آذرسیس

How to install epel repository in rhel linux
5/5 - (5 امتیاز)

ما در این مقاله نحوه نصب مخزن EPEL در RHEL 9 لینوکس را گام به گام به شما آموزش خواهیم داد، پس از شما دعوت می کنیم تا با یکی دیگر از مقاله ها از سری وبلاگ های آذرسیس همراه ما باشید. EPEL مخفف Extra Packages for Enterprise Linux می باشد که یک مخزن متن باز و امن برای بسته های اضافی نرم افزاری لینوکس می باشد که بدون هیچگونه بسته اصلی تکراری و مشکلات ناسازگاری است. این مخزن امن توسط Fedora Special Interest Group ایجاد شده که وظیفه آن توسعه، مدیریت و نگهداری مجموعه ای از بسته های اضافی باکیفیت می باشد. یکی از جذابیت های این مخزن امکان دسترسی به تعداد زیادی از بسته های رایگان است. با ما هم قدم شوید و بدون در نظر گرفتن تایم کاری می توانید سوالات خودتان را از طریق کامنت برای کارشناسان آذرسیس ارسال کنید.

نصب مخزن EPEL

ویژگی های نصب مخزن EPEL در RHEL 9 لینوکس

پیش از آن که مستقیم به سراغ نحوه نصب مخزن برویم، توصیه می کنیم برای آشنایی بیشتر چند سطر زیر را مطالعه کنید:

  1. بسته‌های EPEL مبتنی بر فدورا است و در زبان ساده یک سری پکیج هایی با کیفیتی هستند که برای کاربرد درRHEL  CentOS و OEL در نظر گرفته شده اند.
  2. مخزن EPEL هرگز با بسته‌های موجود در نسخه Enterprise لینوکس تداخل نمی‌کند و یا اینکه هیچگاه جایگزین آن ها نمی شود.
  3. شما می توانید با نصب مخزن EPEL در RHEL 9 لینوکس، بسته های متن باز بی شماری مثل Bugzilla ،Git و … را در اختیار داشته باشید.
  4. همان طور که در قسمت ابتدایی نیز ذکر شد این یک آموزش گام به گام است و به همین دلیل نصب مخزن EPEL پس از نصب RHEL 9 انجام می شود.

نحوه نصب مخزن EPEL در RHEL 9 لینوکس

حال بیایید مرحله به مرحله نصب مخزن EPEL در RHEL 9 لینوکس را پیش ببریم، نگران نباشید! اگر در هر کدام از مراحل نصب مشکلی به وجود بیاید کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.

 مرحله 1- به روز رسانی مخزن RHEL 9

قبل از هر چیزی و شروع مراحل نصب مخزن EPEL در RHEL 9 لینوکس، با استفاده از دستور زیر یک کاربر Root ایجاد کنید:

sudo -i

سپس با استفاده از دستور زیر، بسته های مخزن RHEL 9 را به روز رسانی کنید:

 dnf update -y

مرحله 2- افزودن مخزن EPEL به RHEL 9

پس از به روز رسانی مخزن، نوبت به نصب مخزن EPEL می رسد، با استفاده از دستور زیر مخزن Codeready Builder را برای سیستم RHEL فعال کنید:
 subscription-manager repos --enable codeready-builder-for-rhel-9-$(arch)-rpms

پس از فعال کردن مخزن Codeready Builder، مخزن EPEL را با استفاده از دستور زیر نصب کنید:

 dnf install https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-9.noarch.rpm -y

با استفاده از دستور زیر، تمامی مخازن را در سیستم خود لیست کرده و سپس کل فرآیند را بررسی کنید:

yum repolist

در ادامه لیستی از مخازن EPEL را مشاهده خواهید کرد که نشان می دهد مخزن EPEL با موفقیت در سیستم شما نصب شده است.

نصب بسته ها با استفاده از EPEL در RHEL 9

با استفاده از دستور زیر بسته های موجود در EPEL را لیست کنید:

dnf --disablerepo="*" --enablerepo="epel" list available

اگر به دنبال بسته خاصی هستید می توانید با استفاده از دستور grep به راحتی آن را جستجو کنید، به عنوان مثال اگر به دنبال Neofetch هستید، باید از دستور زیر استفاده کنید:

 yum --disablerepo="*" --enablerepo="epel" list available | grep 'neofetch'

در ادامه مشاهده می شود که بسته Neofetch با نام ” Neofetch.noarch ” در دسترس است، استفاده از دستور زیر جزئیات بیشتری در مورد Neofetch.noarch به شما می دهد:

yum --enablerepo=epel info neofetch.noarch

برای نصب بسته Neofetch.noarch از دستور زیر استفاده کنید:

 yum --enablerepo=epel install neofetch.noarch -y

در ادامه مشاهده می شود که بسته Neofetch با موفقیت نصب شده و به خوبی کار می کند.

نصب مخزن EPEL

آذرسیس یک شرکت میزبانی وب بین المللی است که سرور مجازی و سرور اختصاصی خود را از 60 لوکیشن موجود در دنیا همراه با آپتایم بالا و مجهز به سخت افزار های قوی در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. داشتن امنیت در کنار مقرون به صرفه بودن یک سرور از اولویت های انتخابی کاربران می باشد و سرور های آذرسیس با بالاترین کیفیت و نازل ترین قیمت ارائه می شوند که خدمات کانفیگ آن ها رایگان بوده و شما می توانید در مراسمات خاص، از کد تخفیف نیز استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر از تعرفه های هلند، فرانسه، آمریکا، آلمان و … به وب سایت آذرسیس مراجعه کنید.

سخن آخر

در این آموزش یاد گرفتید که چگونه مخزن EPEL را به راحتی نصب کنید، پس برای این کار نخست باید مخزن RHEL را به روز رسانی کرده و سپس مخزن Codeready Builder را برای سیستم RHEL فعال کردیم. پس از آن مخزن EPEL و با استفاده از آن بسته ها را در REHL 9 نصب کردیم، امیدواریم آموزش نحوه نصب مخزن EPEL در RHEL 9 لینوکس، برایتان مفید واقع شده باشد. انتقادات و پیشنهادات خود را می توانید از طریق فرم مربوطه با ما در میان بگذارید قطعاً از تعامل بیشتر با شما لذت خواهیم برد، از همراهی شما بی نهایت سپاسگزاریم…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *