همواره ممکن است محتوای کپی در یک سایت تصادفی یا در نتیجه کپی کردن عبارت هایی از متون صفحات وب شما باشد، باید بررسی و کنترل شود. همواره هر سایتی در برابر تهدیدی که محتوای کپی برای رتبه بندی سئو ایجاد می کند آسیب پذیر می باشد. در این مقاله آموزشی اینکه چگونه محتواهای کپی به سایت ما آسیب میزند را مورد بررسی قرار خواهیم داد، همراه ما باشید.
فهرست مطالب
محتوای کپی چیست؟
محتوای کپی به بلوک هایی گفته می شود که یکسان با یکدیگر یا مشابه هم هستند و به عنوان کلمات کپی یا تکراری شناسایی می شوند. محتواهای کپی به دو قسمت مجزا از محتوا با تفاوت های کمی اشاره دارد.
انواع مختلف محتوای کپی
درحال حاضر دو نوع محتوای کپی وجود دارد:
- محتوای کپی داخلی: دامنه ای که از طریق چندین URL داخلی، محتوای کپی ایجاد می کند.
- محتوای کپی خارجی: هنگامی که دو یا چند دامنه مختلف دارای نسخه مشابهی از صفحه که توسط موتورهای جستجو فهرست شده باشند، ایجاد می شود.
معایب محتوای کپی برای سئو
گوگل برای محتوای کپی هیچ گونه جریمه ای در نظر نمی گیرد. در واقع محتوای مشابه را فیلتر می کند و موجب از دست دادن رتبه صفحات وب سایت می شود. محتوای کپی و تکراری موتورهای جستجو را مجبور می کند تا از بین صفحات مشابه، یک صفحه را در رتبه برتر نتایج قرار دهد. اینکه محتوا توسط چه کسی نوشته شده است را گوگل در نظر نمی گیرد و این احتمال وجود دارد که صفحه اصلی برای بهترین نتایج جستجو انتخاب نشود. این مورد یکی از معایب محتوای کپی برای سئو است.
بررسی مشکلات محتوای کپی داخلی
On-Page Elements
برای جلوگیری از مشکلات محتوای کپی و تکراری، اطمینان حاصل کنید که هر صفحه در وب سایت شما دارای موارد زیر می باشد:
- عنوان صفحه خاص و توضیحات متا در کد HTML
- عناوین H1، H2، H3، و… متفاوت با سایر صفحات وب سایت
عنوان صفحه، توضیحات متا و تیترها مقداری از محتوای صفحه را تشکیل می دهند. درواقع تا جایی که می توانید وب سایت را تا حد امکان نسبت به محتوای کپی و تکراری ایمن کنید. این روشی است تا موتورهای جستجو توضیحات متا را به دقت بررسی کرده و رتبه دهند.
در صورتی که برای بهینه سازی سئو توضیحات متا نوشته نشده باشد Google بخشی از محتوای شما را به عنوان توضیحات متا در نظر می گیرد. به همین دلیل بهتر است توضیحات متا سفارشی نوشته شود، زیرا این مورد امری مهم در افزایش کلیک است.
توضیحات محصول
ایجاد توضیحات مختصر و مفید در مورد محصول برای برخی از شرکت های تجارت الکترونیک چالش برانگیز می باشد، زیرا نوشتن توضیحات اصلی برای هر محصول در یک وب سایت زمان زیادی می برد. برای مثال در صورتی که میخواهید محصول “گیتار باس الکتریک Rickenbacker 4003” را از نظر رتبهبندی بهبود بخشید، باید توضیحات صفحه محصول مورد نظر را از بقیه وبسایتهای ارائهدهنده این محصول متمایز کنید.
اگر محصول مورد نظر را از طریق وبسایتهای تبلیغاتی به فروش برسانید یا روش های دیگر، هر محصول را باید با توضیح متفاوتی ارائه دهید. مشخصات محصول، مانند اندازه یا رنگ، نباید در صفحات جداگانه باشد، همچنین از عناصر طراحی وب استفاده کنید تا تغییرات مورد نیاز محصول در یک صفحه انجام شود.
پارامترهای URL
یکی از مشکلات رایجی که در مورد محتوای کپی در سایت های تجاری یافت می شود پارامترهای URL می باشد. بعضی از وبسایتها از پارامترهای URL برای ایجاد تغییرات URL صفحه استفاده میکنند که ممکن است منجر به ایندکس کردن نسخههای مختلف URL،توسط موتورهای جستجو شود.
WWW, HTTP, and The Trailing Slash
محتوای کپی داخلی که گاهی نادیده گرفته میشود، لینک هایی با شرایط زیر می باشند:
- www (http://www.example.com) و www (http://example.com)
- http (http://www.example.com) و https (https://www.example.com)
- یک اسلش در انتها (http://www.example.com/) و بدون اسلش انتهایی (http://www.example.com)
یک روش مناسب برای بررسی مشکلات این است که بخشی از متن را از صفحات برتر خود برداشته و در بخش Search قرار دهید و آن را در Google جستجو کنید. در این مرحله اگر بیشتر از یک صفحه در نتایج جستجو ظاهر شد، به کمک موارد گفته شده در بالا بررسی کنید که این مورد به چه دلیل پیش آمده می باشد. همچنین استفاده یا عدم استفاده از www یا اسلش انتهایی در URL ها هیچ تاثیری در سئو ندارد.
بررسی مشکلات محتوای کپی خارجی
در صورتی که محتوا قابل توجه و مهم باشد، احتمال دارد که در وب سایت دیگری نیز بازنشر شود. هر چند هم که این کار نامناسب باشد، باید به کار خود ادامه دهید. در ادامه شرایط مختلفی آورده شده که محتوای کپی خارجی رخ میدهد:
Scraped Content
Scraped Content محتوایی است که صاحب وب سایتی برای افزایش بازدید کاربران، محتوای وب سایت دیگری را کپی می کند. وب مسترهایی که محتوا را Scraped می کنند، توسط ابزارهایی می توانند درخواست کنند تا Scraped Content را که کپی کرده اند را بازنویسی کنند.
Google وب سایت را بررسی کرده تا مشخص کند که صفحه با دستورالعمل های وب مستر مطابقت دارد یا نه. اگر به خاطر دستکاری فهرست رتبه بندی در جستجوی گوگل شناسایی شده باشید، متوجه خواهید شد که وبسایت شما بهطور قابلتوجهی در رتبه پایینتری قرار گرفته یا از نتایج جستجو حذف شده است. در حال حاضر اگر قربانی محتوای Scraped شدهاید، باید به کمک گزارش هرزنامه وب تحت گزینه “Copyright and other legal issues” به Google اطلاع دهید.
Syndicated Content
Syndicated Content زمانی اتفاق می افتد که وب سایت دیگری محتوای شما را که در ابتدا در وب سایت شما منتشر شده است را مجدداً انتشار دهد. این مورد موجب حذف محتوا نمی شود، زیرا به صورت داوطلبانه در سایت دیگری به اشتراک گذاشته شده است.
هر چقدر هم که این عمل نامناسب باشد، از طرفی هم برای محتوای شما فوایدی دارد. از جمله اینکه باعث می شود تعداد بازدید محتوای شما افزایش یابد که می تواند منجر به بالا رفتن ترافیک به وب سایت شما شود. همچنین به این صورت شما در حال تجارت محتوا و افزایش رتبه بندی توسط موتورهای جستجو به سایت خود هستید.
نحوه بررسی محتوای کپی
در صورتی که صفحات وب پر از محتوایی دارید که رتبه بندی آن ها توسط موتورهای جستجو در حال کاهش هستند، حتما بررسی کنید که محتوای شما در وب سایت دیگری کپی یا استفاده شده است یا نه. در ادامه چندین روش وجود دارد که می توانید این کار را انجام دهید:
Exact-Match Search
تعدادی از جملات متن را از صفحات وب خود کپی کنید، آن را در گیومه قرار دهید و سپس آن را در گوگل جستجو کنید. با استفاده از علامت نقل قول، گوگل نتایجی را که میخواهید نمایش می دهد. بنابراین اگر نتایجی ظاهر شد، شخصی محتوای شما را کپی کرده است.
معرفی ابزارهای رایگان برای بررسی محتوای کپی
تعدادی از این ابزارها بدون هیچ هزینه و به صورت کاملا رایگان در دسترس می باشند که در ادامه به معرفی هریک پرداخته ایم.
Copyscape
- این ابزار میتواند با دقت زیادی محتوایی که نوشتهاید را در برابر محتوایی قبلاً انتشار یافته در عرض چند ثانیه بررسی کند. این ابزار محتوایی را که به صورت کپی نشان داده میشود برجسته کرده و به شما اطلاع میدهد که چند درصد از محتوای شما با محتوای منتشر شده قبلی مشابه است.
Plagspotter
- این ابزار صفحات محتوای کپی شده را در سراسر وب شناسایی می کند. همچنین یک ابزار عالی برای پیدا کردن کسانی است که محتوای شما را کپی کرده اند. در واقع این امکان را می دهد که به طور خودکار URL های مورد نظر را به صورت هفتگی کنترل کنید تا محتوای تکراری شناسایی شوند.
Duplichecker
- این ابزار کپی بودن یا نبودن محتوایی را که قصد دارید در سایت پست کنید را با دقت زیادی بررسی می کند، در حال حاضر کاربران ثبت نام شده 50 جستجو می توانند انجام دهند.
Siteliner
- ابزار بسیار کاربردی که طوی 1 ماه ، یک بار کل سایت را آنالیز و بررسی می کند. لینکهای شکسته را همچنین بررسی کرده و برای موتورهای جستجو صفحاتی را که برجسته هستند را شناسایی میکند.
یکی از اصلی ترین و مهم ترین فاکتور های رشد و پیشرفت هر کسب و کار اینترنتی ، داشتن محتوای مناسب تو همون حوزه است. اگر برای دسترسی به وبسایت های توسعه سایت به مشکل خوردید میتوانید با خرید سرور مجازی ویندوز بدون محدودیت از سرعت بی نهایت میزبانی وب در آذرسیس لذت ببرید
نتیجه گیری
در این مقاله آموزشی اینکه چگونه محتواهای کپی به سایت ما آسیب میزند را بررسی کردیم. اگر توصیههای داده شده را دنبال کنید و در مورد مدیریت محتوای کپی جدی باشید و از آن جلوگیری کنید، رتبهبندی خود را بهبود خواهید بخشید. از اینکه تا اخر این مقاله مارو همراهی کردید سپاس گذاریم.
سوالات متداول
در صورتی که محتوای وب سایتی را کپی کنید چه اتفاقی می افتد؟
اگر محتوایی را از وبسایت دیگری کپی کنید، نه تنها در معرض خطر نقض علامت تجاری آنها قرار میگیرید، بلکه در معرض خطر نقض حق نسخهبرداری آنها نیز قرار میگیرید. کپی و انتشار محتوایی از یک وبسایت بدون اجازه صاحب سایت به طور کلی نقض حق copyright است.
چرا کپی کردن محتوا کار درستی نیست؟
اول اینکه به کار خود اعتقاد و اعتمادی نداشته و برای بهتر به نظر رسیدن به کار شخص دیگری نیازمندید، از همه مهم تر اینکه موجب کاهش رتبه بندی وب سایت شده و از نظر بهینه سازی سئو دچار مشکلاتی خواهید شد.