آذرسیس

7 bandwidth monitoring tools on Linux servers
5/5 - (5 امتیاز)

در این مقاله به صورت 0 تا 100 نحوه پارتیشن بندی لینوکس را آموزش می بینید، چناچه دسترسی به سیستم عامل لینوکس برای تست کردن ابزار های پارتیشن بندی ندارید می توانید از سرویس سرور مجازی لینوکس آذرسیس برای تست ابزارهایی که در این مقاله معرفی خواهیم کرد را استفاده کنید.

بررسی استفاده از فضای ذخیره سازی یکی از مهم ترین وظایف SysAdmin می باشد و این امر به اطمینان ازداشتن فضا خالی کافی در درایورهای ذخیره سازی برای اجرای کارآمد سیستم لینوکس کمک می کند.

از طرفی فرآیند تقسیم دیسک به یک یا چند ناحیه Logical می باشد که اغلب به عنوان پارتیشن شناخته می شود و کاربر می تواند به طور جداگانه روی آن کار کند.

در واقع این یک مرحله از تقسیم بندی دیسک می باشد که اگر پارتیشن ایجاد شود، دیسک اطلاعات مربوط به مکان و اندازه پارتیشن ها را در جدول پارتیشن ذخیره می کند.

هر Partition به عنوان Logical disk در سیستم عامل ظاهر شده و کاربران می توانند داده ها را روی آن دیسک ها بخوانند و بنویسند، همچنین مزیت اصلی پارتیشن بندی دیسک این است که هر پارتیشن را می توان به طور جداگانه مدیریت کرد.

روش هایی که در این مقاله برای شما جمع آوری کرده ایم از آسان ترین و بی دردسر ترین روش های پارتیشن بندی دیسک در لینوکس است، پس برای بررسی دقیق تر همراه ما باشید.

7 ابزار برای بررسی پارتیشن بندی دیسک در لینوکس

اکنون که تا حدودی با ماهیت کلی پارتیشن بندی دیسک آشنا شدید، در ادامه مقاله برای آشنایی بیشتر با 7 ابزار پارتیشن بندی همراه ما بمانید:

دستور fdisk (Fixed Disk)

fdisk یک ابزار خط فرمان قدرتمند و محبوب است که برای ایجاد و بررسی جداول پارتیشن دیسک استفاده می شود، شما می توانید با این ابزار از جداول پارتیشن GPT، MBR، Sun، SGI و BSD پشتیبانی کنید.

همچنین می توانید دستورات fdisk را از طریق رابط کاربر پسند، متنی و منو محور آن برای نمایش، ایجاد، تغییر اندازه، حذف، تغییر، کپی و جابجایی پارتیشن ها بر روی دیسک های ذخیره سازی اجرا نمایید.

دستور fdisk زیر جدول پارتیشن تمام دستگاه های بلوک نصب شده را چاپ می کند:

sudo fdisk -l

دستور fdisk (fixed disk)

 دستور sfdisk (Scriptable fdisk)

sfdisk همانند fdisk عمل کرده و جدول Disk Partition ذخیره سازی را چاپ یا بررسی می کند، با این حال sfdisk ویژگی های اضافی را ارائه داده که در fdisk موجود نمی باشد ولی می توانید آن را به عنوان fdisk استفاده کنید.

به علاوه از جداول پارتیشن GPT، MBR، Sun و SGI نیز پشتیبانی می کند، اما تفاوت بین دو دستور این است که sfdisk پارتیشن های استاندارد سیستم را برای برچسب های دیسک SGI و SUN مانند fdisk ایجاد نمی کند.

sudo sfdisk -l

دستور sfdisk (scriptable fdisk)

دستور cfdisk (Curse Of fdisk)

cfdisk برنامه ساده ای است که برای چاپ و مدیریت پارتیشن های دیسک استفاده می شود و این قابلیت پارتیشن بندی اولیه را با یک رابط کاربر پسند ارائه داده است.

مانند fdisk و sfdisk که به کاربران اجازه می دهد پارتیشن های هارد دیسک را مشاهده، اضافه، حذف و تغییر دهند، قدرتمندتر عمل می کند، همچنین از کلیدهای جهت نمای راست و چپ برای حرکت دادن برجسته‌کننده روی برگه‌های منو استفاده می شود.

sudo cfdisk

دستور cfdisk (curse of fdisk)

دستور Parted

Parted یک ابزار خط فرمان شناخته شده برای نمایش و بررسی پارتیشن های دیسک می باشد، همچنین در ایجاد فضا برای پارتیشن های جدید، سازماندهی مجدد استفاده از دیسک، کپی داده ها در هارد دیسک های جدید و موارد دیگر نیز استفاده می شود.

sudo parted -l

دستور Parted

 دستور lsblk (Blocklist)

lsblk اطلاعاتی از جمله Name ،Type ،Mountpoint را در مورد تمام دستگاه های بلوک نصب شده در دسترس یا خاص به استثنای دیسک های RAM چاپ می کند.

lsblk

دستور lsblk (blocklist)

 دستور df (Disk File System)

df مقدار فضای استفاده شده از فضای دیسک سیستم فایل را در ترمینال نشان می دهد و hT- در دستور زیر مشاهده مقدار فضای دیسک، درصد فضای استفاده شده و فضای خالی موجود را امکان پذیر می کند.

df -hT

دستور df (disk file system)

دستور pydf (Python df)

pydf یک ابزار استثنایی خط فرمان Python و جایگزینی عالی برای df در لینوکس است و از رنگ های متمایز برای برجسته کردن Disk Partition با ویژگی های خاص استفاده می کند.

pydf

دستور pydf (python df)

ویژگی های سرور مجازی لینوکس آذرسیس مناسب تمامی کسب و کار های مبتدی و حرفه ای و حتی وبلاگ نویسان شخصی می باشد، بنابراین اگر شما هم به فکر گسترش کسب و کار خودتان به صورت آنلاین هستید، خدمات آذرسیس شما را برای یک رقابت قوی در مقابل موتورهای جستجوگر آماده خواهد کرد.

کافیست برای یک مشاوره رایگان و تخصصی وارد وب سایت رسمی آذرسیس شده و به بخش پشتیبانی تیکت ارسال کنید.

سخن آخر

کاربران و همراهان عزیز، شما می توانید به کمک دستورات و توضیحات گفته شده در بالا به راحتی می توانید پارتیشن های دیسک خود را مورد بررسی قرار دهید.

از اینکه تا پایان این آموزش با ما همراه بودید بسیار متشکریم، نظرات خودتان را برای ارائه خدمات هرچه بهتر با ما به اشتراک بگذارید، به یاد داشته باشید که متخصصان ما حتی در صورت بروز مشکلات فنی در کنار شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *