررسی خواهیم کرد؛

TradingView charts

ناحیه مرکزی 

در این ناحیه تغییرات قیمت در یک بازه زمانی مشخص را مشاهده خواهید کرد. در این قسمت محور عمودی نشان دهنده قیمت و محور افقی نشان دهنده زمان است.

منوی افقی بالای صفحه

برای مشاهده نماد معاملاتی می توانید از این قسمت استفاده کنید. از اپشن های دیگر این قسمت می توان به موارد زیر اشاره کرد؛

1- تایم‌های مختلف

2-  نمایش اطلاعات تصویر

3- مقایسه نمادها

4- هشدار و الارم ها

منوی سمت چپ

ابزار های مختلف برای ترسیم بر روی نمودار در این قسمت قرار دارند.

منوی سمت راست 

برای دسترسی به موارد زیر می توانید از این قسمت استفاده کنید.

Watchlist -1

2- آلارم‌ها

3- اخبار

4- تقویم

5- چت

منوی افقی پایین صفحه

شما می توانید در این قسمت استراتژی خود را تست کنید. همچنین برای دسترسی به معاملات کاغذی نیز می توانید از این طریق اقدام کنید.

بررسی منو بالای صفحه TradingView

بررسی نمودار بالا صفحه تریدینگ ویو

1- نماد معاملاتی یا همان Symbol Search 

نماد های معاملاتی شامل مواردی مانند بورس، فارکس، اوراق قرضه و… می شود که شما می توانید برای تحلیل نمودار حروف DXY را در این بخش تایپ و بر روی آن کلیک کنید.

2- Compare or Add symbol 

در این بخش می توانید یک نماد را به طور دلخواه انتخاب کرده و نمودار آن را با نمودار نمادی که در حال تحلیل آن بودید، مقایسه کنید. البته در بازار فارکس بعضی از جفت ارزها با یکدیگر همبستگی دارند که استفاده از مقایسه دو نمودار می تواند برای معامله‌گران بسیار سودمند باشد.

3- تنظیمات تایم فریم

شما می توانید به عنوان معامله گر در این قسمت از تایم فریم‌های استانداری که اکثر پلتفرم‌های معاملاتی ارائه می‌دهند، استفاده کنید. این مقدار تایم فریم از یک ثانیه شروع شده و تا تایم فریم یک ماه ادامه دارد.

4- Chart Types 

شما می توانید از این قسمت نحوه نمایش نمودار را مشخص کنید. برنامه تریدینگ ویو به طور پیش فرض نمودار کندل را نشان می دهد، این نمودار به راحتی می تواند نوسانات قیمت را نشان دهد. نمودار های میله ای، خطی، نقطه ای و… را می توانید با کلیک در این قسمت مشاهده کنید.

5- Indicators

در این بخش با جستجو نام Indicators می توانید آنرا پیدا کرده و بر روی نمودار خود اعمال کنید. البته امکان استفاده از Indicators هایی که کاربران دیگر قبلا ایجاد کرده اند نیز برای معامله گران فراهم است. همچنین شما می توانید اندیکاتور خود را نیز در این قسمت بسازید.

6- Alert 

از مهم ترین مزیت های تریدینگ ویو، داشتن گزینه Alert است. شما می توانید بدون این که مدام به صفحه نمایش نگاه کرده و یا دائم آنرا چک کنید، پیام نوتیفیکشن را دریافت کرده و در نقطه ای که آلارم را قرار داده اید معامله خود را شروع کنید.

7- Replay 

از ویژگی های دیگر TradingView می توان به گزینه Replay اشاره کرد. با این گزینه می توان به مقدار دلخواه به عقب برگشته و نقطه مورد نظر خود را انتخاب کنید. با زدن این گزینه اطلاعات سمت راست پاک شده و اطلاعات نمودار کندل جدید در این قسمت نمایان خواهد شد.

8- Layout and Save 

کاربرد این مورد در نسخه رایگان محدود بوده و بیشتر برای نسخه های پرو کاربرد دارد. این گزینه در نسخه های پرو 16 نمونه نمودار آماده را نشان می دهد که در نسخه رایگان فقط یک مورد آن قابل مشاهده است. با گزینه Save می توانید تغییران موجود را ذخیره کنید. همچنین با گزینه Share می توانید لینک صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

9- Setting 

با این گزینه که با چرخ دنده نمایش داده می شود، می توانید تغییراتی در رنگ زمینه، نحوه نمایش نمودار کندل و… را برای محیط تریدینگ ویو اعمال کنید. همچنین معامله گران می توانند با ساختن تمپلیت این برنامه را شخصی سازی کرده و در نمودار های دیگر استفاده کنید.

10- Publish

با این گزینه می توانید نظر و ایده های خود را به صورت نماد معاملاتی نوشته و در اختیار دیگران قرار دهید.

بررسی نمودار سمت راست TradingView

بررسی نمودار سمت راست تریدینگ ویو

1- Watchlist, details and news

در این بخش می توان نماد های دلخواه را انتخاب و در واچ لیست نمایش داد.

2- Alerts 

در این بخش می توان هشدار هایی که از قبل تنظیم و کنترل شده را مشاهده کنید. همچنین امکان تنظیم هشدار جدید نیز از این بخش امکان پذیر است.

3- News 

خبرهای مبتنی بر نمادها را می توانید در این بخش ببینید.

4- Data Window

اطلاعات مربوط به آخرین کندل نمودار را می توانید در این بخش ببینید.

5- Hotlists

تریدینگ ویو می تواند به صورت پیش سهم های متفاوتی را برای معامله گران ارائه دهید، برای مثال سهم‌های آمریکایی را که از نظر میزان حجم، قیمت و… بهترین فرصت‌های معاملاتی هستند را پیشنهاد می کند.

6- Calendar

رویداد های مهم اقتصادی را می توانید در این اپشن مشاهده کنید.

7- My Ideas 

شما می توانید لیستی از ایده های خود را که طراحی کرده اید را در این بخش ببینید.

8- Public Chats

گفتگوهای عمومی و چت های گروهی را می توانید در این بخش ببینید.

9- Private Chats

چت های شخصی خود را در این بخش می توانید مشاهده کنید.

10- Ideas Stream 

تمام ایده های کاربردی که دیگران منتشر کرده اند را در این بخش می توان یافت.

11- Streams 

تمام تحلیل های زنده معامله گران دیگر در این قسمت منتشر می شود.

12- Notifications

نوتیفیکشن های مربوطه در این قسمت قرار می گیرد.

13- Order panel

پنل معاملاتی در این بخش بوده و می توانید بروکر خود را به تریدینگ ویو اضافه کرده و معاملات خود را مشاهده کنید.

14- Dom 

عمق بازار را در این بخش می توانید ببنید.

15- Object tree 

آبجکت‌ها، اندیکاتورها و اشکال ترسیمی در این بخش نمایش داده می شود و شما می توانید برای نظم دهی به لایه ها از این بخش استفاده کنید.

16- راهنما 

برای دیدن راهنما مربوط به برنامه تریدینگ ویو می توانید از این قسمت استفاده کنید.

بررسی نمودار سمت چپ تریدینگ ویو 

بررسی نمودار سمت چپ تریدینگ ویو

1- Cursors 

این قسمت که مکان نما هستند می توانید پس از انتخاب با تکان دادن موس بر روی هر نقطه زمان و قیمت دقیق ارز را مشاهده کنید.

2- Trend Line Tools 

در این قسمت می توانید از انواع خطوط افقی و مورب برای ترسیم بعضی از الگوهای مثلث استفاده کنید.

3- Trend Line 

برای رسم خط روند از ابزار Trend Line‌ استفاده می‌شود. با پیدا کردن  دو دره در روند صعودی و اتصال آنها به یکدیگر واستفاده از این ابزار به راحتی می‌توانید خطوط روند را بکشید.

4- ابزار Ray

این ابزار که مشابه خط روند است و شما برای استفاده از آن باید نقطه اول را در نمودار پیدا کرده و سپس نقطه دوم که جهت و زوایه این ابزار را تعیین می‌کند، برای ترسیم خط  به صورت نامحدود کمک بگیرید.

5- ابزار Info Line 

از این ابزار برای تفاوت قیمت میان دو نقطه به صورت عددی و درصدی، فاصله زمانی میان دو نقطه، اندازه گیری زاویه خط روند استفاده می شود.

6- ابزار Extended Line

از این ابزار تریدینگ که مشابه ابزار Ray‌ است برای یافتن دو نقطه ترسیم، خط از دو سمت نمودار به صورت نامحدود استفاده می شود.

7- ابزار Trend Angle 

برای بعضی از تحلیل‌ها لازم است زاویه خط روند ترسیمی خود را بدانید. ابزاری در تریدینگ ویو به نام Trend Angle به این منظور وجود دارد که زاو‌یه‌ی خط روند ترسیم شده را به شما نشان می‌دهد.

8- ابزارهای Horizontal Line/Horizontal Ray/ Vertical Line

با استفاده از این ابزارها می‌توانید انواع خطوط افقی و عمودی را در نمودار های مختلف رسم کنسد. تفاوت خط افقی و نیم‌خط افقی (ray) این است که نیم‌خط افقی فقط در سمت راست نمودار امتداد می‌یابد.

9- ابزار Cross line

با این ابزار می توانید یک علامت + بزرگ در نقطه‌ی مورد نظر خود ایجاد کنید.

10- Parallel Channel 

برای ترسیم کانال‌های قیمتی روی نمودار از ابزار Parallel Channelکمک بگیرید.

11- ابزار Regression Trend

این ابزار در تریدینگ ویو مشابه ابزار Parallel Channel بوده اما با این تفاوت که شما بایددو نقطه بالایی (در روند نزولی) یا پایینی (در روند صعودی) را انتخاب کنید. پس از ترسیم به صورت پیشفرض، یک خط میانه با نوارهای بالایی و پایینی شکل می‌گیرد.

12- ابزار Flat Top/Bottom

ابزار Flat Top/Bottom از دو خط به هم پیوسته تشکیل شده که یکی از آنها صاف است. ابتدا دو نقطه در یک روند را انتخاب کرده و ابزار را رها کنید، خواهید دید که تریدینگ ویو به شکل خودکار خط دوم را صاف ترسیم خواهد کرد.

14- ابزار Pitchfork

برای استفاده از این ابزار ابتدا بر روی دو علامت در بالا و پایین یک روند کلیک کرده و مکان نقطه سوم را با توجه به نوع روند در بالا یا پایینِ نقطه دوم انتخاب کنید. توصیه می شود از پیوت های ماژور برای تعیین سه نقطه استفاده کنید.

بررسی منو پایین صفحه تریدینگ ویو  

1- فیلتر سهام (Stock Screener) 

در قسمت فیلترنویسی شما می‌توانید سهام‌های مختلف را از نظر بیشترین درصد تغییرات در اندازه قیمت، حجم، مارکت کپ و سایر ویژگی‌ها بررسی کنید. فقط کافی از منو، گزینه Forex Screener یا Crypto Screener را انتخاب کنید.

2- اسکریپت نویسی (Pine Editor)

اگر در نوشتن اسکریپت ها مهارت دارید، با استفاده از این گزینه می‌توانید اسکریپت‌های خود را بنویسید.

3- تست استراتژی (Strategy Tester)

معامله گران می توانند استراتژی معاملاتی خود را در این بخش تست کنند.

4- پنل معاملات (Trading Panel)

معامله گران می توانند بروکر خود را به تریدینگ ویو وصل کرده و با استفاده از قابلیت Paper Trading  به صورت مجازی معاملات واقعی شبیه‌سازی شده خود را انجام دهند.

نحوه ثبت نام در تریدینگ ویو 

1- برای ثبت نام به سایت TradingView.com مراجعه کرده و آیکون Get start را بزنید.

2- از طریق گزینه SignUP وارد سایت شده و در آن حساب کاربری ایجاد کنید.

3- با استفاده از ایمیل، حساب توییتر یا گوگل و سایر روش ها ثبت نام کنید.

4- البته توجه داشته باشید که شما می توانید بدون ثبت نام کردن نیز از امکانات تریدینگ ویو استفاده کنید، اما برای نظم دهی و تحلیل داده ها بهتر است که در این سابت ثبت نام کنید.

سخن آخر

در این آموزش نحوه کار با ابزار تریدینگ ویو را مورد بررسی قرار دادیم. این وبسایت با تحلیل داده ها و پیش بینی نوسانات قیمت ارز می تواند کمک کننده معامله گران باشد، همچنین قابلیت های دیگری را نیز در اختیار آنها برای انجام بهتر معامله در اختیارشان قرار می دهد. قسمت های مختلف این نرم افزار را بررسی کرده و عملکرد هریک از آنها را توضیح دهیم. امیدواریم این مقاله برایتان مفید واقع شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *