همواره یکی از دغدغه های انسان در طول تاریخ، ذخیره کردن اطلاعات و داده های بدست آمده توسط خود و دیگران بوده و خواهد بود.
اما از زمان تولد صنعت و تجارت نیاز به روش های بهتری برای ذخیره اطلاعات و نحوه دسترسی به آن در میان انسان ها به طور چشمگیری افزایش یافت.
بنابراین با توجه به نیاز های پیشرفته روش های ذخیره بر روی کاغذ دیگر منسوخ شد، و روش های به روز تری جایگزین این ذخیره سازی های قدیمی شد.
هارد دیسک و سرور ها از اولین راه چاره های این موضوع بودند که با توجه به محدودیت های موجود، و پیشرفت سریع صنایع رایانش ابری به کمک مان آمد.
ما در این مقاله از سری مقالات آموزشی آذرسیس شما را با مفهوم رایانش ابری، مزایا استفاده و انواع آن آشنا خواهیم کرد. همراه ما باشید.
فهرست مطالب
مفهوم رایانش ابری
تا قبل از پیدایش پلتفرم های رایانش ابری کسب و کار ها عمدتاً اطلاعات را بر سرور، Database، Hardware یا Software ها ذخیره می کردند.
به همین دلیل شرکت ها مجبور به تهیه قطعات فیزیکی زیادی بودند، تا داده های خود حفظ کرده و آن ها را به گوش مخاطبان برسانند.
علاوه بر مورد ذکر شده به تیمی از متخصصان جهت مدیریت سخت افزار و نرم افزار و همچنین نظارت بر قطعات نیاز داشتند.
رایانش ابری یا همان Cloud Computing تمام این هزینه ها، محدودیت فضا ها و پیچیدگی سخت افزاری را از بین می برد، و جایگزین بسیار مناسبی است.
Cloud Computing شبکه ای از سرور های راه دور است، که شما می توانید بدون هیچ محدودیتی داده های خود را ذخیره و استفاده کنید.
این پلتفرم مجازی چند خدمات از جمله سرور، پایگاه داده، نرم افزار، ذخیره سازی مجازی و شبکه سازی را همزمان به شما کاربران ارائه می دهد.
مزایا استفاده از رایانش ابری
Cloud Computing نیز مانند سایر پلتفرم ها در پی افزایش مزایا خود است، تا کاربران بیشتری را به سمت استفاده از این فضا سوق دهد
حال در ادامه این عناوین شما را با مزایا استفاده از این پلتفرم عالی ذخیره سازی آشنا خواهیم کرد. پس با ادامه موضوع همراه مان باشید.
- سرعت بالا
سرعت ارائه محصولات، خدمات و تاریخ عرضه بلافاصله آن ها به بازار در این فناوری موجب شده است، تا کسب و کار ها زودتر از تصور خور به درآمد برسند.
در مقابل محیط های قدیمی منبع و سرویس اطلاعات شما در Cloud Computing فوراً و به صورت کاملاً مجازی در دسترس و آماده تولید است.
- هزینه مقرون به صرفه
خرید سخت افزار های مناسب با قیمت های نجومی همواره یکی از مشکلات راه حل های قدیمی است، اما این مشکل در رایانش ابری وجود ندارد.
در این پلتفرم شما تنها هزینه استفاده از سخت افزار میزبان را پرداخت می کنید، و زمانی که با نیاز شما مطابق نباشد می توانید آن را با پیکربندی بهتر عوض کنید.
- مقیاس پذیری
پیش بینی تقاضا امروزی کاربران در محیط های قدیمی و منسوخ شده بسیار سخت، زمان بر و گاه امری غیر قابل انجام می شود.
اما در فضا ابری به راحتی با راه اندازی یک ابزار نظارت خودکار این قابلیت مقیاس پذیری با توجه به نیاز های شما برای تان کار کند.
- دسترسی بهتر
دسترسی با برخی از ابزار و تکنیک ها به Cloud برای کنترل منابع، داده، خدمات و برنامه ها در هر زمان یکی دیگر از مزایا عالی این پلتفرم است.
- امنیت بیشتر
قطعاً این مورد میان مزیت های ذکر شده دیگر مهم ترین و ضروری ترین آن هاست، و معیار تمام کسب و کار ها در ابتدا کار امنیت داده می باشد.
رایانش ابری به کاربران خود جهت نگهداری از اطلاعات اطمینان کامل می دهد، و با رمزگذاری امکان دسترسی شخص ثالث را به صفر می رساند.
انواع رایانش ابری بر اساس استقرار
رایانه های ابری روز به روز در حال افزایش اند، و با توجه به کارایی ها به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند، که در ادامه با معرفی انواع آن با ما همراه باشید.
- عمومی
در این نوع Cloud همه چیز از طریق اینترنت قابل دسترسی و ذخسره سازی می باشد، و یک سیستم استقرار است که با مجوز ذسترسی کار می کند.
هیجان انگیز ترین مورد در نوع عمومی این است، که شما صاحب هیچکدام از اجزا سخت افزار، نرم افزار و برنامه ها نیستید، و توسط ارائه دهنده مدیریت می شود.
برای مثال وب آمازون و مایکروسافت Azure از برجسته ترین نمونه های Cloud Computing هستند.
- خصوصی
این نوع رایانش ابری به صورت اختصاصی در سازمان ها استفاده می شوند، و دارای یک شبکه کاملاً خصوصی می باشند.
همچنین تنها افراد حاضر در شبکه خصوصی به آن دسترسی دارند، VMware وبرخی از محصولات AWS نمونه هایی از دسته خصوصی هستند.
- هیبریدی
دسته هیبریدی ترکیبی از دسته عمومی و خصوصی است، و با استفاده برخی از این نوع می توانید اطلاعات خود را در فضا ابری و برخی به صورت محلی نگه دارید.
ناسا معروف ترین سازمانی است که از این دسته رایانش ابری برای ذخیره اطلاعات خود بهره می برد.
انواع رایانش ابری بر اساس ارائه خدمات
- LaaS
این دسته از رایانش های ابری شامل زیر ساخت های فناوری اطلاعات می باشد، که میتوانید از یک ارائه دهنده ابری آن را اجاره کنید.
EC2 و AWS Elastic Compute Cloud مثال هایی از LaaS است، که در این نوع به خدماتی که ارائه می کنید دسترسی کامل دارید.
- PaaS
این نمونه یک پلتفرم از پیش ساخته شده به شما می دهد، که می توانید کد ها و برنامه های دلخواه خود را در آن اجرا کرده و بهره ببرید.
AWS Elastic Beanstalk یک نمونه از رایانش ابری PaaS است.
- SaaS
مدل SaaS یک نرم افزار و برنامه است، که با خرید یک اشتراک به سادگی در دسترس می باشد، که AWS و Microsoft Azure مثال هایی از این دسته هستند.
در این نوع هیچ تجهیزاتی نگهداری نمی شود، اما مشتری کنترل محیط نرم افزار را کنترل می کند.
همان طور که می دانید امنیت و حفظ اطلاعات هر سازمان جهت ادامه روند کاری و کسب سود آن مجموعه همواره از مهم ترین دغدغه هاست.
بنابراین می توانید برای افزایش امنیت داده های مهم خود، سرور اختصاصی با کیفیت بالا و دارای گواهی ISO آذرسیس را از وب سایت رسمی تهیه کنید.
سخن آخر
در این مقاله سعی بر توضیح عنوان رایانش ابری، مزایا و دسته بندی آن را برای شما کاربران گرامی داشتیم، که امیدواریم نهایت استفاده را برده باشید.
در صورت وجود هرگونه سوال یا ایراد در مورد این وبلاگ می توانید از طریق فرم ارسال نظرات در قسمت پایانی مقاله با کارشناسان آذرسیس به اشتراک بگذارید.
کدام یک از سازمان های شناخته شده در دنیا از فضا ابری استفاده می کنند؟
پینترست، Spotify، نتفلیکس، Expedia و… از چند مثال های دارای فضا ابری هستند.