آموزش امروز را به بررسی الگوریتم های گوگل اختصاص خواهیم داد. اگر نگاهی مختصر به مقالات قبلی ما بیندازید، اطلاعات مفیدی در مورد نحوه بهینه سازی سئو سایت دریافت خواهید کرد. بهبود سئو سایت برای کاربران فعال در حوضه فناوری و مدیریان وبسایت جزو اولویت های آن ها به شمار می رود.
الگوریتم های گوگل، به یک سری از قوانین تعریف شده برای موتور های جستجوگر در جهت بهبود تجربه کاربری گفته می شود. الگوریتم های گوگل دائما در حال بروز رسانی از طرف شرکت گوگل می باشند. با بروز رسانی آن ها ممکن است در این میان برخی به تازگی به لیست قوانین اضافه شوند. با تغییر الگوریتم های گوگل، روش های بهبود سئو سایت نیز تغییر خواهد یافت.
فهرست مطالب
در باغ وحش گوگل چه الگوریتم هایی وجود دارد؟
همان طور که اشاره شد، الگوریتم های گوگل قوانینی هستند که برای موتور های جستجوگر تعریف می شوند. این قوانین شامل به روز رسانی هایی هستند که دارای زمان بندی مخصوصی می باشند.
این بروز رسانی ها ممکن است در طول روز چندین بار اتفاق بیوفتند. این بروز رسانی های کوچک تاثیر آنچنانی بر روی سئو سایت نخواهند داشت. اما در این میان، بروز رسانی هایی نیز وجود دارند که به طور سالانه رخ می دهند.
تاثیر الگوریتم های گوگل تعریف شده به گونه ای است که خود گوگل آنها را تایید و ارائه می دهد. نام الگوریتم های گوگل معمولا از اسامی حیوانات تعریف می شوند.
بررسی مهم ترین الگوریتم های گوگل
در این قسمت به چند نمونه از مهم ترین و تاثیرگزار ترین الگوریتم های گوگل خواهیم پرداخت. همچنین، نحوه عملکرد آنها را نیز به شما همراهان ارائه خواهیم داد. همراه ما باشید!
الگوریتم موش کور (Possum algorithm)
یکی از الگوریتم های گوگل تعریف شده در سال 2016 می باشد که هدف از این الگوریتم تنوع بخشیدن به نتایج سرچ محلی و فیلتر کردن Spam هایی است که ممکن است قبلاً رتبه بندی شده باشند. بروز رسانی Possum از بزرگترین و مهم ترین به روز رسانی الگوریتم گوگل از زمان آپدیت Pigeon در سال 2014 به شمار می رود.
با این الگوریتم، امکان جستجوی کسب و کار های نزدیک و محلی برای کاربران فراهم شد. همچنین، از مزیت های دیگر آن می توان به جدا شدن نتایج محلی از رتبه بندی کلی سرچ ها اشاره کرد.
الگوریتم ونیز (Venice Algorithm)
الگوریتم ونیز در سال 2012 برای جستجو های محلی ارائه شد. در این الگوریتم، موقعیت جغرافیایی تعریف شده وبسایت کاربران در نتایج سرچ گوگل نمایش داده می شود. از اهداف الگوریتم ونیز می توان به بهبود رتبه بندی برای نتایج جستجوی محلی اشاره کرد. این عمل را با تکیه به رتبهبندی نتایج جستجوی اصلی به عنوان سیگنال انجام می دهد.
الگوریتم دزد دریایی (Pirate Algorithm)
الگوریتم دزد دریایی برای جلوگیری از ایجاد محتوای تکراری ارائه شده است. این الگوریتم نیز در سال 2012 به منظور حفظ حق کپی رایت عرضه شده است. موتور های جستجو گر توانایی بررسی تمام صفحات وب موجود در همه وبسایت ها را ندارند. از این رو این الگوریتم تعریف شده وظیفه ی این کار را بر عهده دارد. توجه داشه باشید که روزانه تعداد زیادی از صفحات وب ایجاد می شوند و مسلما این الگوریتم نیز توانایی بررسی نخواهد داشت.
اما استفاده از آن را برای از دست ندادن رتبه مطلوب وبسایت توصیه می کنیم.
الگوریتم پنگوئن (Pirate Algorithm)
از دیگر الگوریتم های گوگل که مربوط به کیفیت لینک دهی وبسایت ها می شود، الگوریتم پنگوئن می باشد. این الگوریتم نیز در سال 2012 به منظور بررسی لینک های موجود در وبسایت ارائه شده است.
همان طور که می دانید، فرآیند لینک دهی تاثیر مثبتی بر رتبه یک وبسایت دارد. بسیاری از افراد سودجو پس از آگاه شدن از این موضوع شروع به ساخت لینک های فیک و نامعتبر کردند از این رو گوگل الگوریتم پنگوئن را ارائه داد تا بتواند با بررسی و پیدا کردن لینک های ناشناخته، وبسایت مربوطه را از نتایج خود خارج کند.
این الگوریتم وب سایت هایی را که دستورالعمل های حق چاپ DMCA را نقض می کنند، علامت گذاری می کند. اگر وبسایتی دارای لینک نا معتبر یا پولی باشد را جریمه می کند.
الگوریتم گورخر (Zebra Algorithm)
این الگوریتم در سال 2013 برای نظارت فروشگاههای آنلاین به منظور جلوگیری از کلاهبرداریهایی که از طریق فروشگاههای آنلاین انجام میشود را بر عهده دارد. این الگوریتم می تواند فروشگاه های تقلبی را شناسایی کرده و اینترنت بی کیفیت آنها را حذف می کند.
امروزه افراد تمایل بیشتری برای خرید به صورت آنلاین را دارند. در این راستا گوگل الگوریتم گورخر را به منظور جذب اعتماد کاربران به فروشگاه های آنلاین ارائه داده است. در واقع این الگوریتم زمانی به وجود آمد که گوگل تصمیم گرفت با سایت های فروشگاه های آنلاین با کیفیت پایین برخورد کند و نظر کاربران را به خود جلب کند. هدف از طراحی الگوریتم گورخر، حذف سایت های فروشگاهی بی کیفیت و نامعتبر بود.
الگوریتم کبوتر (Pigeon Algorithm)
این الگوریتم در سال 2014 و همانند الگوریتم ونیز به منظور بررسی سئو و نتایج جستجوی کارآمد عرضه شد. این الگوریتم علاوه بر موثر بودن بر روی نتایج، توجه ویژه ای به نقشه گوگل نیز دارد.
الگوریتم پاندا (Panda Algorithm)
الگوریتم پاندا در سال 2011 توسط گوگل ارائه شد و توانست جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص دهد. پاندا از ابتدایی ترین الگوریتم های ارائه شده می باشد که به هدف جلوگیری از تولید محتوای تکراری و بی کیفیت عرضه شد.
گوگل تمام تلاش خود را می کند تا وبسایت هایی که به صورت اسپم شناخته شده اند را از لیست نتایج خود حذف کند. این الگوریتم در این زمینه به گوگل کمک می کند. حساسیت این الگوریتم به محتوا های تکراری، بی کیفیت و کم حجم است.
اگر وبسایتی را مدیریت می کنید سعی کنید برای حفظ رتبه وبسایت خود در نتیج گوگل، از محتوای بی کیفیت و تکراری استفاده نکنید. همچنین، از تولید محتوا با تعداد کلمات و حجم کم نیز پرهیز کنید. این الگوریتم به موارد ذکر شده حساسیت نشان می دهد و ممکن است وبسایت شما را در صورت مشاهده، حذف کند.
مورد دیگری که باید توجه داشته باشید، استفاده نکردن چندین باره از کلمات کلیدی و یا عدم استفاده از Keyword به صورت پشت سرهم می باشد. استفاده چندین باره از کلمات کلیدی می تواند باعث شناخته شدن وبسایت شما به عنوان اسپم توسط گوگل شده و آن را از لیست خود خارج کند.
الگوریتم تازگی محتوا (Freshness Algorithm)
الگوریتم تازگی محتوا ، یکی از موثرترین الگوریتم های گوگل می باشد که توانست بر %35 از نتایج جستجو اثر کند. هدف از این الگوریتم، نمایش محتوای بروز تر در نتایج ابتدایی بود. این فرآیند سبب شد تا محتوا های ترند شده و یا موضوعات جنجالی در ابتدای نتایج قرار بگیرند. قرار گرفتن وبسایت هایی که موضوعات جنجالی دارند، کاربران را برای انتخاب و مطالعه آنها تشویق می کند.
الگوریتم EMD (Exact Match Domain)
این الگوریتم در سال 2012 به هدف از بین بردن وبسایت هایی با محتوای ضعیف و بی کیفیت ارائه شد. الگوریتم EMD بارها توسط گوگل بروز رسانی شده است تا بتواند عملکرد بهتری داشته باشد.
کاربرانی که محتوای تکراری و بی کیفیت تولید می کنند، مسلما با این الگوریتم دچار مشکل می شوند.
الگوریتم کافئین (Caffeine Algorithm)
یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل می باشد که در سال 2010 ارائه شد. هدف اصلی که این الگوریتم دنبال می کند، ایندکس مطالب قدیمی موجود، کمک به انجام آسان و کارآمد فرآیند crawling و انجام بهتر رتبه بندی می باشد.
از مزیت های این الگوریتم می توان به این موضوع اشاره کرد که وبسایت های قدیمی با مطالب آپدیت شده نیز می توانند در نتایج گوگل رتبه بهتری را همانند وبسایت های جدید کسب کنند.
آذرسیس ارائه دهنده سرور مجازی ویندوز و سرور مجازی لینوکس با کیفیت ترین و نازل ترین قیمت موجود در بازار می باشد. همچنین، با خرید سرور از وبسایت آذرسیس خدمات کانفیک نیز به صورت رایگان انجام می شود.
نتیجه گیری
در این آموزش به چند مورد از الگوریتم های گوگل اشاره کردیم. اگر جز کاربرانی هستید که در زمینه سئو فعالیت دارید، قطعا متوجه این موضوع هستید که کسب رتبه مطلوب از مهم ترین اهداف به شمار می رود. برای کسب رتبه مطلوب، همواره باید به اگوریتم های گوگل حساسیت نشان دهید. با رعایت مواردی مانند: استفاده نکردن از محتوای تکراری، کم حجم و یونیک بودن محتوا می توانید وبسایت خود را در رنک های ابتدایی نتایج گوگل مشاهده کنید.
ممنون که تا آخر این مقاله (معرفی الگوریتم های گوگل) با ما همراه بودید. در صورت داشتن سوال از بخش نظرات با ما در ارتباط باشید..
حساسیت الگوریتم پاندا در چیست؟
حساسیت این الگوریتم به محتوا های تکراری، بی کیفیت و کم حجم است. مورد دیگر، استفاده نکردن از کلمات کلیدی به صورت پشت سر هم و چندین باره است.