CDN چیست و چه کاربردی دارد؟
10 سپتامبر 2022
خواندن 1 دقیقه
ترلان شاهماری

CDN چیست و چه کاربردی دارد؟

5/5 - (4 امتیاز)

شبکه تحویل محتوا یا CDN گروهی از سرورها را تشکیل می دهد که در مکان های جغرافیایی مختلف و در سراسر جهان پخش می شوند و امکان تحویل سریع محتوای یک وب سایت را فراهم می کنند. وقتی کاربر به یک وب سایت متصل می شود فاصله فیزیکی که بین او و سرور میزبان وجود دارد تاثیر بسیاری بر زمان نمایش محتوا بر روی صفحه می گذارد. همچنین، علاوه بر کاهش مصرف پهنای باند، شبکه توزیع جهانی مراکز داده و سرعت تحویل محتوا را برای کاربران بدون توجه به موقعیت مکانی آنها، در رابطه با سرور اصلی بهبود می بخشد. برای انجام این کار، سیستم caching، کپی های موقتی فایل های وب سایت را در نزدیکترین سرور پروکسی به کاربر ذخیره می کند و زمان بارگذاری صفحه را نمایش می دهد.

بررسی دقیق CDN؛ شبکه توزیع محتوا و کاربردهای آن

در این مقاله قصد داریم CDN را برای شما بطور دقیق بررسی کرده، مزایای آن و نحوه عملکرد آن را توضیح دهیم تا شما بتوانید درک درستی از آن داشته باشید و به اهمیت نقش آن در انتقال داده ها پی ببرید.

CDN چیست؟

همانطور که گفته شد، شبکه تحویل محتوا که گاها شبکه توزیع محتوا نیز خوانده می شود، راهی برای ارائه سریعتر و کارآمدتر محتوا از وب سایت یا تلفن همراه براساس موقعیت جغرافیایی فرد است و شبکه ای از سرور ها در مکان های مختلفی از سرتاسر جهان را تشکیل می دهد. نزدیکترین CDN به کاربر به عنوان «edge server» شناخته می شود. هنگامی که افراد محتوا را از وب سایتی که از طریق CDN ارائه می شود درخواست می کنند، به نزدیکترین edge server متصل می شوند و بهترین تجربه آنلاین ممکن را تجربه می کنند.

بررسی نحوه کارکرد سرویس های CDN

برای درک بهتر نحوه عملکرد CDN، ابتدا باید بدانیم که منبع وب سرور های edge چیست. در کل ما دارای یک سرور مبدا هستیم و این سرور مبدا رایانه ای است که میزبان نسخه اصلی فایل های وب سایت ما را تشکیل می دهد. از طرف دیگر، edge server یا یک سرور CDN رایانه ای است که می تواند کپی هایی از محتوای وب را که از سرور اصلی بازیابی شده است، ذخیره کند. این edge server ها در سرتاسر جهان پراکنده شده اند و یک شبکه توزیع جغرافیایی را تشکیل می دهند.

مزایایی که CDN برای ما دارد به اندازه سایت، موقعیت سرور نسبت به اندازه ترافیک اصلی ما و میزان ترافیک ایجاد شده بستگی دارد. برای مثال: یک کسب و کار محلی در منطقه جغرافیایی کوچک، از شبکه توزیع محتوا سود زیادی نخواهد برد. در حالی که، افرادی که با تجارت الکترونیک سر و کار دارند، نیاز به دسترسی گسترده تری دارند و یا اگر وب سایت دارای ترافیک سنگینی از مکان های مختلف جهانی باشد، یک CDN سریع و کارآمد کمک می کند مزیت رقابتی خود را حفظ کنیم.

در این قسمت برای درک بهتر کارکرد CDN، می خواهیم تحویل محتوای وب را بین دو وب سایت، با استفاده از CDN و بدون استفاده از آن بررسی کنیم:

هنگامی که کاربری به وب سایت بدون CDN دسترسی پیدا می کند، مرورگر به سرور اصلی متصل می شود و محتوا را درخواست می کند. سرور مبدا نیز علاوه بر خواسته های درخواستی به درخواست های بعدی کاربر نیز پاسخ می دهد. کل این فرآیند شامل ارسال درخواست توسط کاربر به سرور اصلی و پاسخ سرور با ارائه محتوا وب سایت است. این روش زمانی به مشکل برمی خورد که کاربر نهایی از سرور دور باشد. و هر چقدر فاصله بیشتر باشد، بارگذاری صفحه بیشتر طول می کشد و در صورت افزایش حجم کار به دلیل افزایش ترافیک آسیب می بیند.

ولی اگر به سرویس CDN دسترسی وجود داشته باشد، مرورگر به یکی از سرورهای edge نزدیک به کاربر متصل می شود و محتوای سایت را درخواست می کند. به این صورت، تاخیر زمانی کاهش پیدا می کند. استفاده از چندین سرور cache باعث توزیع ترافیک و جلوگیری از اضافه بار سرور می شود.

سرور edge درخواست را به سرور مبدا ارسال می کند و سرور مبدا داده های درخواستی را به edge می فرستد تا این سرور داده ها را به کاربر انتقال دهد. محتوای ذخیره شده در network edge نیز می تواند به کاربر نهایی تحویل داده شود، حتی اگر سرور مبدا غیر قابل دسترسی باشد.

در نتیجه، استفاده از CDN ممکن است به عملکرد وب سایت و سرعت در انتقال داده ها کمک کند.

بررسی مزایای استفاده از سرویس CDN

هر کسی که یک وب سایت یا تلفن همراه دارد که احتمالا توسط بیش از یک کاربر بطور همزمان در خواست می شود، می تواند از CDN بهره مند شود. این سرویس ها بطور ویژه برای وب سایت های بزرگ و پیچیده با کاربران پراکنده در سراسر جهان و وب سایت ها یا برنامه های تلفن همراه با محتوای مفید بسیار مفید هستند. برخی از مزایایی که CDN ها می توانند ارائه دهند، عبارتند از:

  • زمان بارگذاری سریع تر برای کاربران وب و تلفن همراه
  • مقیاس پذیری با سرعت بالا در زمان ترافیک سنگین
  • به حداقل رساندن خطر افزایش ترافیک و تضمین ثبات وب سایت
  • کاهش هزینه های زیر ساخت به دلیل تخلیه ترافیک (وجود بار کمتر در سرور مبدا)
  • عملکرد بهتر سایت

سرویس های CDN مزایای خاص بسیاری را برای انواع مختلف کسب و کارها و سازمان ها ارائه می دهند. مانند:

  • تجارت الکترونیک: CDN به سایت های تجارت الکترونیک کمک می کند، حتی در زمان های ترافیک سنگین مانند: جمعه سیاه و تعطیلات نیز، محتوا به سرعت و به صورت کارآمد ارائه می شود.
  • کسب و کار دولتی: وب سایت های بزرگ و پرمحتوا می توانند با استفاده از CDN اطلاعات حیاتی را با سرعت و کارآمدی بیشتری به شهروندان ارائه دهند.
  • کسب و کارهای دارایی، مالیه و سرمایه گذاری: CDN ها زیرساخت سریع، امن و قابل اعتمادی را برای موسسات بانکی فراهم می کنند تا داده های حساس را به مشتریان و تحلیل گران ارائه دهند.
  • رسانه و انتشارات: وب سایت های رسانه ای باید اطلاعات را به موقع و بروز ارائه دهند. CDN به شرکت های رسانه ای کمک می کند تا سرفصل ها و صفحات اصلی اخبار را در هنگام رخ دادن وقایع در زمان واقعی بروز کنند و داده های قدیمی را حذف کنند.
  • برنامه های موبایل: CDN محتوای پویای مبتنی بر مکان را برای برنامه های تلفن همراه ارائه می دهد، زمان بارگذاری را کاهش می دهد و پاسخگویی را افزایش می دهد.
  • فناوری و SaaS: سرویس CDN به وب سایت های فناوری کمک می کند تا روزانه میلیاردها در خواست را بدون کاهش عملکرد به کاربران ارائه دهند.

نتیجه گیری

اگر می خواهید در دنیای مجازی با افزایش حضور آنلاین خود، عملکرد وب و تجربه کاربری با کیفیت بالا داشته باشید، یک شبکه تحویل محتوای قابل اعتماد، بهترین سرمایه گذاری است. زیرا اگر وب سایت شما مخاطبان زیادی از سراسر دنیا داشته باشد، CDN بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله ما بررسی دقیقی درباره اینکه CDN چیست، چه کاربردی دارد و دارای چه مزایایی می باشد، انجام دادیم. سپس، پی بردیم که چگونه استفاده از سرویس های CDN که در سراسر جهان پخش شده اند، می تواند به کاهش استفاده از پهنای باند، بهبود سرعت و عملکرد سایت و ارائه سریع محتوا کمک کند. امیدواریم مقاله فوق برای شما مفید واقع شده باشد. می توانید سوال و نظرات خود را از بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

لینک کوتاه مقاله
https://azarsys.com/?p=6002


نویسنده مقاله
مقالات مرتبط
دیدگاه بگذارید