وصل کردن دو دامنه به یک هاست در بعضی از شرایط برای کاربرانی موضوع مهم و اساسی به شمار می رود. در دنیای دیجیتال امروز، وبسایتها به عنوان یکی از پراهمیتترین ابزارهای ارتباطی و تبلیغاتی برای کسبوکارها و افراد شناخته میشوند. هر وبسایت به یک دامنه خاص نیاز دارد که کاربران بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند. اما گاهی مواقع ممکن است نیاز باشد که بیش از یک دامنه به یک هاست متصل شود. این کار میتواند به دلایل مختلفی از جمله مدیریت بهتر چند برند، ایجاد نقاط دسترسی مختلف برای کاربران یا بهبود سئو وبسایت انجام شود.
فهرست مطالب
نحوه وصل کردن دو دامنه به یک هاست
وصل کردن دو دامنه به یک هاست میتواند فرآیندی منحصر به فرد باشد که نیازمند آگاهی از تنظیمات DNS و کنترل پنل هاستینگ است. در این مقاله، به مراحل لازم برای انجام این کار، نکات کلیدی، و مزایای این روش برای کسبوکارها خواهیم پرداخت. هدف این مقاله کمک به شما در درک بهتر این فرآیند و تسهیل مدیریت دامنههای مختلف بر روی یک سرور مشترک است.
نکته! پیش از اینکه بخواهید دامنه های خود را به هاست متصل کنید، به این موارد دقت کنید!
1- قبل از اینکه بخواهید دو دامنه به هاست خود اضافه کنید، مطمئن شوید که هاست شما قابلیت Addon Domain را داشته باشد. این مورد را می توانید به هنگام خرید، از شرکت میزبانی خود بپرسید.
2- منابع خود را بررسی کنید! قبل از اینکه بخواهید این کار را انجام دهید، توصیه می کنیم منابع هاست خود را بررسی کنید. هاست باید حداقل ۱۰۰ تا ۳۰۰ مگابایت فضای خالی داشته باشد.
1- بررسی تنظیمات DNS دامنهها برای اضافه کردن دو دامنه به یک هاست
1- به عنوان اولین اقدام برای وصل کردن دو دامنه به یک هاست، بررسی تنظیمات DNS دامنه ها است. برای انجام این کار نیاز است که دامنه های مورد نظر خود را به سرور DNS متصل کنید.
2- با وارد کردن اطلاعات به پنل مدیریت دامنه خود وارد شوید.
💡این اطلاعات از طریق شرکت میزبانی وب در اختیارتان قرار می گیرد. اگر خدمات هاست خود را از آذرسیس تهیه کرده اید، کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.
3- پس از ورود به پنل کاربری، به قسمت تنظیمات DNS بروید.
4- رکورد دامنه های خود را به آدرس IP هاست تغییر دهید. اگرهاست شما با استفاده از نام سرور (Nameserver) کار میکند، میتوانید نام سرورهای هاست خود را در این بخش وارد کنید.
2- بررسی تنظیمات هاست برای اضافه کردن دو دامنه به یک هاست
بسته به نوع هاست که از آن استفاده میکنید، نیاز است که مراحل متفاوتی را طی کنید:
اضافه کردن دو دامنه به یک هاست در CPanel
📌مطمئن شوید که DNS های هاست را بر روی دامنه جدید ثبت کرده باشید.
1- از طریق نام کاربری و رمز عبور خود که شرکت هاستینگ در اختیارتان قرار داده است، وارد سی پنل شوید.
2- به بخش Addon Domains بروید.
3-در این بخش نیاز است که یک سری از اطلاعات را تکمیل کنید. در بخش New Domain Name نام دامنه خودتان را بدون اضافه کردن هیچ پسوندی تایپ کنید.
4- در بخش Subdomain مربوط به زیر دامنه است که این مورد را می توانید تغییر ندهید.
5- Document Root نیز مربوط به فایلهای دامنه دوم در هاست است.
6- اگر می خواهید تغییراتی برای اتصال به FTP انجام دهید باید گزینه Create an FTP account را فعال کنید. در غیر این صورت تغییراتی را انجام ندهید.
7- با زدن گزینه Add Domain تغییرات را نهایی کرده و دامنه دوم خود را اضافه کنید. همچنین می توانید دایرکتوری های مربوطه را مشخص کنید.
اضافه کردن دو دامنه به یک هاست در دایرکت ادمین
1- از طریق نام کاربری و رمز عبور خود که شرکت هاستینگ در اختیارتان قرار داده است، وارد دایرکت ادمین خود شوید.
2- از منو Account Manager گزینه Domain Setup را کلیک کنید.
3- در صفحه جدیدی که نمایش داده می شود، دامنههای فعال روی هاست را خواهید دید. ADD NEW بزنید.
4- در بخش Domain نام دامنه دوم خود را بدون پسوند وارد کنید.
5- در قسمت Bandwidth تعیین کنید که چه مقدار از پهنای باند کل هاست به دامنه دوم اختصاص خوهد یافت.
6- در Disk Usage مشخص کنید که چند مگابایت از فضای کل هاست به دامنه دوم اختصاص پیدا کند.
7- در قسمت PHP Access، اگر تیک این گزینه را غیر فعال کنید، پشتیبانی php نیز از اکانت جدید متوقف خواهد شد. توصیه میکنیم این گزینه را غیر فعال نکنید.
8- اگر دامنه دوم که بر روی هاست نصب می کنید، دارای ssl فعال باشد، تیک این گزینه را فعال بزنید.
9- تیک گزینه CGI Access را فعال نکنید.
10- با فعال کردن گزینه Same as Main account، مقدار فضا و پهنای باندی که به دامنه اول اختصاص داده اید، برای دامنه دوم نیز اعمال خواهد شد.
گزینه Create را بزنید
3- تنظیمات وبسایت
ممکن است نیاز داشته باشید که وبسایت خود را نیز بر اساس دامنه هایی که اضافه کرده اید، تغییر دهید. به عنوان مثال، اگر از CMSهایی مانند وردپرس استفاده می کنید، باید URL را مطابق با دامنه جدید بروزرسانی کنید.
4- مرحله آزمون و تست
پس از انجام مراحل فوق، زمان لازم برای تغییر DNS تقریباً 24 تا 48 ساعت در نظر گرفته می شود. بعد از سپری شدن این مدت، میتوانید هر دو دامنه را با استفاده از مرورگر بررسی کنید تا مطمئن شوید که به شما متصل شده اند.
💡دقت داشته باشید که اگر هر دو دامنه به یک وبسایت مشابه مربوط می شوند، احتمالا بخواهید از روشهای بهینهسازی SEO برای جلوگیری از محتوای تکراری و به حداکثر رساندن ترافیک استفاده کنید.
سخن آخر
وصل کردن دو دامنه به یک هاست از راه حل های مفید برای مدیریت و بهینه سازی منابع وب سایتها است. این عمل نه تنها به صرفهجویی در هزینهها کمک میکند، بلکه میتواند باعث بهبود عملکرد و تجربه استفاده نیز شود. با توجه به مراحل مشخصی که در این مقاله بیان شد، می توانید به راحتی این کار را خودتان انجام دهید. ممنون که همراه ما بودید.