اتفاقات و تغییراتی که اخیرا در الگوریتم هایی Seo رخ داده است، وب مستر ها و افراد متخصص را به تغییر از http به https برای افزایش و بهبود رتبه وبسایت تشویق کرده است. اگر می خواهید که سئو سایت خود را به عنوان مدیر یک مجموعه هاستینگ تقویت کنید، باید از این موضوع مطمئن شوید که وبسایت شما بستری امن و قابل اعتماد برای کاربران است. از بهترین کار ها برای رسیدن به این هدف، رمزگزاری داده ها برای محافظت از اطلاعات مشتریان در برابر افراد سودجو و تغییر سایت به https است. در این آموزش مراحل پیاده سازی و تعییر وبسایت به https را آموزش خواهید دید. همراه ما باشید!
فهرست مطالب
پروتکل HTTPS چیست و چه تفاوتی با HTTP دارد؟
Http مخفف عبارت Hyper Text Transfer Protocol، رایج ترین نوع ارتباط بین مرورگر های سرور و کاربران در یک بستر مجازی است که وظایفی را به منظور ایجاد صفحات وب و سایت های فروشگاهی برعهده دارد. اما Https، یک پروتکل امنیتی برای ارتباطات وب است که به عنوان رابطی امن بین کلاینت و سرور شناخته می شود. https این کار به کمک SSL و TLS انجام می دهد. در حالت کلی این دو پروتکل مسئولیت بازیابی صفحات وب را برعهده دارند اما https این مسئولیت را با امنیت بیشتری انجام می دهد.
مزایای تغییر از http به https برای بهبود سئو سایت:
گوگل چندین دلیل مهم برای تغییر سایت به HTTPS، برای بهبود سئو و افزایش کارآیی آن بیان می کند:
1. امنیت و حریم خصوصی وبسایت
از مهم ترین مزیت Https می توان به انتقال ایمن داده ها توسط پروتکل Transport LayerSecurity (TLS) اشاره کرد. این پروتکل 3 لایه حفاظتی را ارائه می دهد که امنیت اطلاعات کاربران تا حد زیادی تامین خواهد شد. با ایمن سازی وبسایت، شاهد بهبود رتبه خود در نتایج گوگل خواهید شد.
2. بستری امن برای وبسایت ها با اطلاعات حساس
ممکن است شما نیز به هنگام بازدید از یک وبسایت، با قفل سبز رنگ کوچک در کنار آدرس http رو به رو شده باشید. این علامت نشانه httpps است که نشان دهنده تبادل ایمن داده بین مرورگر و وبسایت است. وبسایت هایی که اطلاعات حساس مانند جزئیات بانکی، رمز عبور یا داده های شخصی کاربران را مدیریت می کنند، ضروری است که هر چه سریع تر اقدام به تغییر از http به https کنند:
3. بهبود رتبه بندی در موتورهای جستجو
بعضی از مرورگر های رسمی مانند Crom، صفحات وبی که HTTPS نیستند را به عنوان وبسایت غیر ایمن علامت گذاری می کند. خود گوگل نیز این پروتکل را به عنوان مزیتی برای بهبود سئو معرفی کرده است. ایمن بودن وبسایت شما، کاربر را نسبت به خرید محصولات تشویق خواهد کرد. با این فرآیند تعداد بازدیدکنندگان و کلیک های روزانه افزایش یافته که این خود به تنهایی سئو سایت شما را بهبود می دهد.
4. بالا بردن اعتماد کاربران
زمانی که یک وبسایت از HTTPS استفاده می کند، نمایان گر امن بودن ارتباطات بین کلاینت و سرور آن برای مشتریان است. با داشتن نماد قفل در نوار آدرس مرورگر، می توانید اعتماد را در مشتریان ایجاد کرده و آنها را تشویق به خرید محصولات خود کنید.
5. داشتن گواهی SSL
برای تغییر به HTTPS، اولین اقدام تهیه گواهی SSL است. این گواهی، اعتبار وبسایت را تایید کرده و تضمین کننده ارتباط رمزگذاری شده با کاربران است. توصیه می کنیم که این مورد را از همان شرکت میزبانی خود تهیه کنید. کارشناسان، مراحل نصب گواهینامه را بر روی سرور به خوبی می دانند. شما می توانید در این مورد سرور و لایسنس مورد نیاز خود را با کیفیت بی نظیر و قیمت مقرون به صرفه از آذرسیس خریداری کنید:
مراحل تغییر از http به https
با انجام مراحل زیر می توانید وبسایت خود را از http به https تغییر دهید:
1. خرید گواهی SSL
همان طور که اشاره کردیم، اولین مرحله برای تغییر از http به https، خرید گواهی SSL است. شرکت های ارائه دهنده زیادی این گواهینامه را ارائه می دهند ولی بهترین راه، خرید از شرکت میزبانی است که خدمات خود را از آنها خرید کرده اید. در این صورت مراحل نصب و راه اندازی برای شما آسان خواهد بود:
2. نصب گواهینامه SSL و بروز رسانی Hard-Coded ها به Https
در این قسمت، نیاز است نسبت به نصب گواهینامه خریداری شده اقدام کنید. شما می توانید این کار را به شرکت میزبانی خود واگذار کنید. پس از نصب، اولین کاری که برعهده شماست، بروز رسانی Hard-code ها به Https است.
3. تغییر لینک های داخلی به https
نکته مهم این است که بعد از تغییر وبسایت خود به https، این موضوع را بررسی کنید که لینک های داخلی وبسایت نیز HTTPS URL صحیح و معتبری داشته باشند، در غیر این صورت و ترکیب بودن لینک ها به صورت http و https، می توانید بر روی سئو تاثیر منفی داشته باشد.
4. تنظیم ریدایرکت های 301 سایت
در این مرحله ضروری است که ریدایرکت یا دامنه http را به https با کمک کد 301 تبدیل کنید. این کد می تواند موتور های جستجو گر را از تغییر وبسایت شما آگاه کند. این عمل بر روی index سایت شما موثر است. شما می توانید این تنظیم را به کمک CMS انجام دهید، در صورتی که از CMS استفاده نمی کنید، می توانید به صورت دستی وبسایت را بروز رسانی کنید:
5. بروز رسانی نسخه جدید وبسایت و اضافه کردن آن به Google search Console
برای انجام این کار، آدرس URL جدید خود را در ابزار URL Inspection قرار داده و Enter را بزنید. ممکن است چند هفته طول بکشد تا گوگل وبسایت را بررسی کند:
سخن آخر
اهمیتی که گوگل برای بهینه سازی وبسایت با https درنظر گرفته است، کاربران را نسبت به تغییر از http به https تشویق می کند. با انجام مراحل و نکات کلیدی این آموزش می توانید امنیت وبسایت و رتبهبندی آن را در موتورهای جستجوگر افزایش داده و عملکرد کلی را بهبود ببخشید. این پروتکل با رمزنگاری اطلاعات، از هرگونه سو استفاده و سرقت داده ها به هنگام فرآیند انتقال جلوگیری خواهد کرد. ممنون که همراه ما بودید، درصورت داشتن سوال کارشناسان ما به صورت 24 ساعته آماده پاسخگویی هستند. منتظز نظرات شما در بخش کامنت ها هستیم.