آذرسیس

5 نکته ویژه آموزشی تحلیل رقبا در سئو [2023] - آذرسیس

در هر کسب و کار برای رفع ایرادات احتمالی و پیشبرد برنامه راهبردی به نحو احسن لازم است، به بررسی و تحلیل رقبا خود در این زمینه بپردازیم. زیرا بدون بررسی رتبه و جایگاه خود نمی توان با دیگران رقابت سالم داشت. سئو سایت نیز یکی از حوزه هایی است که حتماً باید رقبا را زیر نظر گرفت. به همین دلیل دانستن نحوه تحلیل رقبا در سئو از اهمیت بسیاری برخوردار است، که در این آموزش به طور مفصل روش های آن را توضیح خواهیم داد.

سئو

سئو به زبان ساده

SEO مخفف سه کلمه Search Engine Optimition به معنی بهینه سازی سایت برای یک موتور جستجو است، که اگر در حوزه دیجیتال مارکتینگ مشغول اید، برای بررسی و تحلیل رقبا مجبور به یادگیری سئو هستید. سئو راهکاری برای افزایش ترافیک یک سایت و بالا بردن رتبه آن در موتور های جستجو می باشد، که در نتیجه این عملیات باعث افزایش فروش شما خواهد بود. سئو روش و الگوریتم ثابتی ندارد، زیرا موتور های جستجو همواره در حال تغییر و تحول هستند. بنابراین یک مهندس سئو باید در هر دوره اطلاعات خود را به روز نگه دارد.

چرا تحلیل رقبا در سئو مهم است؟

در حوزه سئو که همه در هر لحظه در حال به روز شدن هستند، رقابت بسیار تنگاتنگ است. بنابراین می دانیم که پیشی گرفتن چقدر سخت خواهد بود. ولی برای شکست دادن رقیب باید شناخت کاملی داشت، زیرا دانستن نقاط قوت و ضعف شان برای ما یک راه میان بر در رسیدن به هدف خواهد بود. به علاوه ممکن است کلمات کلیدی جدید، ایده‌ محتوا و فرصت‌های ایجاد لینک هایی را که ممکن است در نظر نگرفته‌ باشیم، برای مان آشکار شود و عملکرد سئو را در مقابل رقبا محک زده، و از جایگاه خود در بین رقبا آگاه شویم، تا بتوانیم در جهت بهبود آن قدم برداریم. مواردی که در تحلیل رقبا باید در نظر گرفت به ترتیب زیر می توان نام برد:

  1. اعتبار دامنه سایت
  2. سن و کشور دامنه
  3. ترتیب فهرست شدن لینک ها در موتور جستجو
  4. داده بک لینک
  5. حجم ترافیک سایت
  6. فعالیت های سایت در دیگر فضا های مجازی

انواع محتوا را تجزیه و تحلیل کنید

بهتر است انواع محتوایی که رقیب شما منتشر می کند را تجزیه و تحلیل کنید. ویدیو، عکس، اینفوگرافی، پادکست یا هر موضوع دیگری که نشر داده می شود. به عنوان مثال اگر رقیب تان یک کانال یوتیوب دارد و به صورت منظم ویدیوهایی مرتبط ولی تنها با چند بازدید منتشر می کند، ممکن است آن کانال را بهینه نکرده باشد. در این موقعیت فرصت دارید تا کانال یوتیوب خود را راه اندازی کنید و ویدیوهای با کیفیت بالا و با مضمون مرتبط را منتشر کنید، تا پیشی بگیرید.

نحوه شناسایی و تحلیل رقبا

رقیب های ما وب سایت هایی هستند، که در نتایج جستجو برای کلمات کلیدی مورد نظرمان در موتور های جستجو رتبه های بالاتر قرار می گیرند. با جستجو کلمات کلیدی هدف خود در گوگل شروع کنید. وب سایت های رتبه بالا را به طور کامل بررسی نمایید، که حتی گاهی ممکن است حوزه فعالیت برخی بسیار متفاوت باشد. خوشبختانه این کاوش اصلاً سخت نیست، چون می توانید از ابزار های کمکی SEMrush ،Ahrefs و MOZ برای شناختن رقبا خود استفاده کنید.

با چه کسانی نباید رقابت کرد؟

در پیدا کردن رقیب مان باید توجه کرد که برخی از سایت ها حتی اگر در جستجو نتایج در رتبه های اول قرار بگیرند، نباید با آن ها رقابت کنیم. برای مثال ویکی پدیا یکی از وب سایت هایی است که حتی اگر در بالاترین رتبه جستجو ما برای کلمه کلیدی باشد، نباید هدف رقابت ما قرار گیرد. رقیب اصلی ما وب سایت هایی با هدف تجاری یکسان با ماست، که سعی در جذب مشتری محصولات و خدمات ما را خواهند داشت.

تحلیل رقبا یک فرآیند مداوم است

تجزیه و تحلیل رقبا در سئو یک فرآیند مداوم است، و هرگز نباید از دور رقابت خارج شد زیرا در آن صورت با یک سایت خاک خورده و بدون ترافیک مواجه خواهیم بود. بسته به اندازه سایت و تعداد رقبای فعال در حوزه ما لازم است، تحلیل رقابت سئو خود را هر 6 تا 12 ماه مجدداً اجرا کنیم. اما قسمت هایی از بررسی سئو مانند نگاه کردن به کلمات کلیدی جدید باید همواره انجام شود. و به طور مرتب حواس مان به استراتژی های سئو که رقبا اجرا می کنند، باشد.

شکاف کلمات کلیدی را پیدا کرده و آن را پر کنید

یکی از اصلی ترین عوامل تاثیر گذار در تحلیل رقبا حوزه سئو ، بررسی کلمات کلیدی مرتبط به وبسایت می باشد .در نتایج جستجو برخی کلمه های کلیدی ممکن است هم شما و هم کاربر مورد نظر به نتایج مطلوبی نرسید. این یک GAP محتوایی محسوب می شود. شکاف در یک کلمه کلیدی یک موقعیت عالی برای تولید محتوا ماست، تا خودمان را در میان وب سایت های رتبه بالا نشان دهیم.

برای پیدا کردن کلمات کلیدی که ممکن است زیاد به آن ها توجه نکرده باشیم، می توانیم از ابزار Semrush’s Keyword Gap استفاده کنیم. ابتدا ابزار را باز کنید و URL خود و حداکثر چهار مورد URL از رقیب را وارد کنید. گزینه ” Compare “را انتخاب کنید.

تحلیل رقبا در سئو

برای مشاهده کلمات کلیدی روی ” Missing ” کلیک کنید.

تحلیل رقبا در سئو

ممکن است همه کلمات مناسب کسب و کار شما نباشد، بنابراین همه موارد را به دقت بررسی کنید. و کلماتی که به اندازه کافی به آن ها توجه نشده است را استفاده کنید. بعد از انتخاب شما نیاز دارید تا صفحات جدید با این کلمات کلیدی تازه ایجاد کنید. اما اگر از قبل صفحات مرتبط را در سایت دارید، بهتر است روی بهبود رتبه بندی آن ها تمرکز کنید.

بررسی بک لینک ها

همان طور که می دانید گرفتن بک لینک ها از سایت های معتبر، ضروری و از جهت سئو بسیار مفید است. پیش از ایجاد بک لینک خود لازم است رقبا را بررسی کنید. در صورتی که رقبای شما پروفایل بک لینک های بهتری داشته باشند، زمان چالش برانگیزی برای پیشی گرفتن از آنها خواهید داشت. اما مثل تمامی مراحل برای بررسی این مورد نیز ابزار های بسیاری از جمله: Seo Power suit، Website Auditor، Rank Tracker، LinkAssistant، Seo SpyGlass، Ahref، SEMrush، Kerboo، Linkodyو … وجود دارد.

نتیجه گیری

در حالت کلی سئو سایت دنیای پیچیده و بی انتهایی است، که هر چقدر اطلاعات بیشتری کسب کنیم باز هم کم است. شاید در ابتدا کار موضوع سختی به نظر بیاید ولی هرگز نباید از استراتژی رقبا بی خبر ماند. در طی این آموزش سعی بر توضیح دلایل اهمیت آموزش تحلیل رقبا در سئو داشتیم که امیدواریم برایتان مفید واقع بوده باشد. از اینکه تا پایان این مقاله با ما همراه بودید از شما قدر دانیم. برای ارتباط بیشتر با آذرسیس و ارسال نظرات خود به قسمت انتهایی پست مراجعه نمایید.

مرحله بعدی پس از تجزیه و تحلیل رقبا چیست؟

مرحله بعدی پس از تحلیل رقبا پیاده سازی بینش ایجاد شده در شما خواهد بود. در واقع باید ببینید چه محصول یا خدماتی شما را از میان رقبای خود متمایز خواهد کرد.

قانون طلایی سئو چیست؟

قانون طلایی سئو این است که برای کاربران و رضایت آن ها تولید محتوا کنید نه فقط موتور های جستجو و دستکاری رتبه بندی با روش های غیر نرمال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *