آذرسیس

تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی چیست؟
4.8/5 - (5 امتیاز)

ما در این پست به بررسی تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی می پردازیم. به طور معمول در بحث میزبانی وب و سرویس های مختلف ما دو نوع سرور در اختیار داریم: سرور مجازی یا همان vps و سرور اختصاصی. سرور مجازی یک ماشین مجازی است که خدمات میزبانی وب را ارائه می دهد و یک محیط خصوصی مختص کاربر در سرور می باشد.

ولی در سرور اختصاصی کل سرور و منابع آن متعلق به یک کاربر است. به طور خلاصه، سرور مجازی  و سرور اختصاصی عملکرد یکسانی دارند با این تفاوت که سرور مجازی یک ماشین مجازی است، در حالی که سرور اختصاصی به یک سرور کاملا اختصاصی و مختص یک شخص اشاره دارد.

بررسی دقیق سرور مجازی و سرور اختصاصی

حال پس از یک تعریف کلی درباره سرورها و تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی می خواهیم به بررسی دقیق این دو بپردازیم تا شما درک بهتری از سرورها داشته باشید. پس ما را همراهی کنید.

بررسی دقیق سرور مجازی و سرور اختصاصی

سرور مجازی چیست؟

همانطور که قبلا اشاره شد، سرور مجازی یک بخش تقسیم شده از سرور اختصاصی با (سیستم عامل لینوکس یا ویندوز در تمامی نسخه ها ، مقدار رم مشخص، مقدار حافظه مشخص و مقدار پهنای باند مشخص) است ، به عبارت دیگر در این حالت یک سرور واحد به چندین محیط خصوصی تقسیم می شود و به هر کاربر یک محیط خصوصی خاص تعلق می گیرد.

اگر چه منابع سایر کلاینت ها روی یک سرور قرار دارند، ولی این موضوع بر عملکرد سایرین تاثیری نمی گذارد، زیرا هیچ اشتراکی از منابع و پهنای باند وجود ندارد.

ایجاد و پیکربندی این سرور آسانتر است. به همین دلیل، اضافه شدن کاربران و نصب نرم افزار جدید هم امکان پذیر است. علاوه بر این، کنترل و شخصی سازی سرور هم تا حد زیادی ارائه می شود. بطور کلی vps مقرون به صرفه است و مقیاس پذیری را بهبود می بخشد.

سرور اختصاصی چیست؟

سرور اختصاصی سروری است که در آن کلاینت ها می توانند بدون نیاز به اشتراک گذاری کل سرور با دیگران، آن را اجاره کنند. به عبارت دیگر، یک کلاینت می تواند مالک کل سرور شود. این سرور شامل کل سیستم عامل، سخت افزار و سایر نرم افزارهای موجود می شود. در نتیجه، کلاینت کنترل کامل سرور را در دست دارد.

سرور اختصاصی چندین مزیت برای مشتریان ارائه می دهد. یعنی، سرعت بالایی در انتقال داده ها دارد، سیستم عامل پشتیبانی می شود و انواع سیستم های یونیکس و لینوکس مانند: دبیان، سنتوس و فدورا به صورت رایگان در دسترس کاربران قرار می گیرند.

همچنین، سیستم عامل های تجاری مانند: microsoft windows server و redhat enterprise در این سرور وجود دارند که کاربران می توانند با پرداخت هزینه های ماهانه آنها را خریداری کنند. باید گفت که معمولا پشتیبانی سیستم عامل به برنامه سرور اختصاصی بستگی دارد.

سرورهای اختصاصی امنیت داده ها و منابع ذخیره شده را فراهم می کنند. همچنین این سرور ها یک قیمت ثابت ماهانه برای بسته های نرم افزاری خاص ارائه می دهند.

همچنین از cpu هایی با کارایی بالا برای بهبود کارایی و اطمینان از ثبات و کنترل ایمیل استفاده می کنند. از طرفی این سرور ها هزینه بیشتری دارند. آنها عمدتا برای میزبانی وب سایت هایی استفاده می شوند که ترافیک قابل توجهی دارند.

بررسی تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی با درج مثال

یک مثال ساده برای توضیح تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی این است که می توانیم آن را به ساختمانی تشبیه کنیم که در آن اتاق های متعددی وجود دارد. کل ساختمان شبیه به یک سرور اختصاصی است. در حالی که، یک اتاق از این ساختمان را می توان سرور مجازی فرض کرد، که یک واحد مستقل محسوب می شود.

اگر بخواهیم تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی را در زمینه های مختلف بیان کنیم باید به موارد زیر توجه کنیم:

از لحاظ تعریفی: سرور مجازی بخشی از سرور اختصاصی دارای منابع ازپیش تعریف شده می باشد. سرور اختصاصی به معنای مالکیت کل سخت افزار سرور در دیتاسنتر است و شما می توانید یک سرور اختصاصی را به چندین سرور مجازی تقسیم کنید.

از لحاظ کارایی: کارایی سرور مجازی به حجم کار بستگی دارد. در حالی که، یک سرور اختصاصی دارای cpu هایی با عملکرد بالا برای بهبود کارایی است. از این رو سرور اختصاصی کارآمدتر برای پردازش و همچنین میزبان گسترده ای از وبسایت ها و سرویس ها کارامدتر از سرور مجازی می باشد.

از لحاظ مقیاس پذیری: vps مقیاس پذیری بیشتری نسبت به سرور اختصاصی دارد. ارتقای آن آسان تر است و نیازی به انتقال داده ندارد.

از لحاظ هزینه ها: هزینه های لازم برای سرور مجازی بسیار کمتر است، در حالی که سرور اختصاصی گرانتر است ولی در عین حال کارآمدتر است.

مزایا و معایب سرور مجازی و سرور اختصاصی چیست؟

برای اطمینان از درک درست سرور مجازی و سرور اختصاصی بیایید مزایا و معایب هر یک از آنها را دقیق تر بررسی کنیم:

مزایا و معایب سرور مجازی و سرور اختصاصی چیست؟

مزایای سرور مجازی

مقیاس پذیری بالا: سیستم های سرور مجازی از نظر مقیاس بسیار انعطاف پذیر هستند. زیرا قابلیت های بیشتری برای افزودن و حذف منابع، از جمله: هسته های cpu، حافظه سیستم، دیسک ها یا فضای دیسک اضافی از طریق ارائه دهنده میزبان در دسترس قرار می دهند. آنها فقط توسط سخت افزار موجود در سرور اصلی محدود می شوند.

داشتن امنیت بالا: در سرور مجازی هر کاربر با آدرس IP مجزا، فضای مخصوص خود را دارد. در موارد نادر، ممکن است یک ویروس hypervisor را دور بزند که این حالت می تواند تمام سایت های روی سرور مجازی را آسیب پذیر کند.

سرور مجازی و سرورهای اختصاصی هر دو امنیت بالایی ارائه می دهند ولی اگر بخواهیم آنها را مقایسه کنیم، سرور اختصاصی به مراتب امنیت بالاتری دارد.

قابلیت تنظیم: در سرور مجازی محدودیت کمتری وجود دارد. هر محیط جدا از محیط های دیگر در سرور است و دقیقا مانند یک سرور اختصاصی با چند پیکربندی جداگانه عمل می کند.

در این میان، دسترسی مستقیم به سخت افزار مهم ترین محدودیت است که عملا در سرور مجازی دسترسی به سخت افزار ممکن نیست.

از نظر قابلیت کنترل، سرور مجازی به ما دسترسی کامل به سیستم را می دهد تا بتوانیم هر نرم افزاری که بخواهیم فعال، غیرفعال، نصب یا حذف کنیم و تنظیمات را دقیقا مطابق مشخصات دلخواه خود تنظیم کنیم.

سطح عملکرد متوسط: بسته به نیاز ما این مورد می تواند یک مزیت یا عیب تلقی شود. نمونه های سرور مجازی توسط سخت افزار موجود مختص طرح، محدود می شوند. هنگام اجرا در تنظیمات بصری، مالیات بر عملکرد سخت افزار وجود دارد که با گذشت زمان این مالیات کمتر شده است.

معایب سرور مجازی

سرور های اشتراکی معمولا برای وبسایت ها یا سرویس هایی استفاده می شوند که به مراتب ریکوئست یا درخواست های کمتری دارند اما برای سایت ها یا سرویس های وب که بازدید بسیار زیادی دارند کارایی لازم را ندارند.

مزایای سرور اختصاصی

بیشترین امنیت: به دلیل اینکه ما تنها کاربری هستیم که از سرور استفاده می کند، احتمال حمله بسیار پایین است. اتصال ما درون سخت افزار کاملا خصوصی است.

نکته مهم دیگر این است که سرور اختصاصی می تواند از اقدامات امنیتی پیشرفته تری مانند: فایروال سخت افزاری معمول استفاده کند. در حالی که، solution های سرور اشتراکی و سرور مجازی نمی توانند این کار را بکنند. این مورد دلیل بارزی است که چرا مواردی مهم تر از هزینه در انتخاب میزبان مناسب موثر است.

عملکرد بهتر: سرور اختصاصی اجازه دسترسی مستقیم به سخت افزار می دهد و عملکرد شگفت انگیزی را برای پیکربندی های خاص ارائه می دهد.

قابلیت تنظیمات بیشتر: سرور های اختصاصی را می توان بدون محدودیت و به طور دلخواه تنظیم کرد، زیرا کاربر دسترسی مستقیم به سخت افزار دارد و دقیقا مانند سرور مجازی که کنترل زیادی در نصب نرم افزارهای خاص و پیکربندی برای کاربر فراهم می کند، سرور اختصاصی هم شامل این مزیت می شود.

معایب سرور اختصاصی

مقیاس پذیری متوسط: سرور اختصاصی عملکرد بسیار خوبی دارد ولی به دلیل سخت افزار فیزیکی و فضای موجود، محدود است. ارتقا برای این سرور همیشه امکان پذیر است ولی ممکن است بسته به ارتقای مورد نیاز، خرابی یا انتقال صورت گیرد.

خوشه بندی سرور و solution ها با دسترسی بالا نیز می توانند باعث این امر باشند. در کل باید تاکید کنیم که در مقایسه سرور اختصاصی با سرور مجازی در این مورد سرور مجازی برجسته تر است.

هزینه بالا: این سرور ها هم در هزینه های تکراری ماهانه و هم در ارتقای سخت افزار هزینه زیادی را در بردارند. این مورد بسیار حائز اهمیت است که هزینه ها براساس تصمیم ما در انتخاب سرور اختصاصی مدیریت شده و مدیریت نشده، متغیر هستند.

کارایی و عملکرد بالای سرورهای مجازی و اختصاصی برای همه کاربران روشن است. با افزایش درخواست ها در رابطه با استفاده از این سرور ها سایت آذرسیس نیز به ارائه آنها پرداخته است. شما می توانید این سرور ها را از بهترین لوکیشن ها مانند: سرور مجازی آمریکا و سرور مجازی فرانسه یا سرور اختصاصی آمریکا تهیه کنید. کافیست برای خرید یک تیکت به بخش پشتیبانی ارسال کنید.

نتیجه گیری

ما در این مقاله به مقایسه و بررسی تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی پرداختیم و سعی کردیم ذهنیت درستی در انتخاب سرور مناسب برای شما به وجود آوریم. سعی کنید این ضرب المثل قدیمی را به خاطر بسپارید

«آنچه را دریافت خواهید کرد که برای آن هزینه می کنید»

پس وقتی می خواهید سرویس میزبانی مورد نظر خود را انتخاب کنید این مورد را در نظر داشته باشید. از اینکه ما را در این مقاله همراهی کردید متشکریم. در صورت داشتن سوال می توانید از بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول:

چه مقدار رم برای سرور اختصاصی لازم است؟

مقدار رم در سرور اختصاصی بسته به شرکت ارائه دهنده سرویس متفاوت می باشد. ولی به طور کلی بسیاری از هاست ها محدوده ای در حدود 16 تا 64 گیگابایت برای هر سرور ارائه می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *