در سیستم عامل کالی لینوکس ممکن است زمانی پیش آید که ما بخواهیم فایل های هگزادسیمال را ویرایش کنیم. خوشبختانه ویرایشگرهایی برای انجام این کار برای ما فراهم گردیده است. در این آموزش ما مراحل نصب و راه اندازی ویرایشگر Hex در کالی لینوکس را مورد بررسی قرار خواهیم داد، ولی قبل از بررسی این ویرایشگرها بهتر است ابتدا درک درستی از این ویرایشگر داشته باشیم.
فهرست مطالب
Hex editor چیست و در چه مواقعی کاربرد دارد؟
برای ویرایش مقادیر هگزادسیمال داده ها، می توانیم از ویرایشگر Hex استفاده کنیم. به عبارت ساده تر، با این روش می توان فایل ذخیره شده در هر دستگاهی را ویرایش کرد، این فایل می تواند بصورت تصویری، ویدیویی یا نرم افزار باشد. ویرایش Hex ساده ترین شکل از هک بازی است که هیچ وابستگی به کدهای تقلب و چیز دیگری ندارد و یک روش هک در بازی تک نفره است. ابزاری که در این زمینه نیاز داریم، ماشین حساب ویندوز و ویرایشگر HXD Hex است. ویرایشگر Hex نرم افزاری است که عمدتا توسط برنامه نویسان یا مهندسان نرم افزار استفاده می شود.
بررسی نحوه نصب ویرایشگر Hex در کالی لینوکس
اکنون می خواهیم چگونگی نصب این ویرایشگر کاربردی را باهم مورد بررسی قرار دهیم. اکثر ویرایشگرهای Hex که در این مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد را می توانیم از مخزن پیش فرض با استفاده از مدیر بسته توزیع لینوکس، نصب کنیم. برای مثال:
yum install package [On CentOS] dnf install package [On Fedora] apt install package [On Debian/Ubuntu] zypper install package [On OpenSuse] pacman -Ss package [on Arch Linux]
ولی اگر بسته نصب در دسترس نبود می توانیم به وب سایت هر ابزار مراجعه کنیم، یعنی جایی که می توانیم بسته مستقل را برای دانلود و نصب، به همراه جزئیات مربوط به وابستگی های بسته دریافت کنیم.
بررسی انواع ویرایشگرهای Hex در کالی لینوکس
اکنون با ما همراه باشید تا انواع مختلف این ویرایشگرها را بررسی کنیم:
ویرایشگر Xxd hex
اکثر توزیع های لینوکس دارای ویرایشگرهایی هستند که به ما امکان می دهند تا فایل های هگزادسیمال و باینری را دستکاری کنیم. یکی از این ابزارهای خط فرمان، xxd است که بیشتر برای ایجاد یک فایل هگزا یا ورودی استاندارد استفاده می شود. این ویرایشگر می تواند hexdump را به شکل باینری اصلی خود تبدیل کند.
ویرایشگر hexedit hex
یکی دیگر از ویرایشگرهای خط فرمان hexedit نام دارد که ممکن است از قبل روی سیستم عامل ما نصب شده باشد. hexedit، هر دو نمای هگزادسیمال و فایل های اسکی را بطور همزمان نشان می دهد.
ویرایشگر hexyl hex
یک ابزار کاربردی دیگر برای بررسی فایل های باینری، hexyl است. این ابزار یک نمایشگر Hex ساده برای ترمینال لینوکس است که از یک خروجی رنگی برای تعیین دسته های مختلف بایت استفاده می کند. در ظاهر ویرایشگر hexyl به سه ستون اصلی تقسیم می شود:
- ستون آفست، برای اینکه به ما بگوید چند بایت در فایل داریم.
- ستون Hex که حاوی نمای هگزادسیمال فایل است. (به این نکته توجه کنید که یک خط شکاف در بین ستون وجود دارد)
- ستون سوم، نمایش حالت متنی یک فایل
توجه داشته باشید که نحوه نصب این نمایشگر Hex در سیستم عامل های مختلف متفاوت است، پس پیشنهاد می شود برای مشاهده دستورالعمل های دقیق نصب، فایل readme را در پروژه بررسی کنید.
ویرایشگر Ghex
Ghex یکی از محبوب ترین ویرایشگرهای Hex گرافیکی است که به کاربران امکان می دهد تا یک فایل باینری را در دو فرمت Hex و اسکی ویرایش کنند. این ابزار یک مکانیزم چند سطحی undo و redo دارد که ممکن است برای برخی مفید باشد. یکی دیگر از ویژگی های Ghex، یافتن و جایگزین کردن توابع و تبدیل بین باینری ها، تبدیل اکتال، مقادیر اعشاری و هگزادسیمال است.
ویرایشگر Bless hex
یکی از پیشرفته ترین ویرایشگرهای Hex، bless hex است که شبیه به Ghex است. این ابزار دارای یک رابط گرافیکی است که به ما امکان می دهد فایل های داده بزرگ را با مکانیزم چند سطحی undo و redo ویرایش کنیم. همچنین دارای نماهای داده قابل تنظیم، ویژگی find-replace و جستجوی چند رشته ای و ذخیره عملیات است. همچنین، با استفاده از تب ها می توان چندین فایل را همزمان باز کرد و عملکرد را از طریق افزونه ها افزایش داد.
ویرایشگر okteta
این ویرایشگر یکی دیگر از ویرایشگرهای ساده برای بررسی فایل های داده خام است. برخی از ویژگی های اصلی okteta عبارتند از:
- نمایش نماهای مختلف از کاراکترها
- ویرایشی شبیه به ویرایشگر متن
- داشتن پروفایل های مختلف برای نمایش داده ها
- امکان باز کردن چندین فایل
- فایل های از راه دور توسط FTP یا HTTP
ویرایشگر Wxhex
ویرایشگر wxhex از ویرایشگرهای Hex لینوکس است که ویژگی های پیشرفته ای دارد و با اینکه هیچ سند رسمی برای ویرایشگر وجود ندارد، یک صفحه wiki به خوبی نوشته شده است که توضیحی در مورد نحوه استفاده از آنها نیز ارائه می دهد. این ویرایشگر عمدتا برای فایل های حجیم طراحی شده است و با فایل های بزرگتر، سریع تر کار می کند زیرا، سعی نمی کند کل فایل را در ram کپی کند. مصرف حافظه پایینی دارد و می تواند چندین فایل را بطور همزمان مشاهده کند. از آنجایی که این ویرایشگر ویژگی و مزایای زیادی دارد، می توانیم همه آنها را در صفحه wiki و یا وب سایت رسمی Wxhex editor مرور کنیم.
ویرایشگر Hexcurse-consule
Hexcurse یک ویرایشگر Hex مبتنی بر Ncurses است. این ابزار می تواند فایل ها را در یک رابط ترمینال دوستانه باز کند، ویرایش کند و ذخیره کند. این کار به ما امکان می دهد به یک خط خاص برویم و یا جستجو انجام دهیم. می توانیم به راحتی بین آدرس های Hex یا اعشاری جابجا شویم و یا بین پنجره های Hex یا اسکی سوئیچ کنیم.
ویرایشگر باینری Hexer
Hexer یکی دیگر از ویرایشگرهای باینری خط فرمان است. تفاوت آن در این نکته است که یک ویرایشگر سبک Vi برای فایل های باینری می باشد. برخی از ویژگی های برجسته این ابزار عبارتند از: بافرهای چندگانه، ویژگی undo چندسطحی، ویرایش خط فرمان و تکمیل آن و عبارات منظم باینری.
سخن آخر
با توجه به مطالب ذکر شده در مقاله، نصب و راهاندازی ویرایشگر Hex در کالی لینوکس با استفاده از ابزار بستهشده میتواند به راحتی انجام شود. این ویرایشگرهای قدرتمند قادر به ویرایش فایلهای باینری است و میتواند در انجام تحقیقات امنیتی و برنامهنویسی مورد استفاده قرار گیرد. به کمک دستورات و ابزارهای موجود، کار با hexedit در کالی لینوکس به راحتی امکان پذیر است و کاربران می توانند از این ویرایشگر برای انجام ویرایش های لازم بر روی فایل های باینری استفاده کنند.
شاهکار
مشکل تو نصب داشتم میتونید کمکم کنید؟