آذرسیس

معرفی بهترین CMS یا سیستم مدیریت محتوا در سال 2023 - آذرسیس
5/5 - (1 امتیاز)

هنگامی که صحبت از ایجاد یک وب سایت برای کسب و کار می شود، موضوع حائز اهمیت انتخاب CMS یا سیستم مدیریت محتوا که مناسب با نیاز کاربر باشد، است. چرا که بهترین انتخاب با وجود گزینه های زیاد، کار آسانی به شمار نمی رود. 

عواملی که برای اکثر توسعه دهندگان وب و بازاریابان دیجیتال به هنگام ایجاد وب سایت اهمیت دارد، عبارتند از: عملکرد، انعطاف پذیری، سهولت استفاده، پشتیبانی، بهینه سازی موتور های جستجوگر و غیره. 

در این آموزش 4 مورد از بهترین CMS یا سیستم مدیریت محتوا را که توجه کاربران و متخصصان را به خود جلب کرده است را مورد بررسی قرار خواهیم داد. 

سیستم های مدیریت محتوا به صورت رایگان و پولی در دنیای دیجیتال عرضه می شوند و شما می توانید بسته به نیاز خود برای مثال: آپلود ویدیو و متن، ویرایش متن و مواردی مشابه را به صفحات وب خود اعمال کنید، از آنها استفاده کنید. 

سیستم مدیریت محتوا یا CMS چیست؟ 

سیستم مدیریت محتوا یا CMS که مخفف عبارت Content Management System می باشد که امکان تشکیل صفحات وب را برای کاربران فراهم می کند. شما می توانید با استفاده از این پلتفرم ها وب سایت خود را بدون نیاز به کد نویسی ایجاد کرده و در آن شروع به تولید محتوا کنید. از ویژگی های دیگر می توان به مواردی اشاره کرد مانند: 

  • امکان ذخیره و آپلود تصاور در صفحات وب 
  • مدیریت و تولید محتوا در دنیای دیجیتال
  • امکان ویرایش و انتشار محتوا

 نکته قابل توجه این است که هر کاربری می تواند با بهره گیری از سیستم های مدیریت محتوا بدون داشتن هیچ دانش خاصی از کد نویسی یا برنامه نویسی وب سایت خود را طراحی کند. 

معرفی بهترین CMS یا سیستم مدیریت محتوا 

پس از آشنایی مختصر با سیستم مدیریت محتوا، در ادامه به 4 مورد اشاره خواهیم کرد. در این آموزش با بررسی مزایا و معایب هریک به بهترین انتخاب شما در این زمینه کمک خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید! 

بهترین سیستم های مدیریت محتوا یا CMS در دنیای دیجیتال 

وردپرس (WordPress)

وردپرس یک پلتفرم متن باز و رایگان است که به طور مداوم توسط جامعه جهانی از توسعه دهندگان در حال بروز رسانی و ارتقا می باشد. وردپرس یک پلتفرم انعطاف پذیر می باشد که قابلیت های زیادی را برای کاربران ارائه می دهد. 

این پلتفرم قابل تنظیم می تواند با ارائه ابزار و قابلیت های خود به شما در ایجاد وبلاگ ساده، وب سایت تجارت الکترونیک تخصصی یا هر چیزی که نیاز داشته باشد، کمک کننده باشد. 

پلاگین و افزونه های زیادی در وردپرس قابل دسترس می باشد که به راحتی می توان ویژگی‌های جدیدی را اضافه کرد و ظاهر وب سایت را بدون نیاز به دانش خاص تغییر داد. اما توجه داشته باشید که این پلاگین ها رایگان نیستند و باید هزینه استفاده از آنها را پرداخت کنید. 

وردپرس که در ابتدا برای ایجاد وبلاگ طراحی و ساخته شده بود اما با توسعه، امروزه بیش از 40% از وب سایت های جهان را تامین می کند. این به معنای آن است که یک جامعه بزرگ و فعال از کاربران دارد که نکات و ترفندهایی را به اشتراک گذاشته و از یکدیگر حمایت می کنند.

افزونه های Seo نیز در وردپرس برای بهینه سازی موتور های جستجوگر قابل دسترس می باشند. 

سیستم مدیریت محتوا

دروپال (Drupal) 

دروپال نیز مانند وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا متن باز و رایگان می باشد که به صورت یک پلتفرم انعطاف پذیر نیز ارائه می شود. اما یک تفاوت هایی بین این دو وجود دارد. دروپال بر خلاف وردپرس، تعداد مخاطب محدودی داشته و عمدتا توسعه دهندگان، بازاریاب های آنلاین و آژانس های تبلیغاتی را هدف قرار می دهد. 

دروپال برای مدیریت وب سایت های سفارشی که حجم زیادی از داده و ترافیک سنگین دارند، کاربردی می باشد. همچنین، بر خلاف وردپرس برای مشاغلی که منابع فنی قابل توجهی دارند مناسب تر است. 

این سیستم مدیریت محتوا از امنیت بالایی نسبت به رقبای خود دارد. از ویژگی های دیگر آن می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • امکان مدیریت و تسلط آسان بر وب سایت 
  • رایگان و به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی 
  • ارائه ماژول ها و تم های متنوع و قابل تنظیم 
  • برخورداری از امنیت بالا 

این سیستم مدیریت محتوا مزایای زیادی را به کاربران ارائه می دهد اما در این میان معایبی نیز دارد مانند: 

  • نیاز به دانش فنی پیشرفته به هنگام استفاده 
  • فرآیند پیکربندی و تنظیم زمان بر 
  • دشوار بودن استفاده از آن 
  • نامناسب برای کاربران با بودجه فنی پایین 

سیستم مدیریت محتوا

جوملا ( Joomla) 

جوملا، یکی دیگر از CMS های رایگان و متن باز است که به عنوان راه حل میانی بین دو سیستم مدیریت وردپرس و دروپال طراحی شده است. چرا که توانسته از قدرت فنی دروپال را به هنگام طراحی وب سایت آسان تر کرده و نسبت به وردپرس هزینه های کمتری را برای کاربر برآورد کند. 

بر خلاف دروپال، جوملا بیش از 6000 افزونه در دسترس دارد. استفاده از این پلتفرم برای مبتدیان توصیه می شود چرا که جوملا با بروز رسانی های داخلی و مکرر خود استفاده کاربران را بدون دانش فنی ممکن کرده است. 

مزایای دیگر این پلتفرم: 

  • دارای عملکرد بالا 
  • مقرون به صرفه بودن 
  • قابل تنظیم و انعطاف پذیر 
  • نیاز به مهارت فنی کم 

این سیستم مدیریت محتوا معایبی نیز دارد مانند: 

  • امنیت کم و آسیب پذیر بودن 
  • عدم داشتن زمانبندی بروز رسانی خودکار 
  • راه اندازی دشوار بعضی از افزونه ها 

سیستم مدیریت محتوا

 

مجنتو (Magento) 

مجنتو که متعلق به Adobe می باشد، یک پلتفرم تجارت الکترونیکی است که مزایای زیادی را برای صاحبان فروشگاه های آنلاین ارائه می دهد. 

دو محصول از مجنتو قابل دسترسی می باشد. یکی از محصولات این پلتفرم که به صورت متن باز نیز ارائه می شود، شبیه به دروپال می باشد. این پلتفرم انعطاف پذیر بوده و می تواند محدودیت های عملکرد فروشگاه تجارت الکترونیک را کاهش دهد. اما توجه داشته باشید برای استفاده نیاز به دانش فنی پیشرفته نیاز است. 

یکی دیگر از محصولات این پلتفرم، Magento Commerce می باشد که یک نسخه میزبان Magento است. اما به اندازه نسخه متن باز محبوب نیست. 

از ویژگی های دیگر مجنتو: 

  • مناسب برای صاحبان فروشگاه های تجارت الکترونیک با تجربه 
  • قابل دسترسی بیش از 3800 افزونه در این پلتفرم 
  • قابل تنظیم و انعطاف پذیری بالا
  • مناسب برای فروشگاه بزرگ با داده های زیاد 
  • دارای مقیاس پذیری بالا 

معایب این پلتفرم: 

  • نیاز به نصب دستی وصله های امنیتی 
  • نیاز به دانش فنی و کد نویسی 
  • هزینه زیاد این پلتفرم 
  • بارگیری کند 

سیستم مدیریت محتوا

 

آذرسیس، ارائه دهنده با کیفیت ترین و مقرون به صرفه ترین سرور مجازی و سرور اختصاصی. همچنین، سرور های مجازی لینوکس و ویندوز نیز با پشتیبانی 24 ساعته و تحوی آنی به شما عزیزان ارائه می شود. 

نتیجه گیری

در این آموزش 4 مورد از CMS یا سیستم مدیریت محتوا مورد بررسی قرار دادیم. متخصصان و کاربران با بهره گیری از  سیستم مدیریت محتوا می توانند وبلاگ شخصی یا صفحات وب سایت خود را ایجاد و طراحی کنند. نکته مثبت این پلتفرم ها در این است که برای استفاده اغلب آنها نیاز به دانش فنی یا برنامه نویسی نیست. اما انتخاب از بین گزینه های زیاد، کار آسانی نیست. شما می توانید با بررسی معایب و مزایای آنها انتخاب مناسبی داشته باشید. ممنون که با ما همراه بودید. در صورت داشتن سوال، از بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.

آیا می توان از CMS ها برای طراحی وب سایت استفاده کرد؟

بله، از CMS ها معمولا برای طراحی وب سایت یا ایجاد وبلاگ استفاده می شود. اما می توان CMS ها را با نصب افزونه ها و اضافه کردن پلاگین ها، به یک فروشگاه اینترنتی یا ابزار متنوع با کد نویسی تبدیل کرد.

پلاگین ها چه نقشی در CMS ها دارند؟

پلاگین ها امکاناتی مانند فیلتر، تبدیل سایت به فروشگاه، تامین امنیت وب سایت و غیره را بر عهده دارند.


1 Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *