java یک زبان برنامه نویسی ایمن و قابل اعتماد است که بین کاربران و برنامه نویسان محبوب شده است، این زبان برنامه نویسی بسیار شبیه به زبان ++C بوده اما شیوه برنامه نویسی Object-Oriented آسان تری نسبت به آن دارد.
این زبان برنامه نویسی سطح بالایی است که به دلیل داشتن قابلیت Object -Oriented و Cross -Platform، کارایی بسیار زیادی برای کاربران خودش ارائه می کند.
زبان برنامه نویسی جاوا کاملاً Class -Based و به صورت رایگان در اختیار برنامه نویسان قرار می گیرد که می توان از آن برای ساخت برنامه های مختلفی مانند نرم افزار اندروید استفاده کنید.
از ویژگی های مهم زبان برنامه نویسی جاوا می توان به موارد زیر اشاره کرد که قطعاً هر یک از آن ها در طول استفاده از زبان جاوا کاربرد های جذابی را به ارمغان می آورند:
- یک زبان برنامه نویسی آسان برای یادگیری است.
- جاوا به صورت مستقل از پلتفرم ارائه می شود.
- برای ساخت برنامه های Object -Oriented طراحی شده است.
- زبانی چند رشته ای که برای حافظه مدیریت خودکار استفاده می شود.
- جاوا برای محیط توزیع شده اینترنت ایجاد شده است.
- این زبان امن و دارای عملکرد زیادی می باشد.
- با بکارگیری جاوا، می توان هر کدی را یک بار نوشت و آن را تقریبا روی هر پلتفرمی اجرا کرد.
اکنون در ادامه این عنوان از وبلاگ های آذرسیس قصد داریم نحوه نصب و اجرا زبان برنامه نویسی جاوا در Almalinux را برای شما به صورت ساده و کوتاه بیاموزیم، اما پیش از آن لازم است چند نکته مهم برای پیش نیاز های نصب را در نظر بگیرید که برای سهولت بیشتر در ادامه به این موارد اشاره کرده ایم:
- همان طور که مشخص است به عنوان اولین پیش نیاز شما به یک سیستم عامل آلمالینوکس نیاز خواهید داشت.
- به عنوان پیش نیاز دوم لازم است تا کاربر Non -Root با امتیازات Sudo یا دسترسی به حساب کاربری root را فراهم کنید.
فهرست مطالب
مراحل نصب و اجرای زبان برنامه نویسی Java در Almalinux
پس از آشنایی مختصر، اکنون در ادامه این آموزش مراحل نصب و اجرا کردن این زبان برنامه نویسی در آلمالینوکس را به ترتیب اجرا کرده و از جاوا لذت ببرید!
نکته: فایروال فعال یا آنتی ویروس ممکن است از نصب صحیح جاوا جلوگیری کند، پس به یاد داشته باشید که حتماً آن را غیرفعال کرده و پس از نصب دوباره فعال کنید.
مرحله 1: به روز رسانی سیستم
قبل از شروع به نصب و مراحل آن، سیستم خود را با اجرای دستور زیر آپدیت کنید:
sudo dnf update sudo dnf install epel-release
مرحله 2: نصب جاوا در Almalinux
در این مرحله، نسخه OpenJDK (نسخه 11) که در مخزن رسمی قابل دسترسی می باشد را با استفاده از دستور زیر نصب کنید:
sudo dnf install java-11-openjdk
پس از اتمام فرآیند نصب، دستور زیر را برای تایید نصب جاوا اجرا کنید:
java -version
مرحله 3: تغییر نسخه پیش فرض جاوا در آلمالینوکس
انجام این مرحله اختیاری است، شما در صورتی نیاز به انجام این مرحله دارید که چندین نسخه جاوا بر روی سیستم نصب شده باشد، پس اگر چندین نسخه جاوا را نصب کرده اید، با اجرای دستور زیر می توانید نسخه پیش فرضی که استفاده می کنید را تغییر دهید:
sudo alternatives --config java
پس از اجرای دستور بالا، فهرستی از نسخه های نصب شده جاوا بر روی سیستم شما نشان داده خواهد شد، اگر قصد تغییر نسخه پیش فرض را دارید مراحل زیر در تغییر و انتخاب نسخه پیش فرض به شما کمک خواهد کرد:
[root@idroot ~]# alternatives --config java There are 2 programs which provide 'java'.
Selection Command ---------------------------------------------- 1 java-1.8.0-openjdk.x86_64 (/usr/lib/jvm/java-1.8.0-openjdk-1.8.0.232.b09-2.el8_1.x86_64/jre/bin/java) *+ 2 /usr/java/jdk-11.0.11/bin/java
Enter to keep the current selection [+], or type selection number: 1
اکنون نسخه پیش فرض انتخاب شده را با اجرای دستور زیر تایید کنید:
java -version
مرحله 4: اجرا جاوا در آلمالینوکس
شما در این مرحله می توانید با ایجاد اپلیکیشن Hello World، از عملکرد درست جاوا نصب شده مطمئن شوید:
cat > Hello_World.java <<EOF public class helloworld { public static void main(String[] args) { System.out.println("Hello Java World ! Java is amazing!"); } } EOF
این برنامه را می توان با استفاده از نسخه پیش فرض جاوا اجرا کرد:
java Hello_World.java
همچنین با طی کردن مسیر زیر، امکان اجرا این برنامه با استفاده از نسخه غیر پیش فرض جاوا نیز وجود دارد:
/usr/java/jdk-*/bin/java Hello_World.java Hello Java World!
پس از آن که مراحل بالا را طی کردید می توانید از زبان برنامه نویسی جاوا در آلمالینوکس برای پروژه های خود استفاده کنید، اما چنانچه قصد دارید تا زبان برنامه نویسی جاوا را در آلمالینوکس نصب کنید.
ممکن است به سیستم عامل لینوکس دسترسی نداشته باشید، در این صورت بهترین گزینه برای شما تهیه سرور مجازی لینوکس از آذرسیس خواهد بود و اگر درخواست نصب رایگان سیستم عامل آلمالینوکس را داشتید، همکاران ما به فاصله یک کلیک در اختیار شما هستند.
سخن آخر
همان طور که در ابتدای این آموزش نیز گفته شد، جاوا به دلیل عملکرد بالا و ویژگی هایی که قبلا نام برده شد، به یک زبان برنامه نویسی محبوب و منحصر به فرد تبدیل شده است.
فقط دقت کنید که اگر می خواهید برنامه جاوا را در کالی لینوکس اجرا کنید، حتماً باید آخرین نسخه جاوا JDK را بر روی سیستم کالی لینوکس خود نصب کنید.
برای فعال سازی نصب جاوا که انجام دادید باید روی نماد جاوا کلیک کنید تا کنترل پنل جاوا باز شود، سپس روی تب Security کلیک کنید و در بالای برگه امنیت، گزینه Enable Java Content را در کادر مرورگر علامت بزنید تا جاوا فعال شود.
به خاطر داشته باشید که باید تمام مراحل را گام به گام اجرا کنید. امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد. از همراهی شما در سری وبلاگ های آذرسیس بسیار متشکریم.