یک موضوع بسیار جذاب و کاربردی! ایمیل مارکتینگ! به نظر شما نحوه پیاده سازی آن در اهداف دیجیتال مارکتینگی که داریم چگونه است؟ در چه مواردی می توانیم از ایمیل مارکتینگ استفاده کنیم؟
تمامی این سوال ها را همراه با شما و قدم به قدم از 0 تا 100 در این مقاله آموزشی از وب سایت رسمی و حرفه ای آذرسیس بررسی خواهیم کرد، من که به عنوان نویسنده هیجان زده ام! پس بی درنگ شروع کنیم!
سر و کار من در این مقاله با شماهایی است که می خواهید روش تبلیغ جدیدی برای معرفی خدمات، محصولات و امکانات کسب و کار آنلاین خود پیش ببرید!
یکی از این روش ها که بسیار حرفه ای و سطح بالاست، استفاده از ایمیل مارکتینگ می باشد، اگر شما هم روش های قدیمی را امتحان کرده اید ولی به جواب نرسیده اید، ایمیل مارکتینگ را امتحان کنید! ضرر نمی کنید!
در این روش از تبلیغات و معرفی مانند روش های دیگر که به احتمال زیاد چندین بار از آن ها استفاده کرده اید، ابتدا لازم است تا مخاطب هدف خود را به درستی انتخاب کنید.
پس از آنکه مخاطب هدف تبلیغات تان را معیین نمودید، مرحله بعدی تصمیم گیری در مورد این است که دقیقاً می خواهید چه جلوه ای از خدمات خود در دید مخاطب تان ایجاد کنید.
یعنی دقیقاً از متن تبلیغات تان حرف می زنم! که باید بسیار هوشمندانه، جذاب، خلاقانه و در پایان منجر به خرید محصول یا دریافت خدمات از شما شود.
فهرست مطالب
تاریخچه پیدایش ایمیل در جهان
آیا تا به حال این سوال ذهن تان را درگیر کرده است که اولین ایمیل تاریخ کی و توسط چه کسی ارسال شده است؟ این رخ داد به سال 1971 بر می گردد و می توان گفت که ایمیل از اولین ابزار های ارتباط دیجیتالی بوده است.
اولین ایمیل تاریخ در سال 1971 توسط یک مهندس کاپیوتر با نام Ray Tomlinson ارسال شد، او یک پیام حاوی یک رشته ای از اعداد و حروف ارسال کرده بود که بعد ها همین پیام بی معنی تبدیل به یک انقلاب بزرگی شد.
آغاز این عصر جدید ارتباطات با استفاده اولین بار از @ همراه شد که آدرس های ایمیل را با همین نماد معروف کرد و در سال های 1990 که کم کم دسترسی افراد به اینترنت رواج یافت استفاده از آدرس های ایمیل هم افزایش چشمگیری پیدا کرد.
اگر این سوال به ذهن تان می رسد که آیا هنوز هم مردم از ایمیل استفاده می کنند یا نه؟ باید بگویم که بیشتر از آنچه که فکرش را می کنید! البته استفاده از ایمیل در بین کسب و کار ها مرسوم تر از افراد عادی است.
البته امروزه استفاده از Gmail در عوض ایمیل بیشتر است و Email یا Gmail اصلاً فرقی نمی کند.
ایمیل مارکتینگ غیر اصولی!
گاهی پیدا کردن روش های درست از میان به تله نیفتادن روش های غلط می گذرد، اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که می خواهید یک بانک ایمیل پیدا کنید، همین الان از این صفحه خارج شوید!
زیرا این مقاله برای یادگیری یک ایمیل مارکتینگ اصولی است و ما هیچگاه روش های میان بری که شما را خوشحال کند ولی هیچ نتیجه ای در پایان نداشته باشد را معرفی نخواهیم کرد.
هستند افرادی که از طریق فروش ایمیل مخاطبان، به شما درآمد های بالایی کسب می کنند، اما آیا جریان ایمیل مارکتینگ به همین خرید و فروش بسنده می کند؟
البته که خیر! خرید ایمیل از بانک های جمع آوری ایمیل یک حرکت غیر حرفه ای برای کسب وکار شما به حساب می آید و به عنوان یک عضو کوچکی از این جامعه توصیه من به شما این است که حتی اگر ایمیل می خرید تک تک آن ها بررسی کنید.
خودتان دنبال ایمیل مخاطب تان بگردید و مهم ترین آن ها را اضافه کنید، زیرا ممکن است بسیاری از ایمیل هایی که خریداری کرده اید Fake باشند و هزینه شما بر باد رود!
یکی دیگر از موارد ایمیل مارکتینگ غیر اصولی، استفاده از متن های آماده کلیشه ای و البته تکراری در زمینه تبلیغات است که هیچ جدابیتی برای مخاطب شما ندارد.
نقشه راه ایجاد یک ایمیل مارکتینگ اصولی
اگر به طور کلی به یک برنامه ریزی و نقشه راه کلی برای ایمیل های تبلیغاتی خود نیاز دارید، مطمئناً مطالعه مراحل زیر کمک بسیاری به شما خواهد کرد:
- فهرست کامل و جامعی از افراد و کسب و کار هایی که می خواهید شما را ببینند را تهیه کنید.
- یک آدرس ایمیل حرفه ای و خوب بسازید.
- نوع کمپینی که می خواهید اجرا کنید را متناسب با کسب و کار خود انتخاب کنید.
- متن ایمیل مارکتینگ جذاب و متفاوت بنویسید در این مرحله بهتر است از یک متخصص بازاریابی کمک بگیرید.
- زمان مناسب ارسال ایمیل ها را از پیش تنظیم کنید.
- ایمیل ها را به حال خود رها نکنید و یک پشتیبانی قوی برای پیگیری ایمیل های برگشتی در نظر بگیرید.
انواع ایمیل مارکتینگ
شاید به نظرتان برسد که ایمیل مارکتینگ فقط ارسال یک نوع از متن های تبلیغاتی برای کاربران هدف می باشد، اما باید بدانید که این یک کار حرفه ای است و قبل از هر چیزی باید اطلاعات کاملی از این موضوع داشته باشید.
در ادامه عناوین مربوط به یک ایمیل مارکتینگ خوب، انوان آن را با توجه به معیار های مختلف دسته بندی کرده ایم و در جهت تکمیل اطلاعات شما آورده ایم:
- متن های مخصوص خوش آمد گویی
- دعوت نامه برای ایونت ها
- کمپین های مناسبتی
- ایمیل با محتوا ویدیویی
- خبرنامه های مهم
- و …
نکات بسیار مهم در ارسال ایمیل
برای اینکه ایمیل های ارسالی از طرف شما مثمر ثمر واقع شود، باید نکات مهمی را در طراحی ایمیل های خود اجرا کنید که برای مخاطبان خود جذاب باشید.
1- اینکه ایمیل تبلیغاتی برای کسب و کار خودمان ارسال کنیم را خدا رو شکر همه یاد گرفته و حتی از زمان های گذشته در حال اجرا هستند اما ایمیل ارسالی ما باید حس متفاوت بودن را القا کند.
2- از ایده هایی که ارزش سرمایه گذاری وقت تان را دارد، می توان به ارائه دادن پیشنهادات تخفیفی جذاب همراه با زمان محدود اشاره کرد که تجربیات نشان داده حتماً کارساز خواهد بود.
3- هرگز از متن های آماده استفاده نکنید، زیرا این کار برعکس جواب می دهد و جلوه برند شما را غیر حرفه ای و آماتور خواهد کرد، حتی این طور بگویم که ارسال نکردن آن ایمیل به صلاح شماست!
4- از الفاظ و ایده های طنز گونه استفاده کنید، این مورد به خودی خود در 90 درصد مواقع، آن جذابیت و کششی که می خواهید ایجاد کنید را به دوش می کشد.
5- مخاطبان خود را کنجکاو نگه دارید و از ایده هایی که دارید کم کم استفاده کنید، ارائه دادن تمامی خدمات، تخفیفات و … در یک مرحله اصلاً توصیه نمی شود.
6- کابران را به وسیله فونت، تصاویر، عنوان انتخابی و هزاران مورد دیگر به وجد آورید تا حتماً ایمیل شما را بخوانند و حتی کاری کنید که آن ها را به اشترا بگذارند.
زمان مناسب برای ارسال ایمیل مارکتینگ
اگر از موارد بالا مطلع هستید و فقط به دنبال این آمده اید که بدانید آیا در حال حاضر موقعیت مناسبی برای طراحی و ارسال ایمیل مارکتینگ دارید یا نه؟ این عنوان برای بررسی بیشتر این سوال به شما کمک می کند.
مواردی که می توانید از آن ها بهانه ای برای برقراری رابطه بهتر با مخاطبان خود استفاده کنید شاید به تعداد کسب و کار های موجود در کره زمین زیاد است.
یعنی از هر طریقی می توانید برای ارتباط با مشتریان خود استفاده کنید، ولی دقت کنید که مخاطبان خود را بیش از حد خسته نکنید زیرا این کار باعث مسدود شدن پیام های ارسالی شما از سمت کاربران می شود.
با این حال باز هم توصیه ما این است که موقعیت های زیر را هرگز از دست ندهید:
1- ارسال ایمیل برای اطلاع رسانی محصولات جدید
محصولی تولید کنید که رقیبان شما ارائه نمی کند، این موضوع شما را وارد رقابت حرفه ای ها می کند و موجب می شود تا در بازار کسب و کار خود دیده شوید.
همین یکی از مواردی است که می توانید آن را Bold کنید و از طریق یک ایمیل مارکتینگ درست و حسابی به مخاطب خود عرضه کنید.
2- اگر تخفیفی ارائه می کنید آن را به گوش مخاطب برسانید!
تخفیف از همان زمانی که خرید و فروش محصولی پا به عرصه و زندگی انسان ها گذاشت، مهم ترین و جذاب ترین ایده برای جذب درآمد و کاربران بیشتر به کسب و کار ها بوده و هست.
اما اینکه چه ایده ای برای ارائه تبلیغات خود داشته باشید و چگونه از این فرصت طلایی جذب استفاده کنید یک کار کاملاً تخصصی و نه چندان راحت است.
3- ایده های جدید خود را قبل از آن که توسط دیگران کشف شوند به بقیه اعلام کنید!
اگر ایده جدیدی برای تبلیغات دارید حتماً اجرا کنید، زیرا دنیای تبلیغات در هر ثانیه عوض می شود و ممکن است با دست دست کردن ایده خود را در پلتفرم دیگه ای ببینید!
4- با مخاطب خود دوست شوید!
ارسال تبریک روز تولد و اختصاص تخفیف های مخصوص هر کاربر (در صورت امکان با نام خود کاربر) از مواردی است که مخاطب را به شما نزدیک می کند.
5- نظر سنجی کنید
یکی دیگر از راه های ایمیل مارکتینگ، نظر سنجی می باشد که از نظر ما بیشترین مزایا را برای شما شما در پی خواهد داشت، زیرا با استفاده از این روش علاوه بر بر قراری رابطه نزدیک با مخاطب، از نواقص خود نیز مطلع می شوید و این سرآغاز یک پیشرفت است!
پس از خرید یا ارائه هرگونه خدمات از سمت شما، از مخاطب خود درخواست کنید که شما را در ارائه خدمات بهتر یاری کند، این موقعیت را از دست ندهید.
6- خرید های تکمیل نشده را یادآوری کنید
احتمالاً برای شما هم پیش آمده است که وارد وب سایتی شده، سبد خرید خود را پر کرده و در پایان به هر دلیلی از تکمیل خرید و پرداخت منصرف شده باشید.
این یک مسئله عادی است! ولی شما باید به مخاطب خود یادآوری کنید که قصد خرید چه محصولاتی را داشته است، به احتمال زیاد این یادآوری کار خودش را خواهد کرد! و خرید تکمیل می شود.
مزایا ایمیل مارکتینگ
از مزایا جالب سرمایه گذاری بر روی تبلیغات از طریق ایمیل که شاید از آن ها غافل شده باشیم، موارد مهمی را برای شما آورده ایم که مرور بر آن ها در این مرحله بسیار ضروری به شمار می رود:
- ارسال ایمیل رایگان است و هزینه ای از این بابت پرداخت نمی کنید.
- ارسال بی دردسر و سریع ایمیل به افرادی که می خواهید.
- قابلیت جا به جایی کاربران به وب سایت، پلتفرم و … را می دهد.
- تحریم ها تاثیری ندارد و فقط به یک اینترنت نیاز دارید.
معایب ایمیل مارکتینگ
خوب مطلق نداریم! به همین دلیل است که بالاخره هر روشی ایراد مخصوص خود را نیز دارد! اگر تا به حال معایب ایمیل مارکتینگ به گوش تان نخورده است، پس به این قسمت توجه کنید.
هدف ما از تنظیم این مقاله این است که ما در این عنوان، می خواهیم اطلاعات کامل و همه جانبه ای از ایمیل مارکتینگ به شما منتقل کنیم، به طوری که پس از مطالعه کلی این مقاله دقیقاً بدانید که چه چیزی از یک ایمیل مارکتینگ درست می خواهید.
از معایب بازاریابی توسط ایمیل می توان به چندین مورد اشاره کرد که در این قسمت مهم ترین آن ها لیست کرده ایم تا بی گدار به آب نزنید!
1- شاید جدی گرفته نشوید!
همه ما یک ایمیل با فضایی پر از هرزنامه ها داریم که ممکن است سال به سال حتی یک مورد از آن ها را Check نمی کنیم، به همین دلیل یکی از راه های جلوگیری از پاک شدن ایمیل ارسالی شما توسط کاربران این است که عنوان جذابی بنویسیم.
در نظر بگیرید که کم تر از یک خط فرصت دارید تا جذابیت متن ارسالی تان را به مخاطب ثابت کنید، پس خیلی وسواسی عمل کنید و نهایت خلاقیت خود را به کار ببرید.
2- کاربر دانلود های غیر منطقی را دوست ندارد!
اگر قصد دارید کاربر را از ایمیل به یک پلتفرم دیگر منتقل کنید، لینک هایی که قرار می دهید باید منطقی و صحیح باشند زیرا کاربران معمولاً از دانلود های غیر منطقی خودداری می کنند.
اما با وجود این معایب هنوز هم ارزش وقت گذاری برای بازاریابی با روش ایمیل مارکتینگ وجود دارد و از هر طریقی که می توانید اسم تان را به گوش مخاطب برسانید.
3- اسپم شدن ایمیل
ایمیل مارکتینگ به دلیل محبوبیت زیادی که در سال های اخیر پیدا کرده است، گاهی کاربران با حجم زیادی از ایمیل های دریافتی مواجه می شوند و ممکن است ایمیل های ارسالی از طرف شما به اسپم شناسایی شوند.
هدف از اجرا ایمیل مارکتینگ در کسب و کارها
در حالت کلی هدف ما از طراحی و اجرا ایمیل مارکتینگ، ایجاد یک دید کلی از برندی می باشد که شاید سالیان سال در هر زمینه از زندگی برای پیشرفت آن زحمت کشیده ایم.
سرمایه و مهم تر از آن زمانی که برای کسب وکار صرف می کنیم بسیار با ارزش تر از آن چیزی است که فکرش را می کنید، پس با تبلیغات و اجرا ایده های خود در بستری نامناسب زحمات خود را نادیده نگیرید.
ارسال ایمیل های کاری و افزایش ارتباط مشتری با شما، به دیده شدن شما در بین رقیبان کمک می کند و در ادامه افزایش درآمد تان را در پی خواهد داشت.
پس اکنون زمان برنامه ریزی خوب برای ایجاد یک ایمیل مارکتینگ درست و حسابی در میان این همه تبلیغات بی ثمر و بی هدف است تا تفاوت خود با دیگر رقیبان خود نمایش دهید.
شرکت آذرسیس با ارائه خدمات هاستینگ در کنار کسب و کار های آنلاین و افرادی است که می خواهند پر قدرت پا به این دنیای بی کران و حرفه ای بگذارند.
بستری که برای دیده شدن انتخاب می کنید باید به گونه ای امن و سریپع باشد تا پاسخگو زحمات و استراتژی های متفاوت شما باشد و شما را در نیمه راه تنها نگذارد.
سرور اختصاصی آذرسیس، مختص آن دسته از افراد حرفه ای است که ایده های بزرگی را در ذهن خود می پرورانند، برای اختصاص پلن سفارشی سازی شده به صورت فوری، یک مشاوره رایگان کسب و کار رایگان را مهمان ما باشید.
و بعد از آن می توانید بهترین خدمات متناسب برای گسترش کسب و کار خود بر روی یک بستر درست و امن را انتخاب کنید، تیکت ارسال کنید و منتظر پاسخ متخصصان آذرسیس باشید.
سخن آخر
امیدواریم با استفاده از این مقاله از سری وبلاگ های آذرسیس، توانسته باشیم شما را با این شاخه از دیجیتال مارکتینگ که یک کانال قدرتمند در قالب بازاریابی مستقیم است به طور کامل آشنا کرده باشیم.
ما در این مقاله به بسیاری از نکات بازاریابی جذاب اشاره کرده ایم که مطالعه کامل آن ها خالی از لطف نیست و حتی اگر ایمیل مارکتینگ نکنید، دانستن این نکاپت به نفع شما خواهد بود.
یکی دیگر از ایده هایی که می توانید در نحوه ایجاد این ایمیل مارکتینگ ها در نظر بگیرید، اجرا جلوه های بصری می باشد که با در نظر گرفتن این که ایمیل به دستگاه های مختلفی مانند تلفن همراه، تبلت، کامپیوتر و … ارسال می شود می تواند موجب جلب توجه شود.
آذرسیس را همراز کسب و کار خود بدانید! از اینکه انتقادات و پیشنهادات شما را بشنویم لذت می بریم، منتظر خبر های شگفت انگیز در وب سایت ما باشید.