آذرسیس

نحوه نصب کنسول وب Cockpit در راکی لینوکس
5/5 - (1 امتیاز)

Cockpit یک ابزار گرافیکی رایگان مبتنی بر وب برای مدیریت سرور لینوکس است که در مورد وضعیت دستگاه شما اطلاعات لحظه ای ارائه می دهد، وقتی هنوز وارد کنترل پنل نشده اید، Cockpit از هیچ منبع سروری استفاده نمی کند.

سرویس آن تنها زمانی شروع می شود که به کنترل پنل بروید و از آن استفاده کنید، این ابزار با Sudo وارد سیستم می‌شود و به شما این امکان را می دهد تا امتیازات بالاتری در سیستم داشته باشید.

Cockpit برای مدیرانی که از ویندوز به لینوکس نقل مکان کرده اند مناسب است، زیرا یک روش آسان و گرافیکی برای مدیریت سرورهای لینوکس ارائه می کند.

ما بر طبق در خواست های شما در بخش ارسال دیدگاه ها تصمیم بر این گرفتیم تا ابزار گرافیکی جذاب Cockpit را برای شما عزیزان و همراهان گرامی آذرسیس بررسی کنیم.

توجه کنید که چنانچه در مورد موضوع دیگری نیاز به مشاوره یا یک راهنمایی حرفه ای نیاز دارید، مشاوران تخصصی آذرسیس به صورت 24 ساعته در اختیار شما قرار دارند، کافیست برای اطلاعات بیشتر یک تیکت ارسال کنید.

ابزار گرافیکی Cockpit چه کاربردهایی دارد؟

  • مشاهده و تغییر تنظیمات شبکه
  • مدیریت کاربر
  • ایجاد و مدیریت ماشین های مجازی
  • دانلود و اجرای کانتینرها
  • بررسی گزارش های سیستم و سخت افزار
  • مدیریت فایروال سیستم
  • ارتقاء نرم افزار

پیش نیازهای نصب

  • سیستمی با مدیریت سرویس Systemd و هسته لینوکس 3.14+
  • کاربر non-root با امتیازات Sudo

مراحل نصب Cockpit در راکی لینوکس

پس از کسب اطمینان از داشتن پیش نیاز های یاد شده، اکنون نحوه نصب این ابزار در راکی لینوکس را به طور دقیق به شما توضیح خواهیم داد، مراحل نصب را با دقت دنبال کنید:

مرحله 1: به روز رسانی سیستم عامل

از طریق SSH به عنوان یک کاربر Root وارد شوید و با استفاده از دستور زیر سیستم را به روز رسانی کنید:

sudo dnf update

مرحله 2: شروع نصب در راکی لینوکس

پس از به روز رسانی سیستم، نصب را آغاز کنید، بسته و ماژول ها به طور پیش فرض در مخازن راکی لینوکس موجود هستند، بنابراین مراحل نصب فقط مربوط به نصب بسته از طریق dnf می باشد:

sudo dnf install cockpit

پس از نصب، سرویس را با استفاده از دستور Systemctl Start راه اندازی کنید:

sudo systemctl start cockpit.socket

برای اینکه پس از ریبوت سیستم سرویس راه اندازی شود، آن را با استفاده از دستور Systemctl Enable فعال کنید:

sudo systemctl enable cockpit.socket

با استفاده از دستور Systemctl Status می توانید وضعیت سرویس را بررسی کنید:

sudo systemctl status cockpit.socket

خروجی این دستور، راه اندازی و اجرای سرویس و موفقیت آمیز بودن نصب را تایید می کند.

پیکربندی فایروال برای Cockpit در راکی لینوکس

از آنجایی که Cockpit یک سرویس مبتنی بر وب است، از پورت 9090 برای دسترسی HTTP استفاده می کند، می توانید فایروال خود را طوری پیکربندی کنید که ترافیک در این پورت مجاز باشد.

sudo firewall-cmd --permanent --zone=public --add-service=cockpit

پس از این مرحله، به یاد داشته باشید که سرویس فایروال را مجدداً بارگیری کنید تا تغییرات اعمال شود:

sudo firewall-cmd --reload

برای تست درستی پیکربندی که انجام داده شده است، فایروال از دستور زیر استفاده کنید:

sudo firewall-cmd --list-all

دسترسی به کنسول وب Cockpit

اکنون که بسته نصب شده است و سرور راه اندازی شده است، می توانید با مراجعه به URL نمایش داده شده در زیر به کنسول وب Cockpit دسترسی پیدا کنید:

https://<server-address>:9090/

<Server-Address> آدرس IP واقعی یا نام میزبان سرور شما است، اگر اتصال شما رمز گذاری نشده باشد، هشدار “Your Connection Is Not Private” برایتان نمایش داده خواهد شد.

زیرا ما هنوز SSL را برای سرویس مورد نظر پیکربندی نکرده ایم، این هشدار به دلایل امنیتی فقط یک بار نمایش داده می شود، برای ادامه باید روی دکمه Advance کلیک کنید.

دسترسی به کنسول وب Cockpit

در صفحه بعدی باید روی لینک Proceed to…Unsafe در سمت چپ قسمت پایینی کلیک کنید.

دسترسی به کنسول وب Cockpit

اکنون، مجوزهای کاربری Non -Root را که در ابتدای این آموزش ایجاد کرده بودید، وارد کنید و روی Log In کلیک کنید.

دسترسی به کنسول وب Cockpit

پس از ورود موفقیت آمیز به سیستم، به صفحه اصلی Cockpit هدایت خواهید شد، صفحه اصلی دارای این ویژگی ها می باشد:

  • یک نوار منو که امکان دسترسی به قسمت های اصلی پیکربندی در Cockpit را فراهم می کند.
  • یک نوار جهت یابی در سمت چپ که تمام ویجت های موجود داشبورد را در دسته های مختلف نشان می دهد.

دسترسی به کنسول وب Cockpit

فهرستی از داشبوردها در مرکز صفحه شما وجود دارد که اطلاعاتی کلی مانند استفاده از منابع، گزارش ها و شبکه را نمایش می دهند.

دسترسی به کنسول وب Cockpit

یک نوار جستجو در قسمت بالا سمت چپ، برای جستجوی هر چیزی در صفحه اصلی Cockpit وجود دارد، با تایپ یک String در اینجا و فشار دادن کلید Enter یا کلیک روی “Search” تمام چیزهایی که در String تایپ شده، فهرست خواهند شد.

حال که با ابزار Cockpit و نحوه نصب آن در راکی لینوکس آشنا شدید، حتماً می دانید که برای استفاده از آن باید یک سرور لینوکس مناسب داشته باشید.

اگر شما نیز با سر و کارتان با وب سایت های حرفه ای است یا می خواهید وب سایتی برای کسب و کار و افزایش درآمد راه اندازی کنید، به یک متخصص نیاز خواهید داشت.

آذرسیس با ارائه سرور هاس منحصر به فرد که در بالاترین سطح کیفی جهانی قرار دارند، همراه و همیار شما در این مسیر پر از بن بست خواهد بود، به ما اعتماد کنید و برای اطلاعات بیشتر به وب سایت آذرسیس سر بزنید.

سایت آذرسیس همواره سعی در ارائه بهترین سرور مجازی ویندوز و سرور مجازی لینوکس و تمام خدمات مربوطه از Location های مختلف برای کاربران عزیز خود می باشد.

مفتخریم که تنها ارائه دهنده 60 لوکیشن حرفه ای و معتبر از سراسر جهان در ایران باشیم، جهت خرید و راهنمایی درباره این سرورها به کارشناسان ما مراجعه کنید و یا از طریق ارسال تیکت با ما در ارتباط باشید.

سخن آخر

در این آموزش نحوه نصب و پیکربندی Cockpit بر روی سیستم راکی لینوکس را به طور دقیق توصیف کردیم، دقت داشته باشید که تمام مراحل را بدون هیچ کم و کاستی انجام دهید.

هشداری که در بخش دسترسی به کنسول وب Cockpit دریافت می کنید کاملاً طبیعی است پس مراحل را آن گونه که در این مقاله گفته شده ادامه دهید تا یک نصب ایمن داشته باشید.

امیدواریم این آموزش برای شما کاربران گرامی مفید واقع شده باشد، از اینکه نظرات شما را در کامنت ها ببینیم خوشحال می شویم، در ادامه وبلاگ های آذرسیس منتظر شما خواهیم بود.


1 Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *