
شاید این سوال برای شما هم پیش آید که کدام محیط دسکتاپ برای لینوکس بهترین است؟ اکثر کاربران قدیمی لینوکس، دسکتاپ مورد علاقه خود را در طول سال ها و براساس تجربه، عملکرد، طراحی و یا بر حسب نوع سفارش مشتری خود انتخاب می کنند. اما کاربران معمولی در نهایت از محیط پیش فرض دسکتاپ استفاده می کنند که همراه با توزیع لینوکس ترجیحی آنها ارائه می شود. ممکن است شما هم چندین بار محیط دسکتاپ خود را در توزیع های مختلف لینوکس تغییر داده باشید، با تغییر محیط دسکتاپ متوجه این موضوع خواهید شد که همه آن ها معایب و مزایا خود را دارند.
تفاوت اصلی این دو نرم افزار را می توان این گونه بیان کرد. Gnome یک محیط دسکتاپ ساده است که دسترسی به آن آسان بوده و دارای قابلیت محلی سازی می باشد. ولی محیط دسکتاپ KDE یک سری توابع و برنامه های کاربردی اساسی را برای انجام وظایف روزانه ارائه می دهد. اکنون می خواهیم در این مقاله دو محیط دسکتاپ Gnome و KDE در سرور مجازی لینوکس را با هم بررسی کنیم و 4 دلیل برای انتخاب رابط کاربری Gnome به جای KDE را بیان کنیم.
فهرست مطالب
دلایل انتخاب محیط دسکتاپ Gnome به جای KDE
پس از توضیح مختصر در مورد محیط های دسکتاپ برای سیستم عامل لینوکس، اکنون می خواهیم دو محیط دسکتاپ Gnome و KDE را بیشتر بشناسیم و 4 دلیل انتخاب Gnome را با دقت بیشتری بررسی کنیم.
محیط دسکتاپ Gnome چیست؟
Gnome مخفف GNU Network Object Model Environment است. این نرم افزار یکی از محبوب ترین محیط های دسکتاپ لینوکس به شمار می رود. Gnome یک نرم افزار رایگان و متن باز است که بر روی لینوکس و اکثر مشتقات BSD اجرا می شود و به صورت پیش فرض بر روی توزیع های لینوکس مثل فدورا، debian، centos و غیره وجود دارد. همچنین Gnome را می توان به عنوان یک رابط کاربری گرافیکی برای سیستم های مبتدی بر لینوکس در نظر گرفت. رابط کاربری دسکتاپ Gnome، پوسته یا همان Gnome shell است. این محیط دسکتاپ دارای برنامه های کاربردی مثل دکمه فعالیت، منوی برنامه ها و منوی وضعیت سیستم می باشد. برنامه هایی که در حقیقت می توانند برنامه های مایکروسافت آفیس را تقلید کنند. Gnome به علت رابط ثابت و پایدارش استفاده آسانی دارد. این محیط دسکتاپ مجموعه وسیعی از ابزارهای کاربرپسند را برای انجام کارهای خود در اختیار کاربران قرار میدهد و همه این ها نشان دهنده محبوبیت آن است.
محیط دسکتاپ KDE چیست؟
KDE نیز یک محیط دسکتاپ است که امکان انجام کار های روزانه را بدون اتکا به رابط خط فرمان فراهم می کند. دو محصول رایج این محیط دسکتاپ، Plasma Desktop و KDE Framework می باشند. آنها برای اجرا بر روی مایکروسافت ویندوز، اندروید، دسکتاپ های یونیکس و غیره طراحی شده اند. این محیط دسکتاپ امکان نوشتن برنامه های مختلف برای توسعه دهندگان را فراهم می کند. KDE بیشتر بر روی پیکربندی و تطبیق پذیری که همراه با پیچیدگی باشد، تمرکز دارد. همچنین هدف آن ارائه یک محیط دسکتاپ زیبا همراه با ابزار های زیاد است. از ویژگی های دیگر این محیط دسکتاپ، می توان به فراهم کردن منو های شبیه به منوی ویندوز و همچنین داشتن گزینه های پیکربندی بسیار متنوع اشاره کرد.
دلایل برتری محیط دسکتاپ Gnome نسبت به KDE
بعد از بررسی هر یک از این محیط های دسکتاب کاربردی اکنون می خواهیم به دلایلی اشاره کنیم تا به درک شما در برتری Gnome نسبت به KDE کمک کند.
سرعت بالای Gnome نسبت به KDE
نرم افزار Gnome عموما کارآمد و کم مصرف تر از نرم افزار KDE است. حداقل سیستم مورد نیاز که مربوط به سرعت CPU می باشد، در نرم افزار Gnome معادل 700 مگاهرتز است، در صورتی که در نرم افزار KDE معادل 1 مگاهرتز می باشد. این موضوع می تواند دلیل بر این باشد که Gnome نرم افزاری سریع تر از KDE است. یکی دیگر از دلایل کند بودن KDE می تواند این باشد که کاربران هنگام خروج از سیستم، موارد زیادی را در حال اجرا رها می کنند. KDE در واقع سعی می کند با راه اندازی هر چیزی که قبلا در حال اجرا بود، Session کاربران را بازیابی کند.
رایگان بودن محیط دسکتاپ Gnome
Gnome یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین رابط ها برای سیستم عامل های رایگان و متن باز مانند لینوکس است. این نرم افزار همیشه بر آزادی، دسترسی آسان، سازگاری با توسعه دهندگان، سازمان دهی و پشتیبانی تمرکز دارد و یک محیط دسکتاپ رایگان و قابل دسترس برای اکثر توزیع های لینوکس است.
جامعه بزرگ Gnome
Gnome یک جامعه دوستانه و صمیمی دارد. مشارکت می تواند روش بهتری برای یادگیری مهارت ها باشد. با افزایش کیفیت یادگیری، می توان نرم افزار های رایگان بهتری در سطح جهانی ایجاد کرد. بر این اساس، GUADEC جایی است که جامعه Gnome برای برنامه ریزی ویژگی های جدید و دیدن تعداد افرادی که روزانه آنلاین می شوند، در آنجا گرد هم می آیند. این جامعه بزرگ، توسعه دهندگانی را جذب می کند که در مورد همه چیز از طراحی اپلیکیشن گرفته تا هسته، اطلاعاتی داشته باشند. فناوری هایی که در GUADEC به نمایش گذاشته می شود، اغلب در مکان های شگفت انگیزی مثل مجازی سازی و کانتینر سازی نرم افزار استفاده می شود.
نصب و پیکربندی آسان Gnome
اگر هنوز هم یک محیط دسکتاپ مناسب نصب نکرده اید، یا یک محیط دسکتاپ دیگری دارید و می خواهید به Gnome تغییر دهید، انجام این کار کاملا عاقلانه است، چرا که نصب و پیکربندی این نرم افزار آسان تر از نصب هر محیط دسکتاپ دیگری می باشد. هر قسمت از نرم افزار Gnome به طوری طراحی شده است که استفاده از آن را ساده و راحت کرده، پس مزیت بسیار مهمی در نصب و پیکربندی به حساب می آید. فرآیند نصب این نرم افزار با در نظر گرفتن سخت افزار مورد استفاده کاربران، ممکن است بین 5 تا 10 دقیقه طول بکشد.
نتیجه گیری
در این مقاله 4 دلیل برای انتخاب رابط کاربری Gnome به جای KDE را بررسی کردیم. کاربران با تجربه، دسکتاپ مورد علاقه خود را در طول سال ها و براساس تجربه و عملکرد خود انتخاب می کنند. اگر سادگی، عملکرد و ابزار های متعدد می خواهید، KDE مناسب شما خواهد بود ولی اگر سریع تر بودن نرم افزار و آسان بودن فرآیند نصب برای شما اهمیت دارد، Gnome می تواند گزینه فوق العاده ای باشد. اگر شما هم می خواهید محیط دسکتاپ مناسبی برای سیستم عامل لینوکس خود نصب کنید، این مقاله می تواند کمکی برای شما باشد. از این که ما را در این مقاله همراهی کردید، سپاس گذاریم.