آذرسیس

بهترین وب سرورها برای هاستینگ در سال 2024
5/5 - (1 امتیاز)

در این مقاله بهترین وب سرورها برای هاستینگ را بررسی خواهیم کرد، زیرا همان طور که اطلاع دارید نقش Web serverها در دنیای فناوری امروزه بسیار پر رنگ تر از چیزی است که به نظر می رسد و کوچک ترین خطا در وب سرور می تواند درصد رضایت کاربران وب سایت شما را به پایین ترین حد برساند! به همین دلیل شما می توانید با مطالعه این راهنما مناسب ترین و بهترین وب سرور را جهت ارائه خدمات در پروژه های خود انتخاب کنید و به صورت کامل با مزایا و معایب هر یک از آن ها آشنا شوید.

معرفی بهترین وب سرور ها در سال 2024

وب سرور چیست؟

وب سرور به عنوان یک جزء اصلی از اتصالات اینترنتی در هر درخواست از کلاینت عمل می کند که با پذیرش و درخواست های وب و یا منابع و ارسال صفحات HTTP وظیفه خود را انجام می دهد. در واقع به عبارتی دیگر می توان گفت، این نرم افزار که بر روی سرور نصب می شود پل ارتباطی بین مرورگر و سرور اصلی می باشد و تمام اطلاعات مورد نظر کلاینت مانند عکس، ویدیو، پادکست، فایل FTP و … را ابتدا ذخیره سازی کرده و پس از درک و تحلیل درخواست مرورگر به عنوان یک مترجم و ارسال کننده داده وارد عمل می شود.

نحوه عملکرد و کاربرد وب سرور برای هاستینگ

تصور کنید یک مخاطب موضوعی را در گوگل جستجو کرده و درخواست خود را ارسال می کند. وب سرورها این درخواست را با تشخیص IP نام دامنه و دسته بندی اطلاعات وارد شده ترجمه می کنند تا مناسب ترین پاسخ را در قالب HTTPS به فرد نمایش می دهند. در غیر این صورت ممکن است با صفحه های دیگری غیر از پاسخ اصلی مانند 404 و یا 401 به درخواست کاربر پاسخ داده شود. همچنین نکات زیر، چند کاربرد دیگر از وب سرور در وب سایت می باشد:

  1. اجرا کردن انواع فایل های استاتیک مانند HTML ،CSS و تصاویر
  2. کنترل و مدیریت محتوا در وب سایت
  3. بررسی خطا و مشکلات امنیتی در وب سایت
  4. سازگاری با زبان های برنامه نویسی PHP ،Python ،Java و Ruby برای تولید محتوا داینامیک
  5. ساخت صفحات وب با CMS
  6. پشتیبانی از API
  7. نگهداری از Log برای تحلیل ترافیک و امنیت وب سایت
  8. افزایش سرعت بارگذاری محتوا در وب با کمک CDN

وظیفه وب سرور چیست و چه کاربردی دارد؟

انواع وب سرورها در هاستینگ

تمامی وب سرورهایی که تاکنون نام آن ها را شنیده اید به دو دسته کلی تقسیم می شوند و تفاوت های بارزی میان آن ها وجود دارد که در سطور زیر اشاره نموده ایم:

1- وب سرور استاتیک

از دسته وب سرورهای ثابتی است که درخواست کاربر را دریافت کرده و به صورت تعیین شده ای به آن ها پاسخ می دهد. اما لازم به ذکر است که به دلیل ثباتی که در این وب سرورها اشاره کردیم، بهره برداری از این نوع وب سرورها و بروز کردن اطلاعات و داده ها در آن، به میزان قابل توجه ای از تسلط بر روی کدهای HTML نیاز دارد که ممکن است در آن واحد برای هر فردی امکان پذیر نباشد.

2- وب سرور داینامیک

وب سرورهای داینامیک که به آن ها وب سرورهای پویا نیز گفته می شوند در واقع مجموع یک وب سرور استاتیک همراه با یک نرم افزار اضافه می باشد. اطلاعات و داده های ذخیره شده در این وب سرور بر حسب زمان و مکان تغییر می کنند و بروز رسانی های لازم به کمک HTTP در منابع میزبانی شده انجام می گیرد. با توجه به ویژگی های ذکر شده این دسته از وب سرورها می تواند برای وب سایت های خبری انتخاب درستی باشد.

معرفی بهترین وب سرورها در سال 2024

به طور کلی نظرات متفاوتی برای اعلام اینکه بهترین وب سرور کدام است وجود دارد! اما در این راهنما تصمیم بر این داریم تا با بررسی مزیت ها و معایب چند نمونه از محبوب ترین وب سرورهای موجود در بازار رقابتی فناوری، انتخاب بهترین وب سرور را بر عهده شما بگذاریم:

1- Nginx Web server

Nginx از بهترین وب سرورها در زمینه پروکسی معکوس و متعادل کننده بار می باشد که محبوبیت زیادی به دلیل عملکرد و پایداری بالای خود بدست آورده است. بنابراین اگر که یک وب سایت پربازدید دارید می توانید بر روی مدیریت اتصالات همزمان در وب سرور Nginx حساب کنید.

💡 مزایا

  1. امکان بهره مندی به صورت سرور پروکسی ایمیل
  2. استفاده از ارتقا Binary در تغییرات Live سرور
  3. پشتیبانی از WebSocket در زمان Real-Time Data Flow
  4. پشتیبانی از HTTP/HTTPS/2

معرفی Nginx Web server

2- Apache HTTP Server

قطعاً نام آپاچی در میان بهترین وب سرورهای این لیست باید دیده می شد! زیرا به دلیل انعطاف پذیری و توسعه پذیری شناخته شده ای که دارد یکی از محبوب ترین نرم افزارهای این حوزه است. شما نیز می توانید برای راه اندازی برنامه های کاربردی وب از آپاچی با بیشترین توسعه دهندگان و مستندات گسترده استفاده نمایید.

💡 مزایا

  1. سازگاری با بیشترین تعداد زبان های برنامه نویسی
  2. گستردگی بهره برداری در طیف وسیعی از ماژول های احراز هویت
  3. بازنویسی URL برای قوانین تغییر مسیر
  4. ارائه کردن موقعیت جغرافیایی مبتنی بر آدرس IP

معرفی Apache HTTP Server

3- Lighttpd Webserver

اگر در حال طراحی یک محیط حساس به سرعت هستید و می خواهید یک راه حل سبک وزنی برای این کار پیدا کنید، Lighttpd web server بهترین وب سرور برای شما خواهد بود. این وب سرور حافظه کمی دارد و از منابع محدودی استفاده می کند. همچنین به دلیل بهره مندی از معماری ماژولار و پشتیبانی از FastCGI ،SCGI و CGI مناسب محتواهای داینامیک نیز می باشد.

💡 مزایا

  1. استفاده از Event MPM Model برای Efficient Requests
  2. امکان دانلود با SSI و CGI
  3. سازگار با IPv6
  4. پشتیبانی از FLAC و MP3 Streaming

معرفی Lighttpd Webserver

4- Open Lite Speed

یکی دیگر از بهترین وب سرورهای موجود Open Lite Speed است که می تواند در این رقابت با ساده کردن وظایف مدیریت سرور حرفی برای گفتن داشته باشد. همچنین وب سایت های شلوغ می توانند به دلیل کارایی بالا و سبک وزن با قابلیت ذخیره سازی داخلی از این وب سرور استفاده کنند.

💡 مزایا

  1. پشتیبانی از Ruby ،Python و Node.js
  2. ضد حملات DDoS
  3. انتقال سریع تر داده ها با GZIP
  4. ماژول مخصوص برای بهینه سازی سرعت صفحات وب سایت

معرفی Open Lite Speed

5- H2O Web Server

برخی دیگر از کاربران بر این باور هستند که بهترین وب سرور برای حداکثر عملکرد سرور لینوکس طراحی H2O می باشد. زیرا این وب سرور مدرن است و از فناوری هایی مانند HTTP/2 و QUIC پشتیبانی می کند. از طرفی با مزیت های Server Push و Connection Pooling نتیجه محتوا شما بسیار کارآمدتر خواهد بود.

💡 مزایا

  1. امکان گسترش سرور با MRuby
  2. بهبود عملکرد در Back-End با Proxy Buffer
  3. استفاده از آزمایش های ورود به سیستم
  4. پشتیبانی از Global Rate Cuts

معرفی H2O Web Server

6- Apache Tomcat Web Server

بهترین وب سرور برای وب سایت های مبتنی بر جاوا و Servlet Container که فرآیند اتصال داده های برنامه به اجزای صفحه وب را ساده می کند Apache Tomcat می باشد. جذابیت این وب سرور در این است که برنامه های کاربردی وب پر از ویژگی ها را با حداقل تلاش کدنویسی به پایان می رساند.

💡 مزایا

  1. داشتن مستندات گسترده، جامعه بزرگ و فعال
  2. مدیریت و نظارت مبتنی بر JMX
  3. پشتیبانی از WebSocket
  4. ساده سازی توسعه پیاده سازی به کمک تگ های ویژه در JSP

معرفی Apache Tomcat Web Server

7- Eclipse Jetty Web Server

وب سرور Eclipse Jetty از بهترین وب سرورهای متمرکز بر عملکرد و مقیاس پذیری است و به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا برنامه های وب پویا را با استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا راه اندازی کنند. همچنین امکان فعال کردن اجزا لازم در این وب سرور با کمک معماری ماژولار وجود خواهد داشت.

💡 مزایا

  1. پشتیبانی از OSGi و Asynchronous I/O
  2. امکان توسعه با ماژول های Jetty
  3. ارائه بهترین عملکرد با NIO.2
  4. پشتیبانی از SPDY و WebSocket

معرفی Eclipse Jetty Web Server

8- Node.js Web server

نام دیگری که در لیست بهترین وب سرورها قرار گرفته Node.js است و یک محیط زمان اجرا سمت سرور را به کاربران خود ارائه می کند. این وب سرور معماری رویداد محوری را دنبال کرده و می تواند با ارتباطات بلادرنگ خود در برای ساخت برنامه های وب در جاوا اسکریپت شما را شگفت زده کند.

💡 مزایا

  1. پشتیبانی از ECMAScript 5
  2. استفاده از API یکپارچه برای توسعه
  3. امکان Automatic Garbage Collection
  4. وجود ابزارهای Debugging و Testing

معرفی Node.js Web server

9- Caddy Web server

سادگی و سهولت نحوه استفاده از وب سرور Caddy آن را به شهرت جهانی رسانده و هم اکنون در وب سایت های بیشماری قد علم می کند. برای مثال می توان به پیکربندی خودکار در SSL/TLS جهت حفظ امنیت بیشتر اطلاعات و میزبانی همزمان چندین وب سایت بر روی یک سرور اشاره نمود.

💡 مزایا

  1. انتقال سریع داده ها با پروتکل QUIC
  2. سرعت بیشتر به دلیل ساخته شدن با Go
  3. ادغام با Let’s Encrypt
  4. ارائه Displays server logs در زمان واقعی خود

معرفی Caddy Web server

10- Cherokee Web Server

بهترین وب سرور برای میزبانی وب لینوکس بصری که به کمک گزینه های کاربر پسند و رابط پیکربندی مبتنی بر وب، راه اندازی و مدیریت سرور شما را ساده تر از چیزی می کند که انتظار آن را دارید. علاوه بر این پشتیبانی داخلی SSL /TLS سد امنیتی غیر قابل شکستی را برای شما به ارمغان می آورد.

💡 مزایا

  1. پشتیبانی از XHTML ،FastCGI و SCGI
  2. پشتیبانی از پخش ویدیو
  3. استفاده از Server Health Analysis
  4. ویژگی های امنیتی همراه با Encrypted

معرفی Cherokee Web Server

معیارهای بهترین وب سرور برای هاستینگ

سرعت و میزان دقت وب سرورها در نحوه نمایش پاسخ های جستجو شده از طرف کاربران از اهمیت ویژه ای برخوردار است و هر بیت از داده های شما که وب سایت شما را تشکیل خواهد داد باید به صورت دقیقی بر روی سرورهای فیزیکی ذخیره سازی شود. از این رو در ادامه می توانید نکات بیشتری برای نحوه آشنایی با بهترین وب سرورها برای هاستینگ را مطالعه نمایید:

1- عملکرد

جنبه کلیدی انتخاب مناسب ترین و بهترین وب سرور نحوه عملکرد آن می باشد که باید در هنگام گزینش در نظر گرفته شود. Nginx و H2O Web Server دو گزینه از وب سرورهایی هستند که به شهرت زیادی رسیده اند و می تواند انتخاب خوبی برای یک وب سرور با عملکرد بالا باشد. همچنین اگر منابع شما محدود است و محیطی حساس به سرعت دارید می توانید از وب سروهایی مانند Lighttpd و Open Lite Speed ​​Web server کمک بگیرید.

2- امنیت

با توجه به اهمیت حفظ حریم داده ها در هر وب سایت نمی توان معیار امنیت را پشت گوش انداخت. به همین دلیل می توانید یک امتیاز مثبت برای وب سرور Caddy در نظر بگیرید زیرا این وب سرور به طور خودکار خدمات خود را با HTTPS ارائه می کند و با بروز رسانی های پی در پی و استفاده از Patches جهت رفع آسیب پذیری های امنیتی بالقوه، گزینه مناسبی برای افراد حساس به امنیت شمرده می شود.

3- مقیاس پذیری

صفحات وب و اطلاعات شما مدام در حال رشد هستند. از این رو باید وب سروری را انتخاب کرد که بتواند به تمام نیازهای شما در حجم های متفاوت پاسخ دهد. Nginx و Apache HTTP Web Server دو نمونه از بهترین وب سرورهایی هستند که می توانند با مدیریت بارهای ترافیکی فزاینده و استفاده از تعادل بار و سازگاری با عملکرد پراکسی معکوس مقیاس پذیری بی نظیری را برای شما به ارمغان بیاورند.

4- پیشنیازهای پروژه

تاثیر زبان برنامه نویسی انتخاب شده در وب سایت در هنگام انتخاب بهترین وب سرور بسیار زیاد است به همین دلیل باید بسته به نیازهای منحصر به فرد پروژه، زبان برنامه نویسی و یا فناوری های خاصی که پروژه شما از آن بهره می برد، انتخاب خود را انجام دهید. برای مثال در صورتی که از فعالیت های خود را بر پایه جاوا انجام داده اید می توانید سرورهایی مانند Apache Tomcat و Eclipse Jetty را برای خود در نظر بگیرید.

ویژگی های بهترین وب سرور برای هاستینگ

نحوه تشخیص Web server در هر وب سایت

حال اگر کنجکاو هستید که بدانید چگونه می توان وب سرور مورد استفاده هر یک از وب سایت ها را تشخیص داد؟ باید بگویم که روش ثابتی برای این کار در نظر گرفته نمی شود و به طور معمول افراد کاربلد از ترفندهای مخصوص به خودشان برای این تشخیص استفاده می کنند، اما یک از روش های پیشنهادی ما دانلود و نصب Wappalyzer برای مرورگری است که استفاده می کنید. این افزونه به شما اجازه می دهد تا اطلاعات زیادی را از وب سایت هدف بدست بیاورید.

چگونه وب سرور سایت ها را تشخیص دهیم؟

فاکتورهای انتخاب بهترین وب سرور برای سایت

به هنگام انتخاب بهترین وب سرور قابل اعتماد برای وب سایت باید فاکتورهای زیر را در نظر بگیرید. در غیر این صورت ممکن است با نداشتن یک انتخاب هوشمندانه کارایی وب سایت خود را زیر سوال ببرید!

1- نوع وب سایت

در ابتدای کار باید نوع وب سایت را انتخاب کرده و انتظارات مشتریان خود را لیست کنید. اگر وب سایت ساده با تعداد صفحات کم دارید و از دیتابیس و یا نرم افزارهای خاصی استفاده نمی کنید، می توانید تنها از یک وب سرور اصلی بهره ببرید. در مقابل برخی از وب سایت ها پیچیده اند و ممکن است به بروز رسانی های زیادی نیاز داشته باشند، در این حالت باید پایگاه های داده ای را برای ذخیره و بازیابی داده ها و اسکریپت ها را برای تولید صفحه پویا در نظر گرفت.

2- حجم ترافیک وب سایت

اکنون باید ترافیک ماهانه مورد انتظار خود از وب سرور را تعیین کنید. به طور تقریبی می توان گفت که وب سایت های کوچک می توانند از 100 تا چند هزار بازدید را در نظر بگیرند در حالی که وب سایت ها شلوغ لازم است تا منتظر هزاران یا حتی میلیون ها بازدید کننده به صورت ماهیانه باشند. 

3- دیتابیس وب سایت

تصور کنید وب سایتی دارید و باید محصولات خود را به طور مداوم در آن بروز کرده و یا از تجارت الکترونیک و سایت های خبری در پلتفرم خود استفاده خواهید کرد. در این حالت شما به یک دیتابیس برای ذخیره و ارزیابی درست اطلاعات نیاز خواهید داشت و بهترین وب سرور برای شما وب سروری خواهد بود که دارای عملکرد دیتابیس باشد.

4- میزان رشد پروژه

باید پیشبینی کنید که پروژه شما دقیقاً چه مقدار رشد خواهد کرد؟ برای مثال فاکتورهایی مانند افزودن ویژگی های جدید، ادغام با سایر سیستم ها یا پذیرش تعداد بیشتری از کاربران و … را در نظر بگیرید و در ادامه سروری را انتخاب کنید که قدرت مدیریت ویژگی های اضافی و افزایش ترافیک در وب سایت شما را داشته باشد.

5- زبان برنامه نویسی وب سایت

به احتمال زیاد زمانی که موضوع فعالیت خود را انتخاب کردید، زبان برنامه نویسی متناسب با آن را تشخیص داده اید. همچنین فراموش نکنید که هر زبان جنبه های مثبت متفاوتی در زمینه های توسعه وب، تجزیه و تحلیل داده ها یا توسعه اپلیکیشن موبایل و … دارد. بنابراین توصیه می کنیم پیش از انتخاب بهترین وب سرور و اجرا پروژه به خوبی تحقیق کنید و تمام جوانب را بسنجید.

6- سازگاری با سیستم عامل

در پایان باید به سازگاری سیستم عامل و وب سروری که انتخاب کرده اید توجه کنید، زیرا ممکن است برخی از نرم افزارها به سیستم عامل های خاصی نیاز داشته باشند. برای مثال برای پلتفرم های مختلفی مانند لینوکس، ویندوز و macOS وب سرورهای Apache و Nginx از بهترین وب سرورها در تطبیق و نحوه راه اندازی، نگهداری و رفع مشکلات به شمار می رود. 

سخن آخر

انتخاب بهترین وب سرور به طور مستقیم بر عملکرد، امنیت و مقیاس پذیری وب سایت شما تأثیر خواهد گذاشت و بهتر است با ارزیابی دقیق گزینه های موجود همراه با در نظر گرفتن عواملی مانند توانایی سرور برای مدیریت محتوا پویا، زبان برنامه نویسی مورد استفاده، الزامات خاص صفحات وب و برنامه های کاربردی خود بهترین وب سرور را برای پروژه تان انتخاب نمایید. ما نیز در این عنوان سعی بر این داشتیم با کمک بیان جوانب مختلف راهنمایی دقیق در انتخاب بهترین وب سرور برای شما باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *