آذرسیس

آموزش یافتن بک لینک های شکسته و نحوه رفع آن ها
5/5 - (1 امتیاز)

بک لینک های شکسته راهی مطمئن برای از بین بردن اعتبار و به هدر دادن تلاش های سئو وب سایت شماست!! همان طور که قابل تجسم است وارد شدن کاربر به یک صفحه خالی از ناامید کننده ترین تجربه هایی است که می تواند داشته باشد. ساخت یک صفحه در وب سایت بیش از 35 ساعت و ساخت و راه اندازی 0 تا 100 سایت بیش از 165 ساعت زمان می برد، اما خراب کردن این منظره به چند بک لینک مرده بستگی دارد! اما خوشبختانه کنترل این لینک های مرده به دور از اتلاف منابع در این مقاله آذرسیس کاملاً عملی است و می توان رابطه ربات های خزنده موتور های جستجو را در وب سایت از سر گرفت. پس بیاید به حساب این بک لینک های شکسته برسیم!!

مراحل یافتن بک لینک های شکسته و نحوه رفع بک لینک های مرده

دلایل به وجود آمدن بک لینک های شکسته

  1. رشد وب سایت، افزودن و یا حذف صفحات
  2. تغییر نام صفحات وب سایت
  3. ساخت Backlink Profile بزرگ تر
  4. وجود پلاگین ها یا عناصر شکسته
  5. تغییر ساختار URL صفحه وب در طول انتقال CMS
  6. وجود اشتباهات املایی در URL
  7. نداشتن “https://” یا “http://” URL در URL
  8. وجود یک فضای اضافی در URL
  9. بروز محدودیت های Firewall و مسدود شدن محتوا در سطح بین المللی
  10. از کار افتادن کل وب سایت

بک لینک های شکسته قاتلان سئو سایت!

اکنون که در این مقاله در حال کاوش تاثیرات مخرب بک لینک های مرده در وب سایت هستید، به احتمال زیاد زمانی که بدانید موتور های جستجو به خصوص Google، لینک سازی داخلی و خارجی را یک فاکتور مهم برای رتبه بندی می دانند، دست پاچه تر خواهید شد! به ازای هر تجربه بد کاربر شما یک مخاطب، یک پتانسیل فروش و ارائه خدمات را پس می زنید! به همین دلیل با ترک وب سایت، مشکلات فهرست بندی، نرخ پرش بالا و کاهش بازدید دیگر حرفی برای گفتن در نتایج جستجو و SEO نخواهید داشت! زیرا داشتن بک لینک های شکسته به همان میزان که هیچ لینکی بر وب سایت خود اعمال نکنید مخرب و مضر است. 

تاثیر بک لینک های شکسته بر سئو

3 روش ساده در نحوه یافتن بک لینک های شکسته

خوشبختانه لازم نیست در پیدا کردن لینک های مرده وب سایت به صورت دستی وارد عمل شوید و بر روی تک تک لینک ها کلیک کنید! اگر نمی خواهید که ربات های گوگل از خود بپرسند که چرا کاربران محتوای شما را زود ترک می کنند؟ آیا محتوای شما برای خواندن وحشتناک است یا خیر؟! همین الان شروع به عیب یابی در لینک گذاری های خود بکنید! چند روش وجود دارد که می توانید آن ها را امتحان کنید:

1- پیدا کردن لینک های شکسته با Google Analytics

Google Analiytics یکی از ابزارهای رایگان برای یافتن این لینک ها می باشد که تا قبل از تغییر نام در تاریخ 1 ژوئیه 2023 با عنوان Universal Analytics در جمع سئوکاران شناخته می شد. این روش را می توانید در تمام لینک های Internal ,External و Inbound انجام دهید. در ابزار Google Analitics به قسمت Reports بروید و بر روی Engagement کلیک کنید. سپس از طریق منو موجود Pages and screens را انتخاب کنید و به مرحله بعد منتقل شوید.

پیدا کردن لینک های شکسته با Google Analytics

در ادامه به قسمت پایینی صفحه نمایش داده شده بروید، در این بخش اطلاعات مربوط به همه URL های وب سایت شما نوشته شده است.

پیدا کردن لینک های شکسته با Google Analytics

در نوار جستجو مقابل یکی از عبارات “Page Not Found” یا  “404” را تایپ کنید. توجه کنید که حتماً عنوان پیج، Screen Class و همچنین Page Path and Screen Class را از قسمت دسته بندی انتخاب کرده باشید.

پیدا کردن لینک های شکسته با Google Analytics

اکنون در صورت وجود لینک های مرده  و خطاهای مربوط به این نوع عدم دسترسی ها، اطلاعات کامل آن به شما نمایش داده خواهند شد. دقت کنید که اگر با وارد کردن Page path and screen class به شما پیام No data available نمایش داده می شود، می توانید از Google Analytics 4 برای دریافت گزارش سفارشی خود استفاده نمایید.

2- پیدا کردن لینک های شکسته با Google Search Console

استفاده از سرچ کنسول گوگل نیز در پیدا کردن بک لینک های شکسته وب سایت کاملاً رایگان است و مزیت های خاص خودش را دارد، از همین رو برای شروع می توانید پس از ورود به GSC، ویژگی های مرد نظر خود جهت بررسی را انتخاب کرده و در صفحه Overview گزینه Pages را بزنید و در قسمت چپ بر Indexing کلیک کنید.

پیدا کردن لینک های شکسته با Google Search Console

به پایین صفحه اسکرول کنید و Why pages aren’t indexed را انتخاب کنید، پس از آن مانند شکل زیر بر روی Not Found (404) بروید.

پیدا کردن لینک های شکسته با Google Search Console

پس از چند دقیقه انتظار تمام بک لینک های شکسته و موارد خطای 404 در دامنه خودش به شما نشان داده خواهد شد.

پیدا کردن لینک های شکسته با Google Search Console

صفحاتی که نمایش داده شده است، مواردی هستند که گوگل قادر به مشاهده آن ها نیست! در همین حال شما می توانید با کلیک بر Individual Link یک قدم جلو رفته و در پنجره ای که برای شما نشان داده می شود گزینه Inspect URL را بزنید.

پیدا کردن لینک های شکسته با Google Search Console

اکنون می توانید خلاصه ای از داده هایی که در Google در بخش پیوندها وجود دارد را مشاهده نمایید. در ادامه نمونه ای از ینکه چرا پیوند به صفحه خطای 404 منجر شده؟ و چگونه می توانید بعداً آن را برطرف کنید؟ برای اطلاعات بیشتر شما نشان داده شده است.

پیدا کردن لینک های شکسته با Google Search Console

3- پیدا کردن لینک های شکسته با Semrush

در سومین روش از نحوه پیدا کردن بک لینک های شکسته نوبت به معرفی ابزار جامع Semrush’s Site Audit می رسد. برای شروع استفاده از Site Audit وب سایت مورد نظر را به عنوان یک پروژه جدید به Semrush اضافه کنید. پس از اجرا ممیزی سایت به برگه Issues که بیانگر مشکلات است بروید و برای راحتی کار Broken را جستجو کنید. اکنون می توانید در قسمت Errors مطابق تصویر زیر مشکلات وب سایت و بک لینک های شکسته خود را مشاهده نمایید.

پیدا کردن لینک های شکسته با Semrush

با مراجعه به بخش Warnings می توانید External Links (لینک های خارجی) که در حال حاضر در وب سایت شما قرار دارد را مشاهده نمایید.

پیدا کردن لینک های شکسته با Semrush

اگر مراحل بالا برای یافتن بک لینک های شکسته در ابزار Semrush برای شما کافی نبود توصیه می کنیم به تلاش ادامه دهید و مراحل زیر را اجرا کنید. برای این کار ابتدا پس از راه اندازی ممیزی بک لینک، داشبورد اصلی ابزار یک ایده کلی در مورد لینک های مخرب و شکسته به شما خواهد داد که نمونه آن در تصویر زیر آمده است.

پیدا کردن لینک های شکسته با Semrush

اطلاعات بیشتر در Target Pages وجود دارد.

پیدا کردن لینک های شکسته با Semrush

در ادامه کادر Target URL error را تیک بزنید، با این کار لیست URL های صفحه هدف محدود خواهد شد.

پیدا کردن لینک های شکسته با Semrush

علاوه بر URL های صفحه هدف URL قسمت آبی رنگ که Keyword Number گفته می شود را کلیک کنید.

پیدا کردن لینک های شکسته با Semrush

اکنون می توانید تمام جزییات مورد نظر خود برای رفع مشکلات بک لینک های شکسته را به صورت واضح همراه با توضیحات مورد نیاز ببینید.

نحوه رفع بک لینک های شکسته

علاوه بر موارد بالا می توانید از ابزارهای Backlink Audit ،Screaming Frog’s SEO Spider ،SEO PowerSuite’s Link Assistant یا Broken Link Checker نیز برای یافتن بک لینک های شکسته بهره مند شوید، اما در نظر داشته باشید که تنها یافتن بک لینک های شکسته کافی نیست و باید با استفاده از ترفند های زیر شروع به برطرف کردن آن ها بکنید:

1- به روز باشید …

ساده ترین راه حل برای رفع بک لینک های شکسته، ایجاد یک استراتژی به روز رسانی است که در آن باید اشتباهات تایپی در لینک را بر طرف کنیم. پس دقت کنید زیرا تنها یک رقم، حرف یا خط تیره اضافی می تواند کاربران را به صفحه 404 بفرستد!

2- مسیر خود را عوض کنید …

اگر امکان برقراری ارتباط با میزبان لینک را دارید مشکل را با آن ها به اشتراک بگذارید، در غیر این صورت از تغییر مسیر 301 استفاده کنید. با وجود اینکه این روش پیچیده ترین خواهد بود اما بهترین گزینه برای اهداف سئو وب سایت شما می باشد. برای این کار یک افزونه تغییر مسیر مانند RankMath را داشته باشید تا تغییر مسیر 301 را در وردپرس اجرا کنید. در صورت تمایل به ایجاد تغییر مسیر 301s می توانید از ابزار هایی مانند htaccess.، Nginx، یا PHP استفاده نمایید. اما اگر تصمیم گرفته اید صفحه اصلی را در نقطه ای از خط بازیابی کنید باید از 302 کمک بگیرید.

3- از حذف کردن نترسید …

چنانچه صفحه ای که به آن پیوند داده اید دیگر وجود ندارد باید لینک را حذف کنید، اما اگر آن لینک در خارج از وب سایت شما قرار دارد می توانید از میزبان بخواهید تا نشانی مورد نظر را درست کند. برای این کار یک ایمیل با چند پاراگراف کوتاه و مفید تنظیم کنید، نام فرستنده، اطلاعات کامل لینک مورد نظر را ارسال نمایید. حتماً تاکیید کنید که بازیابی بک لینک های شکسته به نفع سئو هر دو وب سایت خواهد بود و پس از ارسال ایمیل زمان معقولی را جهت پیگیری در نظر بگیرید.

4- گل به خودی بزنید …

یک صفحه 404 ایجاد کنید که در آن تمام اطلاعات صفحات دیگر اشاره شده باشد و در صورتی که کاربر با آن مواجه می شود بدون بستن وب سایت شما و رفتن به سایت های دیگر بتواند به نقاط دیگری منتقل شده و از محصولات و خدمات شما استفاده نماید.

ایده: کاربران وب سایت خود را تشویق کنید

نحوه رفع بک لینک های شکسته  به هیچ وجه نمی توانیم انتظار داشته باشیم که بتوانید تمام بک لینک های شکسته را چه با ابزار و چه به صورت دستی پیدا کنید! این دور از واقعیت است! بنابراین می توانید با یک ترفند هوشمندانه از کاربران خود بخواهید تا در صورت مواجه شدن با صفحات بن بست به شما اطلاع دهند و پاداش و تخفیف مخصوصی را دریافت کنند. هیجان انگیز و هوشمندانه نیست؟ تنها کاری که باید انجام دهید اطلاع رسانی درست و قرار دادن یک راه ارتباطی مانند فرم تماس و یا ایمیل در بخش های مختلف وب سایت تان خواهد بود.

پیشنهاد کارشناس! اجرا تکنیک های سئو و بهینه سازی در وب سایت های صنعتی و تجاری بدون سرور مجازی و سرور اختصاصی نمی تواند فاکتور سرعت که حرف اول در سئو سایت می زند را پیاده کند. جهت مشاوره رایگان ارتقا رتبه بندی و خرید سرویس های میزبانی از گزینه ارسال تیکت در وب سایت آذرسیس استفاده نمایید.

سخن آخر

فکر نمی کنم وب سایتی در جهان با هدف از دست دادن کاربر و مخاطب ساخته شده باشد! به همین دلیل تاکید می کنیم که بک لینک های شکسته یک خط قرمز برای گوگل است! پس برای حذف نشدن از دور رقابت ها روزانه و یا هفتگی بسته به وب سایت خود از تکنیک های پاکسازی بک لینک های شکسته استفاده کنید و سوالات خود را در این راستا با متخصصین مربوطه در میان بگذارید. به عنوان پیامی از نویسنده و تیم آذرسیس از همراهی شما کمال قدردانی را داریم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *