سرور اختصاصی چیست؟
24 آگوست 2022
خواندن 1 دقیقه
ترلان شاهماری

سرور اختصاصی چیست؟

4.7/5 - (12 امتیاز)

سرور های اختصاصی میزبان های وب هستند که یک سرور خاص و واحد برای یک شرکت یا سازمان ایجاد می کنند. سپس، شرکت ها می توانند از سرور برای اهداف خود مانند: راه اندازی وب سایت اینترنتی، ذخیره داده ها در فایل های ذخیره سازی پشتیبان و یا خدمات ایمیل، استفاده کنند. یک سرور اختصاصی می تواند اتصالی پرسرعت فراهم کند و وب سایت کسب و کار ما را برای استفاده مشتریان، پاسخگو و کارآمد کند. ما در این مقاله، به بررسی سرور اختصاصی و کارایی آن در کسب و کارهای مختلف می پردازیم و بررسی می کنیم که آیا این سرورها برای کسب و کار شما مناسب هستند یا خیر.

سرور اختصاصی چیست؟

سرور اختصاصی تنها یک برنامه یا سرویس خاص را اجرا می کند که کسب و کارها و سازمان ها می توانند آن را از طریق اینترنت سراسری و داخلی شرکت، رزرو کنند. این سرور می تواند بسیار کارآمد، قدرتمند و قابل اعتماد باشد و حجم زیادی از داده ها و فرآیندها را مدیریت کند. شرکت ها اغلب از سرور های اختصاصی به عنوان وب سرور های اصلی خود استفاده می کنند و می توانند سخت افزار فیزیکی را در مرکز داده نصب کنند.

سرور اختصاصی چیست؟

از آنجایی که سرورهای اختصاصی می توانند به عنوان میزبان عمل کنند، یک میزبان خاص ممکن است سخت افزار و اتصال اینترنت را متناسب با نوع حساب شما تنظیم کند. این کار امکان انعطاف پذیری در بسته های نرم افزاری مورد استفاده شما، میزان پهنای باند مورد نیاز، زمان از کار افتادن سایر سرورهای اختصاصی را فراهم می کند. میزبان های وب معمولا این سرورها را به منظور انجام فعالیت خاصی مانند بازی ها یا پخش ویدیو به بازار عرضه می کنند. سرورهای اختصاصی منبع تغذیه خود را دارند و ممکن است به مالک اجازه دهند تعداد کاربران سیستم خود را بطور همزمان کنترل کند.

نحوه افزودن و حذف کاربران در اوبونتو 18.04

بررسی چند کاربرد تجاری از سرورهای اختصاصی

شرکت هایی که حجم داده آنها زیاد است یا وب سایت های پربازدید، معمولا از سرورهای اختصاصی استفاده می کنند. شرکت های بزرگ از سرورهای اختصاصی استفاده می کنند زیرا به سطح بالایی از آپتایم و امنیت نیاز دارند. با این حال، شرکت های کوچک نیز ممکن است از این سرورها بهره مند شوند. شرکت ها معمولا سرور اختصاصی خود را در محل خود اجرا می کنند ولی ممکن است میزبان اختصاصی را از یک ارائه دهنده خارجی اجاره کنند. به عنوان مالک وب سایت، شما باید بدانید که وب سایت چه تعداد بازدید کننده دارد تا تشخیص دهید که آیا نیازی به ارتقاء به یک سرور اختصاصی دارید یا نه. کاربردهایی که یک سرور اختصاصی می تواند داشته باشد عبارتند از:

 ایمن سازی داده های مالی محرمانه در سرور اختصاصی

سرورهای اختصاصی اغلب امنیت پیشرفته ای را برای اطلاعات مهم مالی و حسابداری برای مشاغل ارائه می دهند. برای مثال، یک موسسه بانکی ممکن است سوابق مالی و اطلاعات حساب را در یک سرور اختصاصی نگهداری کند. شرکت های سرمایه گذاری و کارگذاری ها نیز ممکن است از سرورهای اختصاصی برای ایمن کردن سوابق مالی استفاده کنند و فقط به افراد مجاز دسترسی داده باشند.

سازماندهی اطلاعات بیمار در سرور اختصاصی

محرمانه بودن و امنیت اطلاعات برای نگهداری سوابق در عرصه بهداشت نیز مهم است. بنابراین، سازمان های پزشکی اغلب از سرورهای اختصاصی برای ایمن سازی داده های محرمانه ای که حاوی اطلاعات حساس مانند: سوابق بهداشتی و بیمه هستند، استفاده می کنند. برای مثال: یک بیمارستان ممکن است اطلاعات کارکنان را در پایگاه داده خود در سرور اختصاصی، برای امنیت داده ها، سازماندهی کند.

نظارت بر فروش و خدمات مشتری

معاملات تجاری آنلاین نیز می توانند از سرورهای اختصاصی بهره مند شوند. این کار به این دلیل است که یک سرور اختصاصی از فعالیت های تقلبی، امکان رهگیری و هک داده ها محافظت می کند. برای مثال، یک سایت تجارت الکترونیک ممکن است از سرورهای اختصاصی برای محافظت از اطلاعات کارت اعتباری پایگاه مشتری خود استفاده کند. اطلاعات شخصی مانند: آدرس های پستی و حمل و نقل، سوابق خرید و تاریخ تولد نیز در یک سرور اختصاصی، امن هستند.

تفاوت های سرور اختصاصی و اشتراکی

تفاوت های بارزی بین سرور اختصاصی و اشتراکی وجود دارد. سرور اشتراکی میزبان چندین کاربر در یک سرور فیزیکی می باشد و منابع سرور مانند ram، cpu و فضای ذخیره سازی به اشتراک گذاشته می شود. این میزبانی ارزان تر است و اما در عین حال امنیت کمتری دارد و عملکرد آن را به خطر می اندازد. همچنین، برای تازه کارها گزینه خوبی می باشد.

 

تفاوت های سرور اختصاصی و اشتراکی

ولی در سرور اختصاصی اینطور نیست. وب سایت شما می تواند از تمامی منابعی که سرور ارائه می دهد بدون اشتراک گذاری CPU و RAM یا سایر منابع سرور با سایر کاربران استفاده کند. در این حالت شما تنها کاربر سرور هستید و کاملا اختصاصی است. و همچنین، بهترین نوع سرورهای میزبانی می باشند.

مزایای یک سرور اختصاصی

میزبانی اختصاصی، در شرکت های بزرگی که به اطمینان قابل توجهی در آپتایم، امنیت و پردازش با سرعت بالا نیاز دارند، امری رایج است. یکی از مزایای اصلی میزبانی اختصاصی، داشتن امنیت در سخت افزار و اتصال به اینترنت است. همچنین یک سرور اختصاصی بسیار سریع تر از یک حساب میزبان مشترک است، که اگر قصد دارید یک فروشگاه آنلاین یا نوع دیگر از وب سایت را راه اندازی کنید که نیازمند ظرفیت بالایی است، مانند یک پلتفرم پخش ویدیو، این سرور می تواند مفید باشد. سرور اختصاصی مزایای دیگری نیز نسبت به خدمات میزبان اشتراکی دارد:

  • محدودیت های کمتر در پهنای باند و فضای ذخیره سازی نسبت به میزبان اشتراکی
  • قابلیت اطمینان بالا و حداقل امکان تعمیر و نگهداری
  • قدرت پردازش بیشتر
  • سرعت آپلود و دانلود سریعتر
  • اتصال و عملکرد پایدارتر برای مرور آنلاین فایل ها

بررسی چگونگی کارکرد میزبان اختصاصی

یک سرور اختصاصی در مرکز داده ارائه دهنده میزبان قرار دارد و از طریق زیرساخت شبکه قدرتمند میزبان به اینترنت متصل می شود. این سرور توان خود را از خطوط برق صنعتی میزبان، که توسط باتری ها و ژنراتورها پشتیبانی می شوند، تامین می کند.

شما می توانید یک دستگاه اجاره کنید و با آن به منابع مرکز داده، از جمله: پهنای باند اینترنت، برق، تهویه مطبوع و حفاظت فیزیکی دسترسی پیدا کنید. سپس، تعیین می کنید که چه کسی امکان دسترسی داشته باشد، کدام پورت ها باز هستند، چه سرویس هایی اجرا شود، چه محیط های برنامه نویسی مجاز هستند، و اگر مشکلی پیش آید چه اتفاقی می افتد.

در نتیجه، اگر تجربه فنی دارید و می توانید سرور را به تنهایی مدیریت و پیکربندی کنید و یا پرسنلی دارید که مسئولیت زیرساخت فناوری اطلاعات در کسب و کارتان را به عهده دارند، استفاده از سرور اختصاصی گزینه خوبی خواهد بود.

نکات مهم در تصمیم گیری برای استفاده از سرور اختصاصی

هنگام تصمیم گیری برای اینکه آیا سرور اختصاصی برای شما مناسب است یا خیر، عوامل مختلفی مانند: پهنای باند و پرسنل مورد نیاز را باید در نظر گرفت. سرور های اختصاصی ممکن است به بودجه بندی نیاز داشته باشند، زیرا برخی از خدمات ارائه دهنده ممکن است هزینه بیشتری نسبت به سایرین داشته باشند. علاوه بر این، می توانید بین ارائه دهندگان میزبان داخلی و میزبان ابری یکی را انتخاب کنید.

استفاده از سرور اختصاصی

برای تعیین اینکه آیا سرور اختصاصی گزینه مناسبی است یا خیر، نکات زیر را در نظر بگیرید:

بودجه خود را مرور کنید: میزبانی سرور اختصاصی معمولا قیمت بالاتری نسبت به هاست اشتراکی دارد. اگر چه، عملکرد بهتر و امکان سفارشی سازی بیشتری به شما می دهد. برای انتخاب اینکه آیا هزینه، در انتخاب سرور تاثیر دارد، باید بودجه خود را در نظر بگیرید.

نیازهای خود را بررسی کنید: سرورهای اختصاصی فضای بیشتری نسبت به سرورهای مشترک ارائه می دهند بنابراین، دقیق ارزیابی کنید تا بدانید دقیقا چه ویژگی هایی با نیازهای شما مطابقت دارند.

تعدا پرسنل خود را در نظر بگیرید: دانستن اینکه آیا تیمی با اندازه مناسب برای رسیدگی به تعمیر و نگهداری سرور، نیاز دارید یا خیر، می تواند به شما در اطمینان از حداکثر کارایی کمک کند.

ترافیک وب سایت شرکت خود را ارزیابی کنید: اگر وب سایت شرکت شما حجم بالایی از ترافیک اینترنت را تجربه می کند، یک سرور اختصاصی می تواند پهنای باند مورد نیاز شما را برای حفظ سرعت و پاسخگویی اتصالات مشتریان، فراهم کند.

در مورد ارائه دهنده خدمات تحقیق کنید: خواندن نظرات مشتریان از ارائه دهندگان خاص می تواند در مورد تشخیص کیفیت خدمات و پشتیبانی و همچنین اینکه آیا این خدمات نیازهای شما را برآورد می کند یا خیر، اطلاعات بیشتری به شما می دهد.

قبل از تصمیم گیری سرورهای مختلف را امتحان کنید: بسیاری از شرکت ها آزمایش های رایگانی برای بسته های سرور اختصاصی ارائه می دهند که می تواند به شما در ارزیابی ویژگی ها و عملکردهای مختلف کمک کند و به این صورت مطمئن شوید که میزبان مناسبی برای برآورد نیازهای شرکت شما است یا خیر.

به نیازهای امنیتی خود فکر کنید: سرور اختصاصی یک راه حل ایده آل برای شرکتی است که به حداکثر سطح امنیت و اعتماد نیاز دارد، به این منظور، بسیاری از ارائه دهندگان، رمزگذاری سرتاسری و احراز هویت دو مرحله ای را برای دسترسی به داده های خصوصی ارائه می دهند.

انواع سرور اختصاصی

سرور اختصاصی ارزان: این سرورها گزینه خوبی برای مشاغلی هستند که به قابلیت اطمینان بالاتر و عملکرد بهتر نسبت به ارائه دهندگان میزبانی وب سایت مشترک نیاز دارند.

سرور اختصاصی استاندارد: این دسته برای مشاغلی کاربرد دارند که چیزی بیشتر از محیط میزبانی مشترک نیاز دارند و عملکرد بیشتری باید داشته باشند.

سرور اختصاصی سازمانی: این سرورها حداکثر قابلیت اطمینان، در دسترس بودن و عملکرد را ارائه می دهند. آنها را می توان به طور کامل از نظر هارد، CPU، ram و غیره سفارشی کرد.

سرور اختصاصی با عملکرد بالا: سرورهای اختصاصی با عملکرد بالا برای پردازش داده های بزرگ و محاسبات علمی استفاده می شوند و برای هوش مصنوعی و ماشین های یادگیری، دانشگاه ها، شرکت های بزرگ، سازمان های دولتی و پروژه های تحقیقی کاربرد دارند.

سرور اختصاصی با پهنای باند گسترده: برای وب سایت های پرترافیک، جریان IPTV، سرورهای بازی، میزبانی فایل و انتقال داده های انبوه استفاده می شود.

سرور اختصاصی مدیریت شده: این سرور ها همانطور که از اسمشان پیداست، کاملا توسط شرکت میزبانی پشتیبانی می شوند و برای شرکت هایی مناسب هستند که نمی خواهند با هیچ گونه تنظیمات امنیتی یا سخت افزاری سرو کار داشته باشند.

سرور اختصاصی بدون اندازه گیری: این نوع سرور ها برای کاربرانی که انتظار ترافیک بالایی دارند بسیار مفید هستند.

احتمالا پی برده باشید که سرور اختصاصی از هر لحاظ قدرت و عملکرد بهتری برای مدیریت کسب وکارهای آنلاین نشان می دهند و روز به روز در حال گسترش هستند. سایت آذرسیس نیز به ارائه این خدمات نوین و موثر در عرصه فناوری پرداخته است تا کاربران خود را از این خدمات بهره مند کند. پس می توانید در صورت نیاز به سایت مراجعه کرده و با ارسال تیکت جهت خرید این سرورهای قدرتمند اقدام کنید.

نتیجه گیری

در این مقاله، ما به معرفی سرور اختصاصی پرداختیم و مزایای استفاده از آن را برای شما توضیح دادیم. اگر کسب و کار یا سایت شما رشد تصاعدی تجربه می کند انتخاب یک سرور و میزبانی اختصاصی به شما چابکی و امنیت بیشتری نسبت به سرورهای اشتراکی می دهد. امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید بوده باشد و به شما در تصمیم گیری برای انتخاب این سرورها کمک کند. از همراهی شما متشکریم.

سوالات متداول:

1. آیا سرور اختصاصی همان VPS می باشد؟

خیر، VPS یک ماشین مجازی است که از یک سرور فیزیکی ایجاد شده، در حالی که سرور اختصاصی خود یک سرور فیزیکی بدون لایه مجازی سازی است.

2. چرا باید از سرور اختصاصی استفاده کرد؟

زیرا در صورت استفاده از سرور اختصاصی شما امکان سفارشی سازی کامل سرورتان براساس نیازها را خواهید داشت همچنین عملکرد و سرعت بهتری تجربه می کنید و منابع نیز کاملا در اختیار شما می باشد.

لینک کوتاه مقاله
https://azarsys.com/?p=5111


نویسنده مقاله
مقالات مرتبط
دیدگاه بگذارید