اگر بخواهیم به بیان ساده مطرح کنیم، هارد های SSD و NVMe از مدارهای یکپارچه برای ذخیره داده ها استفاده می کنند، اما NVMe رابطی است که برای دسترسی به داده ها با سرعت بالا استفاده می شود. هارد NVMe فناوری بسیار پیشرفته تری نسبت به SSD است و در نتیجه سریع تر و ایمن تر عمل می کند. با این حال باید بدانید که NVMe بدون خطا و نقص نیست. این هارد توسط گیمر ها استفاده می شود و اکثر مردم هم نیاز به بارگذاری بسیار سریع دارند. از سوی دیگر، همه می دانند که SSD نسخه جدیدتری از هاردهای HDD است، سرعت بالایی دارد و از لحاظ فیزیکی کوچکتر است پس فضای کمی اشغال می کند.
فهرست مطالب
بررسی هارد SSD و هارد NVMe
SSD مجموعه وسیعی از رسانه های ذخیره سازی داده است که از مدارهای مجتمع و حافظه فلش برای ذخیره داده ها استفاده می کند. هاردهای SSD با استفاده از یک رابط فیزیکی که معمولا SATA و یا گذرگاه PCIe می باشد به سیستم شما یا مادر برد وصل می شوند، درایوهای SATA درایو های بزرگتر و 2.5هستند که بیشتر شبیه هارد دیسک های کلاسیک لپ تاپ هستند. در مقابل NVMe یا Non-Volatile Memory Host Express مشخصات رابط منطقی است که برای دسترسی به رسانه های ذخیره سازی non-Volatile رایانه با سرعت بالا استفاده می شود. هارد NVMe معمولا روی SSD های مبتنی بر PCIe که در اندازه M.2 ساخته شده اند، دیده می شود. این درایوها، درایوهای چوبی هستند که چند اینچ طول و حدود یک اینچ عرض دارند.
چه تفاوت هایی میان دو هارد SSD و NVMe وجود دارد؟
هارد بخش مهمی از یک سیستم به حساب می آید و با پیشرفت فناوری بر امکانات آنها افزوده می شود. از میان هاردها محبوب ترین و پر رونق ترین آنها SSD SATA و NVMe می باشد که ما در مقاله خود به بررسی این دو خواهیم پرداخت. دانستن تفاوت های میان این دو هارد بسیار مهم است زیرا آنها می توانند تاثیر چشمگیری در هزینه، اندازه و عملکرد سیستم داشته باشند. اکنون بیایید تا حدودی ایم موارد را بررسی کنیم:
هزینه: هارد های NVMe به دلیل کوچکتر و سریعتر بودن از هارد های SSD SATA گران قیمت تر هستند. با این حال امروزه همه چیز تغییر کرده است. زیرا قیمت ها تقریبا یکسان است و حتی در برخی موارد درایو های NVMe کمی ارزانتر هستند.
به طور خلاصه، NVMe آینده ذخیره سازی سریع می باشد. اگر می خواهید فضای ذخیره سازی خود را ارتقاء دهید به شدت توصیه می شود که به سراغ NVMe بروید که تنها بزرگترین ظرفیت SSD SATA براساس هزینه هر گیگابایت واقعا ارزش آن را دارد.
اندازه: اولین نسخه SSD با رابط SATA راه اندازی شد که شامل کانکتور L شکل کوچک برای انتقال داده و یک کانکتور بزرگتر برای تحویل برق بود. ولی SSD های مدرن اکنون به رابط PCIe منتقل شده اند که دارای یک کانکتور ساده است و بدون نیاز به کابل وارد مادر برد می شود، در حالی که نسخه های اولیه SSD های PCIe به صورت کارت های الحاقی عرضه شده اند. در این میان ورود فرم فاکتور M.2 بازی را به کلی تغییر داد. امروزه M.2 توسط SATA و PCIe در اکثر مادر برد ها استفاده می شود.
از آنجایی که رابط NVMe با PCIe بسیار کارآمد است، شما در درجه اول NVMe را در SSD هایی که دارای رایانه های شخصی مدرن خصوصا لپ تاپ ها هستند، پیدا خواهید کرد.
عملکرد: اگر دو هارد SSD SATA و NVMe را مقایسه کنید خواهید دید که از نظر عملکرد خام تفاوت زیادی دارند. برای مثال SSD های SATA مدرن می توانند به حداکثر سرعت انتقال داده تا 550 مگابایت بر ثانیه دست یابند. بطور عملی، SSD ها نمی توانند به این سرعت ها برسند ولی یک سری درایو های کمی در بازار وجود دارند که سرعت هایی را ارائه می دهند که حداقل به ادعاها نزدیکتر است.
ویدیو بررسی تفاوت های هارد SSD و NVMe
حال بیایید این دو هارد را بیشتر مورد بررسی و مقایسه قرار دهیم. ما برای این کار و درک بهتر شما کاربران عزیز در پستی ویدیویی این دو هارد را بررسی کرده ایم.
آنچه در این ویدیو خواهید دید شامل موارد زیر می باشد:
- توضیح مختصری درباره عملکرد و نقش هارد دیسک در سیستم عامل
- توصیف دو هارد دیسک SSD و NVMe و همچنین بیان تفاوت های آنها
نتیجه گیری
در مقاله فوق، همانطور که مشاهده کردید ما سعی بر این داشتیم تا شما را با دو هارد محبوب SSD و NVMe آشنا کنیم. اکنون شما می توانید تشخیص بهتری از این دو هارد داشته و نسبت به نیازهای خود انتخاب بهتری داشته باشید. امیدواریم ویدیو آموزشی در این پست برای شما مفید واقع شده باشد. از اینکه ما را همراهی کردید متشکریم.