یکی دیگر از موضوع های جذاب و کاربردی که امروز قصد داریم برای شما عزیزان ارائه دهیم، نحوه نصب آپاچی در آلما لینوکس است. پس از یک سرچ در گوگل قطعا متوجه این موضوع خواهید شد که آپاچی یک وب سرور محبوب بین کاربران و اینترنت محسوب می شود.
از دلایل محبوبیت این وب سرور می تون به مزایا و ویژگی هایی که ارائه می دهد که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد، اشاره کرد. این وب سرور متن باز سازگاری زیادی با سیستم عامل های متنوع و موتور های وب سایت دارد.
این وب سرور به طور پیش فرض در آلما لینوکس نصب نشده است. اگر به دنبال روش نصب آپاچی بر روی سیتم عامل آلما لینوکس خود هستید، این آموزش را تا انتها دنبال کنید.
فهرست مطالب
معرفی وب سرور آپاچی
آپاچی به عنوان یکی از محبوب ترین و امن ترین وب سرور شناخته می شود که در سال 1995 راه اندازی شده است. Apache پس از راه اندازی توانست از زبان های Perl و PHP پشتیبانی کرده و به یک وب سرور قابل دسترس در اینترنت تبدیل شد. اگر بخواهیم وظیفه ای که آپاچی بر عهده دارد را در یک جمله بیان کنیم: این وب سرور متن باز، توانایی مدیریت و رسیدگی به در خواست های وب از طریق ماژول های چند پردازنده را دارد. همچنین، می تواند برای فراهم کردن امنیت نیز تلاش کند. از مزایای دیگر آپاچی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رایگان و متن باز
- انعطاف پذیر
- امکان اجرا شدن بر روی سیستم عامل های مختلف مانند ویندوز، لینوکس و غیره
- پشتیبانی از زبان هایی مانند Perl و PHP
- پایداری و کارآیی بالا
- پشتیبانی از پلتفرم های CMS
- استفاده آسان
نحوه نصب آپاچی در آلما لینوکس
نکته قابل توجه این است که شما برای ساخت و طراحی وب سایت باید چند مورد مهم را در نظر بگیرید. توصیه ما به شما بعد از گزینش هاست مناسب، انتخاب یک وب سرور متناسب با نیازتان می باشد. در ادامه آموزش با نحوه نصب آپاچی در آلما لینوکس آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید!
مراحل نصب وب سرور آپاچی در آلما لینوکس
برای شروع، ترمینال را باز کرده و مراحل زیر را برای نصب Apache در آلما لینوکس دنبال کنید.
قدم اول: با اجرای دستور زیر وب سرور آپاچی را از طریق مدیریت بسته dnf نصب کنید:
dnf install httpd
قدم دوم: پس از نصب، شما می توانید با استفاده از دستور systemctl برای کنترل سیستم خود استفاده کنید.
برای فعال یا غیر فعال کردن Apache به هنگام شروع boot، دستور زیر را اجرا کنید:
systemctl enable httpd
OR
systemctl disable httpd
حال، برای راه اندازی و توقف وب سرور آپاچی دستور زیر را اجرا کنید:
systemctl start httpd
OR
systemctl stop httpd
با استفاده از دستور زیر بررسی کنید که آیا آپاچی در حال اجرا است یا خیر. همچنین، هر گونه پیام یا گزارش در مورد سرویس httpd نیز برای شما نمایش داده می شود:
systemctl status httpd
با کمک دستور زیر، سرویس آپاچی را مجددا راه اندازی کرده و یا فایل های پیکربندی را مجددا بارگزاری کنید:
systemctl restart httpd
OR
systemctl reload httpd
قدم سوم: اگر فایروال را در AlmaLinux فعال کرده اید یا یا قصد استفاده از SSH را دارید، نیاز است پورت های 80 را برای ترافیک HTTP و 443 را برای HTTPS مجاز کنید. با انجام این فرآیند، امکان دسترسی به سرور آلما لینوکس از طریق مرورگر وب شما فراهم خواهد شد:
firewall-cmd --zone=public --add-service=http --permanent
firewall-cmd --zone=public --add-service=https --permanent
firewall-cmd --reload
قدم چهارم: در این قسمت شما می توانید با رفتن به http://localhost در سیستم خود، این مورد را امتحان کنید که همه چیز رو به روال است یا خیر. پس از ورود، این صفحه خوشامد گویی برای شما نمایش داده خواهد شد:
قدم پنجم: با راه اندازی آپاچی، شما آماده پیکربندی وب سایت خود خواهید شد. دایرکتوری پیش فرض برای وب سایت، var/www/html / می باشد. شما می توانید فایل های خود را به اینجا منتقل کرده یا با جایگزینی صفحه پیش فرض index.html شروع کنید. با اجرای دستور زیر یک سند HTML ساده ایجاد می شود تا تغییرات وب سایت قابل مشاهده برای کاربران باشد:
echo Apache on AlmaLinux > index.html
mv index.html /var/www/html
قدم ششم: اگر SELinux را در آلما لینوکس فعال کرده اید، باید دستور زیر را برای تغییر زمینه دایرکتوری var/www/html / اجرا کنید. در غیر این صورت به هنگام بازدید از سایت با خطا مواجه خواهید شد. با استفاده از دستور زیر، این فعال سازی را انجام دهید:
chcon -R -t httpd_sys_rw_content_t /var/www/html
قدم هفتم: برای راه اندازی رمزگذاری SSL با استفاده از Let’s Encrypt، ابزار certbot را با دستور زیر نصب کنید:
dnf install certbot python3-certbot-apache
قدم هشتم: با اجرای دستور زیر، گواهی SSH پیکربندی خواهد شد. به عنوان آخرین سوال از شما می خواهد که آیا قصد دارید در خواست های HTTP را مستقیماً به HTTPS هدایت کنید یا خیر. توصیه می شود این گزینه را انتخاب کنید. برای این کار، نیاز است دامنه به سرور در دسترس اشاره کند.
certbot --apache
نتیجه گیری
در این آموزش نحوه نصب آپاچی در آلما لینوکس را مورد بررسی قرار دادیم. همان طور که در متن مقاله نیز به آن اشاره کردیم، Apache به عنوان یکی از محبوب ترین و امن ترین وب سرور شناخته می شود که با ارائه ویژگی های زیاد در بین کاربران از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. اگر شما نیز در زمینه ساخت و طراحی وب سایت فعالیت دارید این وب سرور می تواند در این زمینه به شما کمک کند. امیدواریم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشد از همراهی شما متشکریم.
سوال متداول
3 مرحله مهم در نصب آپاچی چیست؟
نصب بسته ها و پکیج های مورد نیاز
پیکربندی پایه برای وب سرور آپاچی
پیکربندی فایروال
آیا می توان آپاچی را بر روی سایر توزیع های لینوکس نصب کرد؟
بله شما می توانید آپاچی را بر روی توزیع های لینوکس مانند: اوبونتو ، دبیان و … نصب کنید.