همه افرادی که با وب سایت سر و کار دارند، برای ایجاد و پیشبرد آن چه بسا وقت و هزینه زیادی صرف کرده اند. و این احتمال که تمام زحمات شان به هدر رود می تواند بسیار اذیت کننده باشد.پس باید هرچند یکبار با روش های بکاپ گیری از وب سایت ، از سایت هایشان backup بگیرند.
از دلایلی که ممکن است اطلاعات شما را تهدید کند می توان به از بین رفتن هارد سرور سایت، ویروسی شدن و هرگونه اشتباه سهوی اشاره کرد.
برای جلوگیری از این احتمال بد روش هایی وجود دارد که 3 مورد از بهترین و کاربردی ترین آن ها در این مقاله برای شما آورده شده است.
از شما کاربران عزیز آذرسیس دعوت می کنیم، جهت آشنایی بیشتر با 3 روش بکاپ گیری از وب سایت ما را در این آموزش جدید همراهی نمایید.
فهرست مطالب
انواع بکاپ گیری از وب سایت
پس از ساخت سایت دانستن و اجرا روش های بکاپ گیری از وب سایت نه تنها در هنگام خرابی بلکه برای بازگرداندن اطلاعات نیز ضروری است.
بکاپ گیری از وب سایت با Cpanel
بسیاری از سرویس های وب هاستینگ از خدمات میزبانی Cpanel استفاده می کنند، که یک کنترل پنل بسیار کاربر پسند به شمار می آید.
این کنترل پنل به شما اجازه می دهد که از وب سایت خود پشتیبانی کنید، که از لحاظ فنی استفاده از Cpanel یک روش بکاپ گیری دستی است.
ممکن است زمانی که نحوه بکاپ گیری به روش دستی به گوش تان خورده باشد، اندکی نگران باشید، اما توصیه ما به شما دنبال کردن مراحل زیر است.
- وارد کنترل پنل Cpanel سایت خود شوید.
- بخش فایل ها را انتخاب کرده و گزینه BackUp را کلیک کنید.
- روی گزینه Download A Full Website BackUp بروید و اگر کم کردن زمان دانلود مهم است از گزینه هایی که برای بکاپ گیری جزئی وجود دارد استفاده نمایید.
- Home Directory را به عنوان مقصد بکاپ خود گزینش کنید، و یک ایمیل معتبر وارد کنید تا در اتمام پروسه Notification آن را دریافت کنید.
- سپس برای شروع فرآیند بکاپ گیری گزینه Generate BackUp کلیک کنید.
- GoBack را که بزنید یک لینک برای شما نمایش داده خواهد شد، از این قسمت می توانید فایل آرشیو نسخه بکاپ را دانلود کنید.
- توجه داشته باشید که وب سایت های ایجاد شده روی وردپرس به یک گام اضافه تر نیاز دارند، در بخش DataBase روی PHP My Admin کلیک کرده و بکاپ خود را انتخاب کنید. و به ترتیب گزینه های Export و Go را برای دریافت فایل SQL انتخاب کنید.
توجه: مراحل فوق به علت اینکه به صورت دستی اجرا می شود، باید نسخه بکاپ گیری را به طور منظم اجرا کنید.
بکاپ گیری از وب سایت با افزونه وردپرس Duplicator
در حالت تئوری بکاپ گیری از وب سایت کار پیچیده ای نیست، زیرا وب سایت های وردپرس گروهی از فایل های ذخیره شده در یک وب سرور هستند.
برای ایجاد بکاپ از اطلاعات فقط باید فایل ها را کپی کرد، فقط مشکل اینجاست که این کار به صورت دستی و در یک سایت کسل کننده انجام می پذیرد.
ابتدا در صورت لزوم به آخرین نسخه PHP به روز رسانی کنید، داپلیکیتور به نسخه 5.3 یا به بالاتر نیاز دارد. افزونه Duplicator را نصب و فعال کنید.
داپلیکیتور سپس Packeges را انتخاب کرده، بسته خود را نام گذاری و در گوشه بالا سمت راست Next را کلیک کنید. پس از تکمیل مرحله اسکن روی گزینه Build کلیک کنید. زمان این کار به نسبت حجم سایت شما متفاوت خواهد بود.
بعد از ساخت فایل بکاپ گزینه دانلود با یک کلیک را انتخاب نمایید. یک DataBase در وب سرور جدید خود ایجاد کنید. بسته داپلیکیتور خود را در هاست جدید خود آپلود کنید.
بکاپ گیری از وب سایت با Direct Admin
قبل از اینکه این روش را توضیح دهیم لازم است اشاره کنیم، که این پنل ممکن است با پوسته های متفاوتی نشان داده شود. اما در نهایت گزینه ها یکسان اند.
ابتدا در پنل کاربری دایرکت ادمین به قسمت Advanced Features گزینه Create/ Restore BackUps را انتخاب کنید.
لیست مواردی که می خواهید از آن ها بکاپ تهیه کنید در این مرحله به شما نشان داده می شود. اگر قصد دارید می توانید تیک تمام موارد را فعال کنید.
روی گزینه Create BackUp کلیک کنید. پس از طی این مراحل پیام اتمام روند بکاپ گیری را مشاهده خواهید کرد.
نتیجه گیری
در این آموزش سعی در معرفی 3 روش بکاپ گیری از وب سایت در جهت حفظ امنیت و اطلاعات شما داشتیم که امیدواریم مورد پسند شما کاربران عزیز قرارگرفته باشد. چنانچه در هر کدام از مراحل ذکر شده سوال و یا ایرادی برای تان پیش آمد می توانید از بخش ارسال نظرات در قسمت انتها مقاله با کارشناسان ماهر آذرسیس در ارتباط باشید.
فایل های بکاپ از وب سایت در کجا ذخیره می شوند؟
بکاپ گیری از وب سایت به این ترتیب است که بر روی سرور هایی دارای مکان فیزیکی یا هارد دیسک خارجی ذخیره می شوند.