آذرسیس

گوگل آنالیتیکس چیست؛ بررسی کاربردها و اهمیت آن
5/5 - (1 امتیاز)

یکی از محبوب ترین سرویس های گوگل، گوگل آنالیتیکس نام دارد. این سرویس به صورت رایگان عرضه می شود و برای تجزیه و تحلیل وب گوگل است که به ما امکان می دهد جزئیات دقیق بازدیدکنندگان وب سایت خود را بررسی کنیم. پس در این مقاله به بررسی این سرویس کاربردی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

آشنایی با گوگل آنالیتیکس و کاربرد آن

همانطور که گفته شد، گوگل آنالیتیکس یا گوگل آنالیز یک سرویس تجزیه و تحلیل وب است. این سرویس آمار و ابزار تحلیلی اولیه را برای بهینه سازی موتورهای جستجو یا همان SEO و دیگر اهداف بازاریابی ارائه می دهد و بخشی از پلتفرم گوگل است.

آشنایی با گوگل آنالیتیکس و کاربرد آن

ما می توانیم از این ابزار برای ردیابی عملکرد وب سایت و میزان بینش بازدیدکنندگان استفاده کنیم. این امر به کسب و کارها و سازمان ها کمک می کند تا منابع اصلی ترافیک کاربر را تعیین کنند و فعالیت هایی مانند خرید کردن و افزودن محصول به سبد خرید را ردیابی کنند. همچنین از این طریق می توانند الگوها و روند تعامل کاربر را کشف کنند و سایر اطلاعات بازدیدکننده مانند اطلاعات جمعیتی را به دست آورند. در نتیجه، کسب و کارها می توانند از سرویس گوگل آنالیتیکس برای تجزیه و تحلیل رفتار مشتری استفاده کنند که باعث بهبود کمپین بازاریابی، افزایش ترافیک وب سایت و حفظ بازدیدکننده می شود.

نحوه استفاده از گوگل آنالیتیکس

سرویس گوگل آنالیتیکس داده های کاربر را با استفاده از تگ های صفحه از هر بازدیدکننده به دست می آورد. تگ صفحه جاوا اسکریپت در کد هر صفحه درج می شود. این تگ در مرورگر وب هر بازدیدکننده اجرا می شود و داده ها را جمع آوری کرده و به یکی از سرورهای جمع آوری داده گوگل ارسال می کند. در مرحله بعد، گوگل آنالیتیکس می تواند گزارش های قابل تنظیم برای ردیابی و تجسم داده هایی مانند: تعداد کاربران، میانگین مدت session ها، نرخ پرش، بازدید از صفحه، session ها براساس کانال و تکمیل اهداف دیگر تولید کند.

تگ صفحه به عنوان وب بیکن یا باگ وب وظیفه جمع آوری اطلاعات بازدیدکنندگان را دارد. البته نکته قابل توجه این است که از آنجایی که سیستم به کوکی متصل است، وقتی کاربران این قسمت را غیرفعال می کنند، نمی تواند داده ها را برای این دسته کاربران جمع آوری کند.

گوگل آنالیتیکس ویژگی هایی دارد که می تواند به کاربر کمک کند تا روند و الگوهای نحوه تعامل بازدیدکنندگان با وب سایت خود را شناسایی کنند. این ویژگی ها عمل نظارت، تجزیه و تحلیل، جمع آوری داده ها، تجسم، گزارش و ادغام با سایر برنامه ها را ممکن می سازد.

معیارهای کمّی تحلیلی مهم در گوگل آنالیتیکس

برای اندازه گیری کمیت، معیارهای استانداردی در گوگل وجود دارد. گوگل آنالیتیکس به کاربران امکان می دهد تا 200 معیار مختلف را برای سنجش عملکرد وب سایتشان ردیابی کنند. البته ممکن است برخی از این معیارها برای کسب و کارهای خاص ارزشمند تر باشند. این معیارها عبارتند از:

کاربران: تمام بازدیدکنندگان منحصر به فرد یا جدید هر وب سایت.

نرخ پرش: درصد بازدیدکنندگانی که فقط یک صفحه را مشاهده کردند. این بازدیدکنندگان تنها یک درخواست به سرور گوگل آنالیتیکس دادند.

session ها: گروهی از تعاملات بازدیدکنندگان که در یک مدت زمان 30 دقیقه ای اتفاق می افتد.

میانگین مدت session: مدت زمانی که هر بازدیدکننده در سایت می ماند.

درصد session های جدید: درصد بازدید از وب سایت که برای اولین بار اتفاق می افتد.

صفحات در هر session: میانگین تعداد بازدید از صفحه در هر session.

تکمیل اهداف: تعداد دفعاتی که بازدیدکنندگان یک اقدام مشخص و مطلوب انجام می دهند. این مورد تبدیل نیز نامیده می شود.

میزان بازدید از صفحه: تعداد کل صفحات مشاهده شده.

ابعاد کیفی تجزیه و تحلیل در گوگل آنالیتیکس

ابعاد مختلف در گوگل آنالیتیکس، ویژگی ها یا برچسب های کیفی هستند که برای توصیف سازماندهی داده ها استفاده می شوند. برای مثال، اگر میانگین طول session در چندین منطقه مختلف اندازه گیری شود، ابعاد آن «region» خواهد بود. توجه داشته باشید که «میانگین طول session» یک نوع اندازه گیری کمی است و یک معیار یا متریک به حساب می آید.

ابعاد را می توان در گوگل آنالیتیکس سفارشی کرد. نمونه هایی از این ابعاد عبارتند از:

  • نوع مرورگر
  • زبان
  • شهر و کشور
  • گروه سنی کاربر
  • مدل دستگاه ها

بررسی مزایای گوگل آنالیتیکس

بررسی مزایای گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس ابزاری بسیار مفید است که کمک بزرگی برای تحلیل وب سایت ها به حساب می آید. ما در این قسمت به بررسی مزایای این سرویس کاربردی خواهیم پرداخت. این مزایا عبارتند از:

– رایگان بودن گوگل آنالیتیکس: نیازی نیست برای استفاده از این سرویس هزینه ای پرداخت کنید.

– جمع آوری اتوماتیک داده ها: یکی از ویژگی های گوگل آنالیتیکس این است که فعالیت مورد نیاز برای قرار دادن داده های گوگل آنالیتیکس در سایت ها، google docs و spreed shit را کاهش می دهد. سپس فقط باید حساب گوگل آنالیتیکس خود را راه اندازی کنید و یک کد ساده در وب سایت کپی کنید. سپس گوگل آنالیتیکس به طور خودکار داده ها را از وب سایت جمع آوری می کند و براساس آن گزارش تهیه می کند.

– می توانید گزارش های سفارشی سازی ایجاد کنید: یک گزارش سفارشی سازی را خود شما ایجاد می کنید. در گوگل آنالیتیکس می توانید یکی از گزارش هایی که گوگل ایجاد می کند را انتخاب کنید یا با استفاده از رابط drag and drop، گزارش سفارشی خود را بسازید.

– امکان ادغام آسان با ابزارها و پلتفرم های دیگر: یکی دیگر از ویژگی های گوگل آنالیتیکس امکان ادغام آسان آن با ابزارها و پلتفرم های دیگر است. درست مانند سایر خدمات گوگل، گوگل آنالیتیکس یک رابط کاربری واضح و قابل استفاده ارائه میدهد و قابل استفاده بر روی دسکتاپ، موبایل و تبلت است. این سرویس یکپارچگی قدرتمندی با google adwords دارد.

– توانایی سنجش جستجو داخلی سایت: سایت های داخلی نشان می دهند که مشتریان پس از ورود به وب سایت شما به دنبال چه چیزی هستند. گوگل آنالیتیکس این قابلیت را دارد تا به شما اجازه دهد جستجو داخلی سایت را با کمی سفارشی سازی دنبال کنید.

– امکان درک و شناسایی اینکه چرا بازدیدکنندگان از سایت شما پرش می کنند: این مورد درصدی از بازدیدکنندگان را شامل می شود که به محض بازدید از یک صفحه، وب سایت شما را ترک می کنند. پس این مورد بسیار مهم است تا بتوانیم این میزان را تا حد ممکن کاهش دهیم.

– امکان اطلاع از سن، جنسیت، علاقه، نوع دستگاه و مکان مخاطبان: در این سرویس می توانید داده های ارزشمندی درمورد مخاطبان خود بدست آورید تا بدانید کدام کانال ها بیشترین ترافیک را به وب سایت شما هدایت می کنند. بخش مخاطبان اطلاعات زیادی درباره مشخصات بازدیدکنندگان مانند: سن، جنسیت، علاقه و غیره ارائه می دهد.

– توان درک اینکه کدام پلتفرم ها را باید هدف قرار دهید: پلتفرم های اجتماعی راه بسیار خوبی برای جذب ترافیک بالا و مشتری هستند. گوگل آنالیتیکس هم کمک بزرگی برای تشخیص مواردی است که کاربران را به خود جذب می کند و شما می توانید آگهی را براساس آن قرار دهید.

– کمک به دانستن اینکه چه نوع محتوایی باید نوشت: محتوای خوب یکی از بهترین و اساسی ترین راه ها برای جذب مشتری است. گوگل آنالیتیکس به شما کمک می کند تا تمام محتوایی که بیشترین بازدید و اشتراک گذاری را دارد بشناسید.

– فهمیدن اینکه آیا در حال دستیابی به اهدافتان هستید یا خیر: بررسی اهداف در گوگل آنالیتیکس به شما کمک می کند تا میزان پیشرفت خود و کسب و کارتان را پیگیری کنید و اهداف مشتریان خود را نیز تشخیص دهید.

اگر شما هم به علت تحریم بودن IP ایران نمی توانید از خدمات رایگان گوگل ، فیسبوک و سایر شرکت های بزرگ استفاده نمایید، می توانید با خرید یک سرور مجازی ارزان از خدمات رایگان تمامی شرکت های فناوری دنیا بهرمند شوید.آذرسیس ارائه دهنده سرور مجازی ، سرور اختصاصی و انواع سرور مجازی لینوکس و سرور مجازی ویندوز nvme با بهترین کیفیت و قیمت مناسب است.

نتیجه گیری

در این مقاله ما سعی کردیم سرویس گوگل آنالیتیکس را برای شما بررسی کنیم و شما را با این ابزار مفید و کارکردهای آن آشنا کنیم. چرا که این مورد برای کسب و کار و بهینه سازی سایت های تجاری شما بسیار ارزشمند است. از همراهی شما متشکریم. در صورت نیاز می توانید نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول:

در کدام بخش از گوگل آنالیتیکس می توان سوال پرسید؟

فقط بر روی دکمه insights کلیک کنید تا پنل analytics intelligence باز شود. در این قسمت می توانید سوال بپرسید. مثلا: ماه گذشته چند کاربر داشتم؟

آیا می توان اطلاعات شخصی کاربر را در گوگل آنالیتیکس ذخیره کرد؟

گوگل آنالیتیکس ارسال اطلاعت شخصی کاربر را ممنون کرده ولی امکان ارسال یک شناسه کاربری منحصر به فرد را می هد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *