آذرسیس

IOT چیست ؟ | چند نکته مهم درباره اینترنت اشیا - آذرسیس

امروزه سازمان‌ها در صنایع مختلف از اینترنت اشیا یا IOT برای عملکرد بالا، درک و ارائه خدمات بهتر به مشتریان، سرعت تصمیم‌گیری و افزایش ارزش کسب و کار استفاده می‌کنند. در این مقاله همه چیز درباره اینترنت اشیا یا IOT را مورد بررسی قرار خواهیم داد، با ما همراه باشید.

همه چیز درباره اینترنت اشیا یا IOT

معرفی اینترنت اشیا یا IOT

سیستمی تشکیل شده از دستگاه‌های محاسباتی، ماشین دیجیتالی و مکانیکی، افراد با شناسه‌های خاص (UID) ، اشیاء و توانایی انتقال داده به وسیله  شبکه برای تعامل با کامپیوتر می باشد.

اینترنت اشیا (IOT) از دستگاه‌های هوشمند وابسته به وب تشکیل شده و  از سیستم‌هایی مانند پردازنده‌، سخت‌افزار ارتباطی برای جمع‌آوری، حسگر، ارسال روی داده‌ و… استفاده می‌کنند. همچنین از هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی می تواند برای آسان شدن فرآیند جمع آوری داده ها استفاده کند.

همه چیز درباره اینترنت اشیا یا IOT

اکنون تا حدودی با اینترنت اشیا آشنا شدیم، در ادامه مقاله به توضیح مواردی برای آموزش بیشتر در این زمینه می پردازیم.

محبوب ترین پلتفرم های اینترنت اشیا در سال 2023

  • Google Cloud IoT
  • Cisco IoT Cloud Connect
  • Salesforce IoT Cloud
  • IRI Voracity
  • Particle
  • IBM Watson IoT
  • ThingWorx
  • Amazon AWS IoT Core
  • Microsoft Azure IoT Hub
  • Oracle IoT

کاربردهای اینترنت اشیا یا IOT

برنامه های کاربردی اینترنت اشیا در درجه اول برای ساخت خانه ها و شهرهای هوشمند و همچنین در صنایع زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

  • خودکار کردن اتوماسیون ساختمان و خانه از جمله روشنایی، سرمایش، سیستم های امنیتی و سایر عملکردهای ساختمان
  • کاهش نیاز به کار دستی توسط اتوماسیون و بهینه سازی تولیدات صنعتی و افزایش کارایی فرآیندهای تولید صنعتی
  • فناوری اطلاعات با داده های شبکه های جمع آوری شده توسط دستگاه های تعبیه شده اینترنت اشیا، سخت افزار و نرم افزار، ارتباطات دیجیتال را می توان مدیریت و بهینه کرد.

نمونه هایی از دستگاه های اینترنت اشیا

تلفن‌های هوشمند، ساعت‌ها، یخچال‌ها، سیستم‌های امنیتی خانه هوشمند، ردیاب‌های تناسب اندام، حسگرهای پزشکی، وسایل آشپزی هوشمند و سایر دستگاه‌های اینترنت اشیا نمونه‌هایی از دستگاه های اینترنت اشیا یا IOT می باشند.

مزایا و معایب اینترنت اشیا یا IOT

مزایای اینترنت اشیا عبارتند از:

Minimize human effort

از آنجایی که دستگاه های اینترنت اشیا با یکدیگر در تعامل هستند و ارتباط برقرار می کنند، وظایف را به صورت خودکار انجام می دهند، همچنین به بهبود کیفیت خدمات کسب و کار کمک می کنند و برای انجام کار نیاز به شخص را کاهش دهند.

Save time

با کاهش نقش انسان، مقدار زیادی از زمان صرفه جویی شده که در واقع صرفه جویی در زمان از مزایای اصلی استفاده از این پلتفرم می باشد.

Enhanced data collection

اطلاعات به راحتی قابل دسترسی بوده و در زمان درستی به روز می شوند. از این رو این دستگاه ها می توانند از هر نقطه و زمان و هر دستگاهی به اطلاعات دسترسی داشته باشند.

Improved security

در صورتی که سیستم متصل به هم داشته باشیم، به کنترل هوشمندتر خانه ها و شهرها از طریق تلفن همراه می تواند کمک می کند و امنیت را افزایش می دهد.

Efficient resource utilization

با اطلاع از عملکرد هر دستگاه، استفاده از منابع را افزایش داده و می توانید بر منابع طبیعی نظارت کنید.

Reduced use of other electronic equipment

دستگاه های الکتریکی به طور مستقیم به هم متصل بوده و می توانند توسط سیستم کنترل کننده مانند تلفن همراه ارتباط برقرار کنند و در نتیجه مصرف برق بهینه داشته باشند.

Use in traffic systems

کنترل تحویل، نظارت، بررسی ترافیک، کنترل موجودی، بررسی سفارش فردی و مدیریت مشتری با سیستم ردیابی مناسب با استفاده از فناوری IoT می تواند مقرون به صرفه باشد.

Useful in the healthcare industry

مراقبت از بیمار به طور موثر در زمان واقعی بدون نیاز به ویزیت پزشک انجام می گیرد. همچنین توانایی انتخاب و مراقبت مبتنی بر شواهد را ارائه می دهد.

معایب اینترنت اشیا عبارتند از:

Security issues

سیستم های اینترنت اشیا به هم متصل می باشند و ارتباط آن از طریق شبکه برقرار می شود. سیستم با اعمال تدابیر امنیتی، برخی موارد را کنترل کرده و منجر به انواع مختلف حملات توسط شبکه می شود.

Privacy concern

سیستمIoT داده های شخصی را با جزئیات و بدون مشارکت کاربر ارائه می دهد.

Increased unemployment

کارمندان در معرض خطر زیادی از جمله از دست دادن شغل و منجر به نرخ بالای بیکاری می شود. دوربین‌های هوشمند، ربات‌ها، ماشین‌های لباسشویی هوشمند و… جایگزین افرادی هستند که این کارها را انجام می‌دهند.

The complexity of the system

طراحی، توسعه، نگهداری و فعال کردن فناوری گسترده برایIoT بسیار مشکل می باشد. همچنین در صورتی که مشکلی در سیستم وجود داشته باشد، امکان خراب شدن دستگاه ها وجود دارد.

High dependency on the internet

برای اینکه به درستی کار کنند به اینترنت نیاز دارند و بدون آن نمی توانند کار کنند.

Reduced mental and physical activity

استفاده بیش از حد از اینترنت و فناوری باعث ناآگاهی کاربران می شود زیرا به جای انجام کارهای فیزیکی به دستگاه های هوشمند نیازمند هستند و باعث تنبلی آن ها می شود.

معماری IOT

اینترنت اشیا شامل چهار لایه به شرح زیر می باشد:

Sensor layer: این لایه شامل سنسورها و دستگاه ها می شود. داده ها (پارامترهای فیزیکی و محیطی) را دریافت و پردازش می کنند و سپس آن را از طریق شبکه منتقل می کنند.

Network layer: این لایه شامل دروازه های اینترنت، شبکه و سیستم های جمع آوری داده ها (DAS) می باشد. دروازه های پیشرفته که عمدتا شبکه های حسگر را به اینترنت متصل می کنند، بسیاری از عملکردهای اصلی مانند محافظت از بدافزار، فیلتر کردن و تصمیم گیری را نیز انجام می دهند.

Data Processing Layer: این لایه پردازش اکوسیستم اینترنت اشیا می باشد که در آن داده ها قبل از ارسال به مرکز داده تجزیه و تحلیل می شوند.

Application Layer: دیتاسنتر یا Cloud، مراحل مدیریت داده هستند که در آن برنامه های کاربردی نهایی مانند مراقبت های بهداشتی، کشاورزی، هوافضا و… داده ها را مدیریت و استفاده می کنند.

آذرسیس بهترین ارائه دهنده سرور مجازی لینوکس و سرور مجازی ویندوز با  بیش از 60 لوکیشن دنیا ، آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد. 

نتیجه گیری

امروزه اینترنت اشیا یا IOT کاربرد گسترده ای در دنیای دیجیتالی امروزی دارد. در این مقاله به همه چیز درباره اینترنت اشیا یا IOT پرداختیم تا با این پلتفرم کاربردی بیشتر آشنا شوید. امیدواریم این آموزش اطلاعات کافی در اختیار شما قرار داده باشد. از همراهیتان سپاس گذاریم.

سوالات متداول

مدل های ارتباطی مختلف در اینترنت اشیا چگونه است؟

اینترنت اشیا (IoT) به افراد و دستگاه ها این امکان را می‌دهد تا با استفاده از هر شبکه یا سرویسی و در هر کجا که هستند به هم متصل شوند.

آینده هوش مصنوعی در IOT چیست؟

دستگاه‌های Natural language مانند Google Home و Amazon Echo به صدای کاربر اجازه می دهد، محیط اطرافتان را کنترل می کند، اطلاعات می پرسد، به اخبار گوش می دهد، درباره آب‌ وهوا می پرسد، با دیگران ارتباط برقرارمی کند و حتی تلویزیون شما را می تواند کنترل کند. همچنین وسایل نقلیه می توانند از اینترنت اشیا برای ناوبری، به روزرسانی تعمیر و نگهداری، هشدارهای ترافیکی و انتخاب موثرترین مسیر برخوردار باشند. اینترنت اشیا و دوربین‌ها می‌توانند خلق و خوی انسان را شناسایی کنند و برای شناسایی تهدیدات امنیتی استفاده شوند. IOT می‌تواند خرابی ماشین‌آلات را زود تشخیص دهد تا از فجایع جلوگیری کند.

چرا به اینترنت اشیا نیاز داریم؟

اینترنت اشیا اطلاعاتی را در اختیار ما قرار می دهد تا تصمیمات بهتری بگیریم. این اطلاعات شامل سلامت شخصی ما، کاهش عیوب تولید، صرفه جویی در زمان حمل و نقل با بهترین مسیرها، صرفه جویی در مصرف برق، حفظ زنجیره تامین در بهترین حالت و ارائه محصولات و خدمات هوشمندتر به مشتریان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *