استاندارد های مختلفی برای نصب ویندوز وجود دارد که در این آموزش به صورت اختصاصی به بررسی تفاوت نصب ویندوز حالت uefi و gpt پرداخته خواهد شد، این یک شروع مسیر برای بررسی بیشتر در دو حالت اصلی برای پارتیشن بندی دیسک و تنظیمات میان افزار ویندوز است. پس اگر در دو راهی استفاده از gpt یا uefi قرار گرفته اید و اگر خودتان را درگیر مسائل فنی می بینید! این مقاله آذرسیس یک راهنما اساسی برای کمک به شما کاربران گرامی خواهد بود. همچنین فراموش نکنید که صفحه ای که در حال مطالعه آن هستید، یک وبلاگ جامع و کامل در زمینه نصب ویندوز در چند حالت است بنابراین فهرست مطالب مقاله بررسی تفاوت نصب ویندوز حالت uefi و gpt، را چک کنید و مستقیم به سراغ تیتر مورد نظر خود بروید!
فهرست مطالب
بررسی تفاوت نصب ویندوز حالت uefi و gpt
در یک بررسی تفاوت نصب ویندوز حالت uefi و gpt، برنده اصلی را شما انتخاب خواهید کرد! اما بر طبق آنچه که وظیفه انتقال اطلاعات درست به شما داریم تمام موارد ریز و درشت همراه با معرفی کامل و تفاوت های کلیدی موجود راهنما شما خواهد بود:
معرفی پارتیشن بندی uefi
پارتیشن بندی uefi یک وسیله ارتباطی توسعه پذیر برای برقراری ارتباط هنگام راه اندازی سخت افزار های کامپیوتر و سیستم عامل آن است. برای اینکه بتوانید با uefi کار کنید باید یکی از پارتیشن های شما از نوع ESP (EFI System Partition) باشد، زیرا uefi می تواند این موضوع را تشخیص داده و فایل FAT را درک کند! بنابراین سیستم کامپیوتری که به قابلیت uefi مجهز است، می تواند به صورت خودکار با استفاده از اطلاعات ارائه شده در پارتیشن سیستم بوت شود. برای اینکه تشخیص دهید سیستم شما از قابلیت uefi پشتیبانی می کند یا خیر؟ می توانید به سراغ قسمت منو بوت ویندوز رفته و در صورت وجود 2 درایو DVD با پسوند یا پیشوند، سیستم شما از uefi پشتیبانی می کند.
مزایا نصب ویندوز در حالت uefi
- استفاده کردن از uefi یک راه کار مدرن و ایمن برای راه اندازی سیستم ارائه می کند که بسیار پیشرفته تر از BIOS است.
- از دیگر نکات بررسی تفاوت نصب ویندوز حالت uefi و gpt، می توان به راه اندازی سریع تر و تعامل ساده تر اشاره نمود.
- uefi می تواند سازگاری لازم را با دیسک های اندازه بزرگ تری ایجاد کند و این یک مزیت عالی به حساب می آید.
معرفی پارتیشن بندی gpt
GUID Partition Table که با نام اختصاری gpt معروف شده است، یک طرح پارتیشن بندی محبوب کاربران می باشد که در بیشتر سیستم عامل ها مانند ویندوز، یونیکس و مک قابل استفاده است. این پارتیشن بندی در سال 1990 توسط Intel معرفی شد و از همان زمان پیدایش به طرح استاندارد جدول پارتیشن بر روی پارتیشن بندی دیسک تبدیل شده است. gpt جانشین پارتیشن هایی مانند MBR و APM است که محدودیت آدرس های 32 بیتی را در هم شکسته! همچنین gpt یک استاندارد برای BIOS قدیمی می باشد و از از یک سیستم مدرن آدرس دهی مانند LBA به جای روش CHS منسوخ استفاده می کند. همچنین لازم به ذکر است که gpt بر روی uefi کار می کند و یکی از زیر مجموعه های آن به حساب می آید.
مزایا نصب ویندوز در حالت gpt
- gpt یک طرح پارتیشن بندی برای جفت شدن یکپارچه با uefi است که ترکیب قدرت و عملکرد بی نظیر را برای شما اجرا می کند.
- کاربران با استفاده از پارتیشن بندی gpt می توانند چند نمونه از پارتیشن اصلی را بدون محدودیت اعمال کنند.
- مورد دیگر در بررسی تفاوت نصب ویندوز حالت uefi و gpt، می توان به بهره مندی بهینه از دستگاه های ذخیره سازی اشاره کرد.
- اگر یک سیستم مدرن در اختیار دارید نصب ویندوز در حالت gpt یک گزینه مناسب برای شما خواهد بود.
ملاحظات لازم سیستم، هنگام بررسی تفاوت نصب ویندوز حالت uefi و gpt
حال که پس از مطالعه تیتر های بالا کسب یک دید کلی از تفاوت نصب ویندوز حالت uefi و gpt رسیده ایم، موارد دیگری مانند فرآیند نصب در هر دو حالت سوالی مبهم در ذهن ما خواهد بود. اما ابتدا باید چک کنیم که آیا سیستم ما قابلیت پشتیبانی بررسی تفاوت نصب ویندوز حالت uefi و gpt را دارد یا خیر؟ برای بررسی این موضوع باید مطمئن شوید که سخت افزار از uefi پشتیبانی می کند؟ رسانه ذخیره سازی با سبک پارتیشن GPT فرمت شده است؟ پس از بررسی های بالا، در طول نصب باید دسترسی کامل به تنظیمات BIOS سیستم داشته باشید تا حالت نصب ویندوز با uefi برای شما فعال شود و بتوانید گزینه بوت متناسب را انتخاب نمایید. پیروی کردن از این الزامات نصب Windows، شما را برای ایمن ترین و سریع ترین نصب ویندوز آماده خواهد کرد.
حالت مناسب برای نصب ویندوز در سیستم قدیمی!
مزایایی که نصب ویندوز در حالت بررسی تفاوت نصب ویندوز حالت uefi و gpt، ارائه می کند مشوق کاربران زیادی برای انجام دادن مراحل این نصب است، اما ممکن است سیستم های قدیمی با وجود سخت افزار های منسوخ شده ای که دارند از این استاندارد مدرن پیروی نکند! پس اگر شرایط نصب با uefi و gpt را نتوانستید مهیا کنید توصیه می کنیم از گزینه های پیشین این برنامه ها مانند BIOS و MBR برای نصب ویندوز مورد نظر خود استفاده کنید.
سخن آخر
امیدواریم راهنمایی های مقاله “بررسی تفاوت نصب ویندوز حالت uefi و gpt” کلید سوالات شما شده باشد، زیرا تمایز های موجود و بررسی تفاوت نصب ویندوز حالت uefi و gpt، در حالات نصب بر عملکرد سیستم، امنیت و استفاده از دیسک تأثیر بسزایی دارد و به این سبب باید با درک تفاوت ها و انتخاب آگاهانه فرآیند نصب ویندوز خود را بهینه کنید. برای سرعت بیشتر در نصب و ایمن سازی سیستم خود می توانید از سرویس های جهانی آذرسیس در زمینه هاستینگ وب سایت و سیستم خودتان استفاده کنید. برای دریافت تایم مشاوره اختصاصی از طریق ارسال تیکت و یا شمار تماس های وب سایت آذرسیس اقدام کنید.