آذرسیس

نحوه نصب Docker در راکی لینوکس
5/5 - (3 امتیاز)

Docker به عنوان یک سرویس دهنده پلتفرمی متن باز (PaaS) ارائه می شود که به منظور ساخت، آزمایش و به کار اندازی برنامه ها با استفاده از کانتینرها مورد استفاده قرار می گیرد.

این پلتفرم از ابزار Docker Engine برای ایجاد و مدیریت به کار اندازی کانتینر استفاده می کند، Docker اپلیکیشنی است که در یک کانتینر، اجرای فرآیندهای اپلیکیشن ها را آسان می کند و به سیستم عامل میزبان وابسته است.

Docker توانایی بسته بندی و اجرای یک برنامه را در محیطی کاملاً ایزوله به نام کانتینر فراهم می کند، این محیط ایزوله و امن به شما اجازه می دهد تا چندین کانتینر را به طور همزمان روی یک میزبان مشخص اجرا کنید،

کانتینرها Lightweight هستند و هر چیز مورد نیاز برای اجرای برنامه را در خود دارند، در حین کار می توانید به راحتی کانتینرها را به اشتراک بگذارید و مطمئن شوید که همه کسانی که با آنها این اشتراک گذاری را انجام می دهید.

این آموزش پیش روی شما، نشان می دهد که چگونه نصب و راه اندازی اولیه Docker را در راکی لینوکس انجام دهید، پس با آذرسیس همراه باشید.

نحوه نصب Docker در راکی لینوکس

مراحل نصب Docker در راکی لینوکس

روش پیشنهادی برای نصب Docker استفاده از مخزن های رسمی است، در حالی که راکی لینوکس هنوز به طور رسمی پشتیبانی نمی شود، مخزن Docker سنتوس بسته های کاملاً سازگار با این توزیع را ارائه می دهد.

حال می توانید برای نصب کردن Docker Community Edition در راکی لینوکس، مراحل زیر را دنبال کنید:

مراحل نصب Docker در راکی لینوکس

پیش نیازهای نصب Docker در راکی لینوکس

  • آخرین نسخه راکی لینوکس
  • دسترسی مدیریتی به سیستم
  • کاربری non-root با امتیازات Sudo

مرحله 1: مخزن Docker را اضافه کنید.

راکی لینوکس از DNF که یک مدیریت کننده بسته نصب برای توزیع های لینوکس مبتنی بر rpm است استفاده می کند، حال برای افزودن مخزن Docker به سیستم خود مراحل زیر را دنبال کنید، برای این منظور از دستور Config -Manager استفاده کنید:

sudo dnf config-manager --add-repo=https://download.docker.com/linux/centos/docker-ce.repo

برای اطمینان از دریافت آخرین بسته های Docker، مخازن را به روز رسانی کنید:

sudo dnf update

مرحله 2: بسته های Docker را نصب کنید.

Docker Community Edition به نصب سه بسته جداگانه نیاز دارد:

  • Docker -ce که بسته اصلی است.
  • Docker -ce -cli که رابط خط فرمان را فراهم می کند.
  • Containerd.io که زمان اجرا، کانتینر را نصب می کند.

بسته ها را با دستور زیر نصب کنید:

sudo dnf install docker-ce docker-ce-cli containerd.io

DNF خلاصه ای از بسته های برنامه ریزی شده برای نصب را ارائه می دهد، همچنین پیش نیازهای از قلم افتاده را در صورت وجود فهرست می کند، پس از مشاهده خروجی، Y را تایپ کرده و Enter را فشار دهید تا نصب شروع شود.

مرحله 3: Docker را راه اندازی کنید.

پس از اتمام نصب با انجام اقدامات زیر، تنظیمات Docker را در سیستم خود نهایی کنید، ابتدا سرویس Docker را با دستور Systemctl فعال کنید:

sudo systemctl enable docker

اگر دستور با موفقیت اجرا شود دیگر هیچ خروجی نخواهید دید، با این حال از آن جایی که اسکریپت etc/rc.d/rc.local/ به طور پیش فرض در راکی لینوکس قابل اجرا نیست، در طی تلاش برای فعال کردن سرویس Docker ممکن است پیام زیر را مشاهده کنید:

/etc/rc.d/rc.local is not marked executable, skipping.

برای رفع مشکل دریافت پیام /etc/rc.d/rc.local، امکان اجرای اسکریپت را با تایپ کردن این دستور فراهم کنید:

sudo chmod +x /etc/rc.d/rc.local

پس از تغییر مجوزهای فایل، دوباره سرویس Docker را فعال کنید، Docker را با دستور زیر راه اندازی کنید:

sudo systemctl start docker

برای اینکه از اجرای درست Docker مطمئن شوید، با تایپ کردن دستور زیر آن را بررسی کنید:

systemctl docker status

خروجی Systemctl سرویس را فعال کرده و در حال اجرا نشان می دهد.

مرحله 4: دسترسی کاربر Non-root را فعال کنید.

پس از اتمام مرحله 3 می توانید با هر دستور Sudo از Docker استفاده کنید و برای اینکه نیازی به مجوز دسترسی مدیریت نداشته باشید، با دنبال کردن مراحل زیر، دسترسی کاربر Non -root را تنظیم کنید.

از دستور Usermod برای اضافه کردن کاربر به گروه سیستم Docker استفاده کنید:

sudo usermod -aG docker $USER

با تایپ کردن دستور زیر تایید کنید که کاربر عضو گروه Docker است:

id $USER

در آخر برای اعمال تغییرات، سیستم را ریستارت کنید.

مرحله 5: درستی نصب Docker را تست کنید.

مراحل این بخش شما را راهنمایی می کند تا با استفاده از تصویری که از Docker Hub گرفته شده یک کانتینر Docker ایجاد کنید، سپس مراحل زیر را برای تست درستی نصب Docker دنبال کنید.

با دستور Docker Pull یک تصویر را در سیستم دانلود کنید، تصویر مثال ما در این آموزش BusyBox است که با دانلود آن Docker به Docker Hub متصل خواهد شد:

docker pull busybox

تصویر های محلی موجود را لیست کنید:

docker images

با استفاده از تصویری که دانلود کرده اید، یک کانتینر Docker ایجاد و راه اندازی کنید:

docker run -it busybox sh

اگر اجرای دستور موفقیت آمیز باشد، خط فرمان BusyBox ظاهر خواهد شد در غیر این صورت باید بدانید که نصب شما به درستی انجام نشده است و به دنبال ایراد باشید.

اکنون که با ابزار Docker و نصب آن آشنا شدید، همانطور که می دانید برای استفاده این ابزار کاربردی باید آن را بر روی سروری مانند لینوکس نصب کنید.

آذرسیس ارائه دهنده انواع سرور مجازی، سرور اختصاصی و هاست لینوکس با بهترین کیفیت و پهنای باند نامحدود است، شما همچنین می توانید قبل از خرید به صورت تیکت پشتیبانی و تماس تلفنی با کارشناسان فروش و بخش پشتیبانی در ارتباط باشید.

سخن آخر

راجع به موضوع Docker اطلاعات بیشتر از آنچه که در این مقاله ارائه شده وجود دارد، اما برای شروع کار با آن در راکی لینوکس این آموزش کامل و کافی است.

از آن جایی که Docker نیز مانند بسیاری از پروژه های متن باز به سرعت در حال توسعه است، اما در این آموزش نهایت تلاش مان بر این بود که روش نصبی راحت و کامل را به شما کاربران گرامی ارائه دهیم.

امیدواریم با این مقاله بتوانید به آسانی Docker را در راکی لینوکس نصب کرده و با استفاده کردن از ویژگی های آن لذت ببرید، در صورتی که در هر کدام از مراحل بالا ایراد یا اشکالی داشتید می توانید از طریق ارسال دیدگاه در قسمت پایانی پست با کارشناسان آذرسیس وارد ارتباط شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *