آذرسیس

What is cPanel Review the pros and cons of this popular control panel
5/5 - (7 امتیاز)

در این مقاله آذرسیس قصد داریم یک کنترل پنل محبوب و پر کاربرد را مورد بررسی قرار دهیم، این کنترل پنل Cpanel نام دارد! که توسعه دهندگان، شرکت های میزبانی وب بسیاری از آن استفاده می کنند. سی پنل معمولاً با مدیریت میزبانی وب (WHM) جفت می شود و با اینکه هر دو مولفه باهم کار می کنند، هر کدام نقش جداگانه ای دارند. علاوه بر آن در کنار تنظیمات سرور چندین حساب ایجاد کرده و می تواند بیش از یک وب سایت را مدیریت کند. داشبورد CPanel نیز فایل های وب مختلف مانند MYSQL، آمار مختلف، ردیابی داده ها و ویژگی های SEO را ارائه می دهد. شما می توانید برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر درباره Cpanel و مزایا و معایب آن مقاله ما را دنبال کنید…

CPanel چیست؟ بررسی مزایا و معایب این کنترل پنل

مفهوم CPanel و نحوه راه اندازی آن

CPanel همان رابطی است که با آن می توانید عملیاتی مانند شخصی سازی و ایجاد تغییرات در حساب میزبانی خود را انجام بدهید. این کنترل پنل بر پایه لینوکس است و داشبوردی در اختیار کاربر قرار می دهد تا بتواند طیف وسیعی از عملیات مدیریت را در حساب خود انجام دهد. این کنترل پنل بسیار کاربر پسند و قوی ابزار های متعددی را ارائه می دهد و استفاده از CPanel برای افراد مبتدی بسیار مناسب و کاربردی است.

در مورد نحوه ورود به حساب سی پنل، شما می توانید از طریق چندین GateWay آسان در نظر گرفته شده است که می توانید از طریق پنل مدیریت حساب خود (AMP) برای حساب میزبانی خود وارد شوید، همچنین می توانید به یک URL خاص بروید و با استفاده از نام کاربری و رمز عبور مخصوص خود وارد شوید.

مفهوم CPanel و نحوه راه اندازی سی پنل

مزایا استفاده از Cpanel

در واقع CPanel وظایف دشوار و پیچیده یک سرور را انجام می دهد و آن ها را در یک رابط کاربر پسند قرار می دهد. به عنوان مثال ایجاد چندین زیر دامنه و ویرایش تنظیمات آپاچی اگر بدون سی پنل وارد سرور خود شوید باید فایل های پیکربندی را به صورت دستی ویرایش کنید.

در حالی که سی پنل به شما این امکان را می دهد که همین فرآیند را تنها با چند کلیک انجام دهید. همچنین اگر بخواهید حساب ایمیل خود را بدون CPanel مدیریت و راه اندازی کنید، باید به صورت دستی وارد عمل شوید که کار پیچیده ای است. از دیگر مزایا آن می توان به صورت زیر نام برد:

1- رابط کاربر پسند

سی پنل ویژگی های مختلف را تحت ماژول های قابل مدیریت دسته بندی می کند و به کاربر این امکان را می دهد تا به راحتی آن ها را پیدا کند، همچنین داشبورد این کنترل پنل دارای منوها و گرافیک بصری برای جهت یابی روان است.

2- قابلیت سازگاری بالا

سی پنل با مرورگر های وب مختلف از جمله گوگل کروم، سافاری و موزیلا فایرفاکس سازگار است، علاوه بر این از بسیاری از برنامه های شخص ثالث از جمله سازندگان سایت و ابزار های SEO پشتیبانی می کند.

3- طیف گسترده ای از ویژگی ها

سی پنل بدون نیاز به دانش فنی پیشرفته، به کاربران اجازه می دهد کار های پیچیده ای مانند ایجاد زیر دامنه ها، حساب های ftp، مدیریت پایگاه داده MYSQL و تهیه نسخه پشتیبان از سایت را انجام دهد.

4- نصب نرم افزار به صورت خودکار

سی پنل به خوبی با برنامه های Softaculous ادغام شده است به همین دلیل دسترسی به بیش از 400 برنامه از جمله سیستم مدیریت محتوا را برای کاربرش ایجاد می کند و لازم به ذکر است برنامه Softaculous از تمام برنامه ها از مرحله نصب گرفته تا به روز رسانی مراقبت می کند.

5- پشتیبانی معتبر

وبلاگ ها و انجمن های سی پنل حاوی منابع زیادی هستند. راهنما فنی اختصاصی برای سی پنل و WHM وجود دارد که نحوه استفاده و حل مشکلات مربوط به محصولات سی پنل را توضیح می دهد.

مزایا استفاده از Cpanel

معایب استفاده از CPanel

قطعاً هر خوبی یک بدی نیز دارد و سی پنل مستثنی از این قاعده نخواهد بود! اما برای عملکرد بهتر در این موضوع می توانید از طریق مطالعه موارد زیر معایب استفاده از سی پنل را پیش از ایجاد هر نوع درگیری ذهنی مطلع شوید:

1- آسیب پذیری از لحاظ امنیتی

تحقیقات نشان داده که روش احراز هویت دو عاملی 2FA Cpanel در برابر حملات Brute Force آسیب پذیر است، پس برای جلوگیری از این کار، سی پنل باید همیشه به روز باشد.

2- گواهی های پر هزینه

در مقایسه با رقبا سی پنل بالاترین هزینه را برای گواهی دارد. بنابراین، اگر فقط یک وب سایت را مدیریت می کنید، یک پلان میزبانی از CPanel می تواند گزینه ارزان تری باشد.

خطر از دست دادن داده ها و خرابی

در مواقعی امکان دارد سیستم سی پنل تنظیمات سرور را بازنویسی کرده و تمام داده ها را در طول به روز رسانی های اصلی حذف نماید. این مورد به دلیل خرابی هارد دیسک یا هر خرابی دیگری اتفاق می افتد، در چنین مواردی سعی کنید برای بازیابی سرور یک عمل بازیابی کامل را انجام دهید.

معایب استفاده از CPanel

بخش های مهم در CPanel

اکنون که درکی از سی پنل داریم و دریافتیم که می تواند بخش های مختلفی را برای کاربرد آسان شما مدیریت کند، بیاید بخش های مهم این کنترل پنل را با هم بررسی کنیم.

1- بخش ایمیل

در سی پنل می توان حساب های جدیدی برای ایمیل ایجاد، حساب های موجود را مشاهده و در صورت نیاز تغییر داد، رکورد های MX، رمز های عبور همچنین بخش صندوق پستی را تنظیم کرد.

2- بخش دامنه ها

در این بخش از سی پنل می توان دامنه های جدید را در حساب خود پیکربندی، دامنه های پاک شده را راه اندازی، زیر دامنه ایجاد و تغییر مسیرها را راه اندازی نمود.

3- بخش مدیریت فایل

در بخش فایل های CPanel، می توان از حساب خود نسخه پشتیبان تهیه کرد، به فایل های ذخیره شده در حساب کاربری خود دسترسی داشت و آن ها را تغییر داد. همچنین می توان میزان استفاده از دیسک خود را بررسی کرد و حساب های ftp را ایجاد کرده یا مدیریت نمود.

4- بخش پایگاه داده

در این قسمت می توان پایگاه اطلاعات جدید خود را ایجاد و دسترسی از راه دور به MYSQL را راه اندازی کرد. علاوه بر آن با به کار بردن PhpMyAdmin به پایگاه داده دسترسی داشت و همان طور که می دانید Linux Secure Shell نقش مهمی در دستیابی به رایانه های دور دارد به این منظور مطالعه آموزش های لینوکس در این مرحله خالی از لطف نخواهد بود.

سخن آخر

سرور اختصاصی تمام منابع سخت افزاری را به کاربر اختصاص می دهد، شما می توانید برای دریافت این سخت افزار قدرتمند، در عین حال با بازگشت گارانتی وجه به آذرسیس مراجعه کنید. در این مقاله سعی در معرفی Cpanel و مزایا و معایب استفاده از آن را داشتیم که امیدواریم مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد. در صورت وجود سوال یا مورد می توانید از قسمت ارسال نظرات با کارشناسان خبره آذرسیس در ارتباط باشید. ممنون که تا آخر این آموزش با ما بودید. فراموش نکنید نکته مهم در این مقاله این است که قبل از آن که سی پنل را پیکربندی نمایید، باید یک دامنه ثبت کرده و به سرور خود اشاره کنید. در غیر این صورت هیچ فایده ای نخواهد داشت…


2 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *