پیش تر از این شاید رمز های مهم خود را در یک کاغذ یادداشت کرده و آن ها را نگه داری می کردیم، اما امروزه دیگر این روش کارساز نبوده و حتی ناامن است.
بنابراین لینوکس یک روش عالی برای تولید، رمزگذاری و رمزگشایی برای رمزهای عبور تصادفی در لینوکس را دارد که موضوع مقاله پیش روی شماست.
تولید، رمز گذاری، رمز گشایی برای رمزهای عبور تصادفی در لینوکس، به وسیله Slat و بدون استفاده از Slat دو روش بسیار کاربردی هستند که در این آموزش به صورت کامل بیان خواهد شد.
بنابراین اگر مانند تمام کاربران دیگر امنیت یکی از دغدغه های اصلی شما در عصر دیجیتال شده است، توصه می کنیم تا پایان این موضوع، همراه کارشناسان آذرسیس باشید.
فهرست مطالب
مراحل تولید/ رمزگذاری/ رمزگشایی رمزهای عبور تصادفی در لینوکس
برای آگاهی از روش های تولید، رمزگذاری و یا حتی رمز گشایی رمزهای عبور تصادفی در لینوکس لازم است تا مراحل زیر را به ترتیب پییش ببرید.
1- استفاده از دستور pwgen
در مرحله اول از رمزهای عبور تصادفی در لینوکس، با استفاده از دستور ‘pwgen’ یک رمز عبور منحصر به فرد و تصادفی به طول معادل 10 کاراکتر ایجاد کنید.
توجه داشته باشید که اگر هنوز pwgen را نصب نکرده اید، به راحتی می توانید برای دریافت pwgen از Apt یا YUM استفاده کنید.
$ pwgen 10 1
چندین رمز عبور تصادفی منحصر به فرد با طول کاراکتر 50 را در یک حرکت ایجاد کنید.
$ pwgen 50
2- استفاده از روش makepasswd
میتوانید از «makepasswd» برای ایجاد رمز عبور تصادفی و منحصر به فرد با طول معین بر حسب انتخاب استفاده کنید.
قبل از اینکه بتوانید دستور makepasswd را اجرا کنید، مطمئن شوید که آن را نصب کرده اید. اگر نه! سعی کنید بسته “makepasswd” را با استفاده از Apt یا YUM نصب کنید.
یک رمز عبور تصادفی با طول کاراکتر 10 ایجاد کنید. مقدار پیش فرض 10 است.
$ makepasswd
یک رمز عبور تصادفی با طول کاراکتر 50 ایجاد کنید.
$ makepasswd --char 50
7 رمز عبور تصادفی 20 کاراکتری ایجاد کنید.
$ makepasswd --char 20 --count 7
3- استفاده از crypt
رمز عبور با استفاده از Crypt همراه با Salt رمزگذاری کنید. Salt را به صورت دستی و همچنین خودکار ارائه دهید.
نکته مهم برای کسانی که ممکن است از Salt بی خبر باشند!
Salt یک داده تصادفی است که به عنوان یک ورودی اضافی برای عملکرد یک طرفه به منظور محافظت از رمز عبور در برابر Dictionary Attack استفاده می شود.
قبل از ادامه این مراحل حتماً مطمئن شوید که Mkpasswd را نصب کرده اید، دستور زیر رمز عبور را با Salt رمزگذاری می کند.
مقدار Salt به صورت تصادفی و خودکار گرفته می شود، بنابراین هر بار که دستور زیر را اجرا می کنید، خروجی متفاوتی تولید می کند زیرا هر بار مقدار تصادفی Salt را می پذیرد.
$ mkpasswd admin
حال salt را تعریف کنید. هر بار همان نتیجه را ارائه می دهد، توجه داشته باشید که می توانید هر چیزی را که انتخاب می کنید به عنوان salt وارد کنید.
$ mkpasswd admin -s tt
علاوه بر این، Mkpasswd تعاملی است و اگر رمز عبور را همراه با دستور ارائه نکنید، رمز عبور را به صورت تعاملی میپرسد.
4- با استفاده از aes-256-cbc
در ادامه نکات مربوط به رمزهای عبور تصادفی در لینوکس، عبارت را با استفاده از رمزگذاری aes-256-cbc و با استفاده از رمز عبور «admin» و Salt رمزگذاری کنید.
# echo admin-is-a-Linux-Community | openssl enc -aes-256-cbc -a -salt -pass pass:admin
در مثال بالا خروجی دستور Echo با دستور Openssl، به صورت Pipelined شده است که ورودی را با استفاده از Encoding With Cipher (enc) که از الگوریتم رمزگذاری aes-256-cbc استفاده کرده و رمزگذاری میکند، در نهایت با Salt و با استفاده از رمز عبور (admin) رمزگذاری میشود.
5- با استفاده از Openssl
در این مرحله از توضیحات رمزهای عبور تصادفی در لینوکس، عبارت فوق را با استفاده از دستور Openssl و با استفاده از -aes-256-cbc رمزگشایی کنید.
# echo U2FsdGVkX18Zgoc+dfAdpIK58JbcEYFdJBPMINU91DKPeVVrU2k9oXWsgpvpdO/Z | openssl enc -aes-256-cbc -a -d -salt -pass pass: admin
سرور مجازی لینوکس آذرسیس با قابلیت بهره گیری از سیستم عامل های سنتوس، اوبونتو و دبیان همراه با 40 لوکیشن از سراسر دنیا، با تحویل فوری در اختیار شما کاربران عزیز می باشد.
همچنین در صورت عدم رضایت گارانتی بازگشت وجه آذرسیس به مدت 7 روز به صورت خودکار برای شما فعال خواهد شد.
سخن آخر
همان طور که مشاهده کردید نکات و ترفندهای Linux برای تولید رمزهای عبور تصادفی در لینوکس و همچنین نحوه رمزگذاری و رمزگشایی رمزهای عبور با روش Slat یا بدون آن را به اشتراک گذاشتیم.
امیدواریم مورد پسند و استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد، در صورت تمایل به ارتباط با ما از طریق ارسال تیکت در قسمت زیرین مقاله رمزهای عبور تصادفی در لینوکس با آذرسیس همراه شوید.
قوی ترین روش رمزگذاری چیست؟
قوی ترین و استانداردترین روش رمز گذاری AES 256 است.
پشتیبانی آذرسیس درایام تعطیلات به چه صورت است؟
آذرسیس با پشتیبانی حرفه ای خود 7 روز هفته به صورت 24 ساعته از طریق ارسال تیکت، تماس تلفنی، شبکه های اجتماعی همراه شماست.