آذرسیس

تفاوت ویندوز 32 بیتی با ویندوز 64 بیتی
5/5 - (2 امتیاز)

احتمالاً هر زمان که یک برنامه دانلود یا یک بازی را نصب می کنید، در بخش تنظیمات گزینه های 32 بیتی و 64 بیتی را مشاهده کرده اید.

اگر شما هم بین این دو نمی دانید کدام یک را انتخاب کنید، ابتدا لازم است، که تفاوت ویندوز 32 با ویندوز 64 بیتی را بدانید.

ما با نوشتن این مقاله و ذکر تفاوت ویندوز 32 بیتی با ویندوز 64 بیتی کار شما را در انتخاب بین این دو آسان تر کردیم، همراه آذرسیس باشید.

تفاوت ویندوز 32 با 64 بیتی

شرایط انتخاب ویندوز 32 یا 64 بیتی

نصب ویندوز به پردازنده سیستم (CPU) شما بستگی دارد. انتخاب گزینه نادرست می تواند عملکرد سیستم را در این مسیر مختل کند.

برای مثال نمی توانید فایل های MDE کامپایل شده در نسخه 32 بیتی مایکروسافت 365 را روی نسخه 64 بیتی مایکروسافت 365 و بالعکس اجرا کنید.

از دیگر تفاوت های مهم این دو نسخه ویندوز 64 بیتی می تواند رم بسیار بیشتری نسبت به نسخه 32 بیتی داشته باشد.

سیستم عامل های 32 بیتی شما را به استفاده از 4 گیگابایت رم یا کمتر محدود می کنند. بنابراین، هر رمی که بیش از 4 گیگابایت نصب کرده اید، در ویندوز 32 بیتی قابل استفاده نخواهد بود.

برای اطمینان بیشتر از انتخاب ویندوز 32 یا 64 بیتی توصیه من به شما این است که تا آخر این آموزش همراه ما باشید.

دلایل انتخاب ویندوز 64 بیتی

رایانه‌هایی که نسخه‌های 64 بیتی ویندوز را اجرا می‌کنند، معمولاً دارای قدرت پردازش و تعداد زیادی ویژگی امنیتی نسبت به نسخه‌های قبلی 32 بیتی خود هستند.

همچنین شما برای داشتن جدیدترین درایور سخت افزارها به سیستم عامل 64 بیتی نیاز دارید. در ادامه نیز دلایل انتخاب ویندوز 64 بیتی برای راهنمایی بیشتر شما آورده شده است:

  • چنانچه با مجموعه داده‌های بزرگی مانند Excel در مقیاس سازمانی با محاسبات پیچیده، بسیاری از جداول محوری، اتصالات داده به پایگاه‌های داده خارجی، Power Pivot ، 3Dmap ، Power View یا Get & Transform کار می کنید، انتخاب درست ویندوز 64 می باشد.
  • با برنامه های 64 بیتی شما تا 128 ترا بایت فضای آدرس مجازی دارید که هر برنامه ای که همان فرآیند را اجرا می کند، می تواند به اشتراک بگذارد. برنامه‌های 32 بیتی ممکن است کمتر از 2 گیگابایت فضای مجازی دریافت کنید که در بسیاری از موارد کافی نیست و می‌تواند باعث توقف پاسخ یا از کار افتادن برنامه شود.
  • در پاورپوینت تصاویر، ویدیوها انیمیشن های بسیار بزرگ کار می کنید. نسخه 64 بیتی مایکروسافت 365 ممکن است برای مدیریت این اسلایدهای پیچیده مناسب تر باشد.
  • اگر با فایل های بیش از 2 گیگابایت در Project کار می کنید، به خصوص چنانچه پروژه دارای پروژه های فرعی زیادی باشد.

دلایل انتخاب ویندوز 32 بیتی

32 بیت می تواند در موارد استفاده خاص کمی سریعتر باشد، اما در نظر داشته باشید که در این نوع ویندوز سن نرم افزار شما بسیار مهم خواهد بود.

بنابراین ابتدا نسخه ویندوز خود را بررسی کنید، زیرا فقط سیستم های رایانه ای زیر می توانند Microsoft 365 32 بیتی را نصب کنند:

  • ویندوز 10 64 بیتی با پردازنده مبتنی بر ARM
  • سیستم عامل 32 بیتی با پردازنده x86 (32 بیتی)
  • رم کمتر از 4 گیگابایت

نکته: اگر سیستم عامل 64 بیتی با پردازنده مبتنی بر x64 دارید، می توانید Microsoft 365 32 بیتی یا 64 بیتی را نصب کنید.

درست است که استفاده از ویندوز 64 بیتی مزیت های بسیار زیادی به همراه دارد اما باید بدانیم در مواردی مجبور به نصب ویندوز 32 بیتی هستیم.

برای مثال در ادامه دلایل اجباریت نصب ویندوز 32 بیتی برای مطالعه شما آورده شده است:

  • دلیل اصلی سازگاری با پردازنده های سیستم شماست. اگر پردازنده 32 بیتی دارید تنها گزینه شما نصب ویندوز 32 بیتی است.
  • افزونه های محبوب Outlook که با نسخه 64 بیتی Outlook سازگار نیستند. همچنین دستیار چاپ تقویم و پشتیبان گیری که از پوشه های شخصی هستند، و یا دیگر از طرف مایکروسافت ارائه نمی شوند.
  • پردازنده های 32 بیتی کاملاً قادر به مدیریت مقدار محدودی از رم هستند و پردازنده های 64 بیتی می توانند مقدار بسیار بیشتری از آن استفاده کنند.
  • دلیل دیگر برای پایبندی به نسخه 32 بیتی این است که وقتی از پایگاه های داده کامپایل اکسس استفاده می کنید، این پایگاه داده ها باید برای پشتیبانی از نسخه 64 بیتی اکسس تنظیم شوند.

نکته: اگر نمی‌ دانید کدام نسخه از سیستم‌عامل را دارید، می‌توانید به راحتی با کلیک راست روی دکمه Start در ویندوز 10 و انتخاب System بررسی کنید.

همان جا به زبان انگلیسی ساده می گوید که از کدام سیستم عامل استفاده می کنید. همپنین در ویندوز 7 و 8 (و 10) فقط روی System در کنترل پنل کلیک کنید

هم اکنون شما میتوانید سرور مجازی ویندوز 64bit را با تخفیف ویژه و کیفیتی تضمین شده، از وب سایت رسمی آذرسیس خریداری کنید.

سخن آخر

تا پیش از عرضه ویندوز 7 نسخه 64 بیتی همانند الان به محبوبیت خود نرسیده بود افراد کمی به سراغ آن می رفتند. اکنون در سال 2023 با ارتقاء سیستم ها و کارایی نسخه 64 بیتی دلیل خوبی برای حفظ نسخه 32 بیتی وجود ندارد.

همچنین گاهی به صورت خودکار، نسخه صحیح ویندوز روی سیستم شما نصب می شود. ولی در صورتی که پردازنده سیستم شما اجازه می دهد، ویندوز 64 بیتی استفاده کنید.

در نظر داشته باشید که در ویندوز 32 بیتی با عبارت x86 معرفی می‌شود و 64 بیتی هم تحت عنوان x64 علامت‌گذاری می‌شود.

ویندوز 32 بیتی به 64 بیت قابل ارتقا می باشد ؟

اگر ویندوز نصب شده روی سیستم شما از نسخه 32 بیتی ویندوز 10 روی پردازنده 64بیتی باشد ، شما میتوانید ویندوز خود را به 64 بیت ارتقا دهید ، درغیر این صورت نسخه های نصب شده 32 بیتی روی پردازنده های 32 غیر قابل ارتقا هستند.

نرم افزارهای 64 بیتی روی ویندوز 32 بیتی قابل اجرا هستن ؟

اگر ویندوز سیستم شما 32 بیتی باشد ، امکان پذیر نیست . ولی میتوان نرم افزار های 32 بیتی را روی ویندوز 64 بیتی نصب کرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *