آذرسیس

Installing LAMP on AlmaLinux
4.8/5 - (5 امتیاز)

سیستم عامل آلما لینوکس، متن باز و جامعه محور است و با داشتن حمایت سالانه یک میلیون دلاری، کم و کاستی هایی را که در رابطه با توقف لینوکس CentOS وجود دارد را پر می کند. نصب LAMP نیز با توجه به ماهیت پشته میزبانی محبوب آن مزایا زیادی را به همراه خودش خواهد داشت. عبارت LAMP در واقع مخفف My SQL ،Apache ،Linux یا MariaDB و PHP می باشد که با نصب LAMP مجموعه ای از نرم افزارهای متن باز که باهم نصب می‌شوند تا سرور را قادر به میزبانی وب سایت ها و برنامه های وب داینامیک کنند. آذرسیس را دنبال کنید تا یک مقاله پیشرفته از نحوه نصب LAMP در AlmaLinux بخوانید.

نصب LAMP

مراحل نصب LAMP در آلما لینوکس

نحوه نصب LAMP در آلما لینوکس به صورتی می باشد که ابتدا باید آپاچی و PHP و MariaDB را نصب کنیم. آپاچی یک وب سرور متن باز و پرکاربرد است. از سوی دیگر MariaDB یک سرور پایگاه داده متن باز است که داده ها را در جداول داخل پایگاه داده ذخیره می کند و PHP یک زبان برنامه نویسی برای سرور است که برای توسعه صفحات وب داینامیک استفاده می شود. اکنون در توضیحات زیر ما نحوه نصب هر سه را دقیق و ساده توضیح خواهیم داد:

مرحله 1: نصب آپاچی در AlmaLinux

ابتدا با نصب وب سرور Apache شروع می کنیم. برای تکمیل نصب از دستور زیر استفاده کنید:

yum install httpd httpd-tools

برای شروع خودکار بعد از بوت شدن سیستم و اتمام نصب آپاچی را فعال کنید، وب سرور را راه اندازی کرده و با استفاده از دستورات زیر وضعیت را تأیید کنید:

systemctl enable httpd

systemctl start httpd

systemctl status httpd

برای اینکه صفحات خود را در دسترس عموم قرار دهید، باید قوانین فایروال خود را ویرایش کنید تا با استفاده از دستورات زیر به درخواست های HTTP و HTTPS روی سرور وب خود اجازه دهید:

firewall-cmd --permanent --zone=public --add-service=http

firewall-cmd --permanent --zone=public --add-service=https

firewall-cmd --reload

با دسترسی به آدرس IP سرور خود بررسی کنید که سرور وب در حال اجرا و قابل دسترسی است یا خیر؟ وب سرور را دوباره راه اندازی کنید تا تغییرات ایجاد شده را ببینید:

systemctl restart httpd

از مرورگرتان استفاده کنید:

http://IP_address

نحوه نصب Apache در AlmaLinux

مرحله 2: نصب PHP در AlmaLinux

AlmaLinux به طور پیش فرض از PHP 7.2 استفاده می کند و از آن جایی که این نسخه EOL است، در عوض ما PHP 7.4 را نصب می کنیم. پس به حالت زیر مخزن EPEL را نصب خواهیم کرد:

rpm -Uvh https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-8.noarch.rpm

برای نصب PHP 7.4 در AlmaLinux از دستور زیر استفاده کنید:

dnf module install php:7.4

ما به نمونه های PHP دیگری نیز نیاز داریم:

yum install -y php-mysqlnd php-dom php-simplexml php-xml php-xmlreader php-curl php-exif php-ftp php-gd php-iconv php-json php-mbstring php-posix php-sockets php-tokenizer

اکنون وب سرور خود را دوباره راه اندازی کنید تا آپاچی بتواند درخواست های PHP را ارائه دهد:

systemctl restart httpd

PHP خود را با یک فایل info.php ساده ایجاد کنید و با یک phinfo() آن را تست کنید. سپس فایل باید در روت دایرکتوری سرور وب شما قرار گیرد که آن هم /var/www/html است. برای ایجاد فایل از این دستور استفاده کنید:

echo "<?php phpinfo() ?>" > /var/www/html/info.php

اکنون دوباره http://localhost/info.php یا http://yourserver-ip-address/info.php را باز کنید. حال شما می توانید صفحه PHP 7.4 را ببینید.

نصب PHP در AlmaLinux

مرحله 3: نصب MariaDB در AlmaLinux

MariaDB یک سرور پایگاه داده محبوب است که نصب ساده ای دارد و همان طور که نشان داده شده فقط به چند مرحله کوتاه نیاز دارد:

yum install mariadb-server mariadb

برای شروع خودکار پس از بوت شدن سیستم و پس از اتمام نصب باید MariaDB را فعال کنید، پس آن را راه اندازی کنید و وضعیت را با استفاده از دستورات زیر بررسی کنید:

systemctl enable mariadb

systemctl start mariadb

systemctl status mariadb

در نهایت نصب MariaDB خود را با اجرا دستور زیر ایمن کنید:

mysql_secure_installation

پس از ایمن شدن می توانید با استفاده از دستور زیر به My SQL متصل شوید و پایگاه داده های موجود در سرور پایگاه داده خود را بررسی کنید:

mysql -e "SHOW DATABASES;" - p

آموزش نصب LAMP در AlmaLinux به پایان رسید! اکنون می توانید میزبانی برای اجرای برنامه های کاربردی وب خود، از میزبان های مجازی آپاچی انتخاب کرده و ایمن سازی آپاچی خود را با HTTPS انجام دهید.

نصب MariaDB در AlmaLinux

پس از نصب LAMP به صورت موفقیت آمیز، می توانید برای بررسی سرور های مجهز به قوی ترین فایروال ها و بروز ترین سخت افزار های روز دنیا در سرور مجازی و سرور اختصاصی، به وب سایت آذرسیس مراجعه نموده و پلن ها را چک کنید.

سخن آخر

ما حدالامکان در تلاشیم تا آموزش های جامع ای با زبان ساده برای راحتی یادگیری به شما کاربران عزیز ارائه دهیم که در آموزش امروز یکی از ساده ترین و راحت ترین روشی است که که با آن می توانید نصب LAMP را در آلما لینوکس انجام دهید. همچنین سعی کردیم در سه مرحله نصب LAMP را به شما توضیح دهیم تا دچار سردرگمی نشوید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن سوال می توانید از بخش نظرات با متخصصین ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *