برای پاسخ به سوالاتی مانند، کدام کنترل پنل برای میزبانی وب سایت مناسب است و یا کدامیک از لحاظ اقتصادی به صرفه تر است، پیشنهاد می کنیم این آموزش را تا آخر دنبال کنید.
چرا که در این آموزش انواع کنترل پنل سرور لینوکس را معرفی خواهیم کرد. پس شما می توانید با مقایسه این کنترل پنل ها، مناسب ترین آن را برای میزبانی سرور لینوکس خود انتخاب کنید.
در سیستم های لینوکس، کنترل پنل یک رابط کاربری گرافیکی است که می تواند مجموعه ای از کنترل های ساده شده را برای اختیار کاربران به نمایش بگذارد. همچنین، وظایفی مثل: نصب، پیکربندی و بروز رسانی بسته های نرم افزاری را بر عهده دارند. این کنترل پنل ها در مدیریت سیستم لینوکس نیز نقش مهمی دارند.
معرفی چند مورد کنترل پنل سرور لینوکس
شرکت های میزبانی وب، عموما یک یا چند کنترل پنل را به همراه سرویس های هاست خود در اختیار کاربران قرار می دهند. اما انتخاب این موضوع که کدام یک از این کنترل پنل ها برای وب سایت کاربر مناسب است، کار آسانی به شمار نمی رود.
ما در ادامه سعی خواهیم کرد با بررسی انواع کنترل پنل سرور لینوکس تجاری و رایگان، همچنین، مقایسه تفاوت های آنها انتخاب شما را آسان تر کنیم. پس با ما همراه باشد!
کنترل پنل سرور لینوکس: cPanel
تصمیم گرفتیم در ابتدا از کنترل پنل محبوب کاربران یعنی cPanel شروع کنیم. چرا که این کنترل پنل به علت محبوبیت و کارکرد بالا، به عنوان کنترل پنل میزبانی وب در سیستم های مبتنی بر لینوکس بیشتر مورد استفاده کاربران قرار می گیرد.
با ویژگی هایی که cPanel ارائه می دهد، به راحتی می توانید کسب و کار خود را گسترش داده و کار خود را به عنوان یک توسعه دهنده وب آسان تر کنید. اما استفاده از این کنترل پنل برای مبتدیان توصیه نمی شود چرا که از لحاظ اقتصادی به صرفه نمی باشد و به دانش فنی جدی نیز نیاز دارد.
مزایا
- طراحی ساده و قابل دسترس
- ارائه تمام ویژگی های مورد نیاز کاربران
- قابلیت انعطاف پذیری بالا
- داشتن رابط کاربری ساده
- امکان ایجاد حساب کاربری FTP
معایب
- سخت بودن فرآیند نصب
- هزینه زیاد آن نسبت به بقیه کنترل پنل ها
کنترل پنل سرور لینوکس: DirectAdmin
دومین کنترل پنل معروف، DirectAdmin می باشد که مانند cPanel خدمات و ویژگی های زیادی را ارائه می دهد تا میزبانی وب را به تجربه ای آسان برای کاربران تبدیل کند.
مهم ترین ویژگی این کنترل پنل، کاربر پسند بودن آن است. این ویژگی دلیلی برای انتخاب بیشتر آن در میان توسعه دهندگان وب می باشد. همچنن DirectAdmin با عملکرد بالایی که دارد، در میان کاربران مبتدی و حرفه ای بسیار محبوب شده است.
مزایا
- پشتیبانی از هاست شرکت های ارائه دهنده
- مقرون به صرفه بودن این کنترل پنل
- دارای بکاپ گیری خودکار از وب سایت
- داشتن مدیریت فایل داخلی
- امکان محافظت از دایرکتوری با رمز عبور
- دارای حساب FTP خصوصی برای هر کاربر
- سرعت بالا و بهینه
معایب
- دارای File Manager ساده
- نداشتن پلاگین های در دسترس
کنترل پنل سرور لینوکس : Plesk
Plesk نیز مانند cPanel، یکی از بهترین کنترل های VPS لینوکس محسوب می شود. همچنین، یک کنترل پنل میزبانی است که امکان مدیریت حساب کاربری از طریق یک رابط مبتنی بر وب را برای کاربران فراهم می کند. شما می توانید از پنل با سرور های VPS، سرور های اشتراکی و اختصاصی استفاده کنید. علاوه بر آن این کنترل پنل امکان کنترل هزاران میزبان مجازی را بر روی یک سرور را امکان پذیر خواهد کرد. Plesk می تواند با فراهم کردن محیطی برای خودکار کردن بسیاری از وظایف کاربران، در وقت و هزینه آنها صرفه جویی کند. همین، باعث افزایش رضایت کاربران و عملکرد این کنترل پنل شده است.
مزایا
- فراهم کردن حساب کاربری FTP برای کاربران
- ایجاد و حذف پایگاه های داده مانند MySQL و PostgreSQL
- مدیریت DNS و سایر منابع برای مدیریت وب سایت کاربران
- پشتیانی و بازگردانی حرفه ای
- ارائه انواع ماژول ها به همراه ادغام مستقیم آنها در نصب کننده
- امکان بازیابی فایل ها
- مدیریت ایمیل از جمله مدیریت سرور ایمیل
- پشتیبانی از سیستم عامل لینوکس
معایب
- مقرون به صرفه نبودن از لحاظ اقتصادی
- امکان بروز مشکلات در طول بروز رسانی
- وجود باگ به هنگام مسدود کردن اسکریپت ها
- عدم تامین تدابیر امنیتی
- مناسب نبودن این کنترل پنل برای کاربران مبتدی
کنترل پنل سرور لینوکس: Vesta
یک کنترل پنل سرور لینوکس مدیریت hosting-oriented و متن برای GNU و لینوکس می باشد که تحت مجاز GNU و GPLv3 قرار دارد. نکته قابل توجه این است که نصب، پیکربندی و استفاده از این کنترل پنل آسان بوده و کد منبع آن در Github قرار دارد. Vesta می تواند با ارائه یک راه حل کامل، امکان مدیریت منطقه DNS را برای کاربران فراهم کرده و بتوانند یک سیستم ایمیل بی نقص را بر روی سرور هایشان پیکربندی کنند. استفاده از این کنترل پنل رایگان است اما خدمات امنیتی SFTP Chroot را به صورت ماهانه نیز ارائه می دهد.
مزایا
- به عنوان ساده ترین کنترل پنل شناخته می شود
- رایگان بودن تمام عملکرد های اصلی
- آسان بودن فرآیند نصب
معایب
- دارای PHP پیچیده
- وجود محدودیت های ایمیل
- وجود دامنه های SSl
کنترل پنل سرور لینوکس: CentOS Web Panel
CentOS WebPanel یک کنترل پنل میزبانی وب رایگان می باشد که امکان راه اندازی آن بر روی سرور CentOS VPS وجود دارد. این کنترل پنل سرور لینوکس بسیار انعطاف پذیر بوده و می تواند تمام عملکرد های معمولی را ارائه دهد. شما می توانید با استفاده از این کنترل پنل، سرور CentOS خود را طوری پیکربندی کنید که در هر دفعه، نیازی به وارد شدن از طریق SSH را ندارید. توجه کنید که با کمک وب پنل CentOS، می توان از طریق مرورگر به سرور متصل شد و هر تغییری که نیاز است، بدون دردسر انجام داد.
مزایا
- رایگان و متن باز بودن این کنترل پنل
- استفاده آسان
- عملکرد بالا
معایب
- قابل استفاده فقط با سرور های Centos
- سخت بودن فرآیند نصب
- نداشتن هیچ افزونه ای و یا فقط add-ons
کنترل پنل سرور لینوکس: Webmin
Webmin یک کنترل پنل میزبانی وب با سابقه طولانی که از لحاظ فنی بسیار کاربردی می باشد. سادگی طراحی آن باعث تبدیل Webmin به یک کنترل پنل با عملکرد آسان شده است. این کنترل پنل، ویژگی های زیادی دارد و به همین دلیل هیچ کمبودی در ویژگی های دستی آن دیده نمی شود.
مزایا
- پیکربندی آسان فایروال در این کنترل پنل
- دارای DNS ،IP و تنظیماتی برای مسیریابی
- پشتیبانی از پایگاه داده MySQL
معایب
- عدم مقیاس پذیری در بیش از یک یا دو دامنه و وب سایت
کنترل پنل سرور لینوکس: AApanel
یک کنترل پنل چینی و جایگزین خوبی برای کنترل پنل سرور لینوکس مانند Vesta و cPanel به شمار می رود. از دیگر ویژگی های آن می توان به رایگان بودن آن اشاره کرد. AApanel یک کنترل پنل کاملی است که می تواند مواردی مانند داشتن یک ویرایشگر قوی، آپلود کننده و فایل منیجر را برای کاربران ارائه دهد. همچنین، می تواند فعالیت های بکاپ گیری و قوانین از پیش تنظیم شده Nginx را پشتیبانی کند.
مزایا
- رایگان و متن باز بودن این کنترل پنل
- آسان بودن فرآیند نصب
- قابلیت مدیریت وب سایت ها و پایگاه های داده با طبقه بندی گزینه های میزبانی وب
- ارائه پسوند های امنیتی رایگان
- دارای رابط کاربری گرافیکی ساده
معایب
- عدم استفاده به مدت طولانی
- پولی بودن برخی از Option های آن
- رایگان نبودن فایروال این کنترل پنل
ما در آذرسیس کنترل پنل هایی را مانند cPanel ،DirectAdin ،Plask و Centos Web panel را به همراه سرویس های هاست خود، به کاربران عزیز ارائه می دهیم.
با سرور مجازی و سرور اختصاصی از خدماتی مانند کانفیگ رایگان نیز بهره مند خواهید شد. در ضمن، تحویل سرور های ما نیز به صورت فوری می باشد یعنی پس از خرید، در کمتر از 10 دقیقه تحویل خواهید گرفت.
سخن آخر
ما در این آموزش، انواع کنترل پنل سرور لینوکس را مورد بررسی قرار دادیم. شما می توانید با مطالعه مزایا و معایب هریک، کنترل پنل مناسب را برای میزبانی سرور لینوکس خود انتخاب کنید. ممنون که تا آخر این آموزش همراه ما بودید. در صورت داشتن سوال، از بخش نظرات با ما در میان بگذارید.