در علم روانشناسی رنگ ، استفاده از رنگ های خاص در طرح های گرافیکی راهی عالی برای تاثیرگذاری مناسب بر ذهن بیننده می باشد. همچنین نقش مهمی در انتقال احساسات، رفتار، حالات خاص و روانی افراد می تواند داشته باشد و تقریبا 90 درصد حالات روانی و قضاوت ها به دلیل تاثیرات رنگ می باشد. در ابتدا ضروری است که بدانید هریک از رنگ ها چه معنا و مفهومی دارد، سپس پروژه ای را که می خواهید ارائه دهید، انتخاب کنید تا به نتایج دلخواه و مورد نظر برسید. در این آموزش روانشناسی رنگ در طراحی گرافیکی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
فهرست مطالب
روانشناسی رنگ چیست؟
روانشناسی رنگ ها به مطالعه چگونگی تاثیر رنگ بر احساسات و رفتارهای ما می پردازد، همچنین یک پروسه ی محبوب و مهم در نظریه رنگ می باشد و بسته به نوع تربیت، پیشینه فرهنگی و علاقه شخصی شما، رنگ های خاص می توانند احساس خاصی را ایجاد کنند. همه شرکت ها و برندها از رنگ های خاصی در وبسایت، تبلیغات و محصولات خود استفاده می کنند، بنابراین انتخاب رنگ هایی که با هدف کسب و کار همخوانی دارند، بسیار مهم است.
بسیاری از معانی گفته شده در این زمینه جهانی بوده و برخی دیگر تحت تاثیر فرهنگ می باشد. همچنین هنگام سفر ضروری می باشد که در مورد رنگ های پذیرفته شده و غیر قابل قبول برای هر رویداد خانوادگی و یا فرهنگی که در خارج از کشور شرکت می کنید، تحقیق کنید.
آشنایی با معانی رنگ ها
اکنون تا حدودی با موضوع روانشناسی رنگ ها آشنا شدید، در ادامه به معرفی مفاهیم حرفه ای مرتبط با رنگ ها می پردازیم تا درک بهتری از روانشناسی رنگ ها داشته باشید.
به گفته Lauren Ellis، مدیر خلاق در Masonry، مهم است که بدانید رنگ های مختلف بسته به نوع فرهنگ می توانند احساسات مختلفی را برانگیزند. برای مثال، قرمز در فرهنگهای غربی معمولاً به معنای خطر، اشتیاق یا خشم است، در حالی که در فرهنگهای شرقی نشاندهنده شانس یا شادی است، آبی در ایالات متحده مردانه است اما در چین زنانه است.
انتخاب رنگ می تواند تاثیر زیادی بر واکنش مخاطبان و احساس آن ها نسبت به محصول شما داشته باشد. می تواند گرسنگی را تحریک کند، اعتماد و احساس آرامش یا هیجان را برانگیزد. به همین دلیل است که هر رنگ باید به صورت استراتژیک انتخاب شود تا به اهداف کلی کمک کند.
معنای رنگ قرمز
رنگ قرمز اغلب با برانگیختن احساسات قوی و پرشور همراه است. عشق، راحتی، گرما، اعتماد به نفس، هیجان و اشتیاق برخی احساسات مثبت مرتبط با این رنگ هستند. خشم و خطر برخی از احساسات منفی می باشد که توسط رنگ قرمز القا می شوند.
معنای رنگ صورتی
رنگ صورتی با نوعی آرامش و عشق همراه است، این رنگ در بیشتر شکلات ها و کارت هایی با تم عاشقانه که برای ولنتاین تهیه می شوند، دیده می شود. همچنین رنگ صورتی حس آرامش خاصی را در ذهن بینندگان ایجاد می کند. از نظر فرهنگی، رنگ صورتی را به عنوان رنگ زنانه دسته بندی می کنند.
معنای رنگ نارنجی
رنگ نارنجی معمولا با هیجان، اشتیاق و گرما در ارتباط است. این رنگ بسیار پر انرژی بوده که تمایل به جلب توجه دارد، به همین دلیل است که اغلب در راهنمایی و رانندگی استفاده می شود. مرکبات و حس طراوت زیبایی نیز معمولا با رنگ نارنجی مرتبط هستند.
معنای رنگ زرد
رنگ زرد جزو رنگ های شاد و گرم است و باعث ایجاد احساس ناامیدی و عصبانیت می شود. همچنین زرد چشم نوازترین رنگ می باشد، بنابراین اغلب برای جلب توجه بر روی علائم راهنمایی و رانندگی و جلب نظر بیننده در تبلیغات استفاده می شود.
معنای رنگ سبز
رنگ سبز دارای مفاهیم و ارتباطات بسیاری می باشد. به طور کلی این رنگ با طبیعت، احساسات تسکین دهنده، آرامش بخش و سلامتی نیز مرتبط است. همچنین رنگ سبز می تواند نمادی از پول، حسادت، شانس خوب و باروری باشد.
معنای رنگ آبی
آبی به عنوان رنگی آرامش بخش در نظر گرفته می شود، اغلب پایدار و غیر تهدیدکننده در نظر گرفته شده و می تواند یک احساس آرام و مسالمت آمیز را ایجاد کند. همچنین رنگ آبی با احساس فاصله و غم و اندوه مرتبط است.
معنای رنگ بنفش
رنگ بنفش اغلب مرموز، تخیلی و معنوی توصیف می شود. همچنین به طور کلی با ثروت و سلطنت مرتبط است، زیرا بسیاری از پادشاهان مشهور لباس های بنفش می پوشیدند.
معنای رنگ سفید
از نظر فرهنگی رنگ سفید از دیرباز با پاکی و معصومیت همراه بوده است. به همین دلیل است که عروس به طور کلاسیک، لباس سفید می پوشد. از طرف دیگر می توان آن را به صورت سرد، استریل یا نرم مشاهده کرد. بنابراین استفاده مناسب از رنگ سفید مهم است.
معنای رنگ مشکی
رنگ سیاه اغلب با مرگ، عزاداری یا شر مرتبط است. این رنگ در طراحی تم برای روز هالووین کاربردی می باشد و اکثرا رنگ لباس بسیاری از دشمنان در افسانه ها و فیلم هاست. همچنین رنگ مشکی در مد بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا به راحتی یک اثر لاغری ایجاد می کند.
آذرسیس ارائه دهنده سرور مجازی ویندوز مناسب برای استفاده فتوشاپ و سایر نرم افزار های ادوبی بابهترین کیفیت و سخت افزار قدتمند.
نتیجه گیری
در این آموزش روانشناسی رنگ در طراحی گرافیکی را مورد بررسی قرار دادیم. رنگ های مورد نظر خود را هوشمندانه در نظر بگیرید. طراحی گرافیکی پروسه ای فراتر از انتخاب چند رنگ است که در کنار هم دلپذیر به نظر می رسند. درک روانشناسی رنگ و دانستن نحوه استفاده استراتژیک از آن، از اصول اساسی طراحی گرافیک می باشد. ممنون که تا آخر مقاله با ما همراه بودید. نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
ترکیب رنگها در طراحی گرافیک نقشی در جذب نظر مخاطب دارد؟
در علم روانشناسی رنگ ها ، ترکیب صحیح رنگها باعث افزایش جذابیت و تأثیرگذاری آثار و نقش مهمی در جذب مخاطب دارد
روانشناسی رنگ چگونه در طراحی گرافیک مورد استفاده قرار میگیرد ؟
روانشناسی رنگ ها با بررسی اثر رنگ ها بر احساسات و روحیه انسان ها ، آنها را مورد توجه قرار می دهد .